TIMELINE

24 Haziran 2020
Meteoroloji'den İstanbul için sağanak yağış uyarısı
Son dakika haberi... "Bugün hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını merak eden vatandaşlara Meteoroloji'den beklenen haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada birçok ilimiz için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Sağanak yağışın İstanbul'da da etkili olacağını belirten Meteoroloji, yağışlar için saat vererek vatandaşları uyardı. Peki bugün hangi illerimizde yağmur var? İstanbul'da yağış ne zaman başlayacak? İşte Meteoroloji'den gelen son dakika bilgilerine göre yurt genelinde hava durumu.
24 Haziran 2020
Avcılar'da feci kaza!
Son dakika haberi... İstanbul Avcılar'da sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil bariyerlere çarptı. Kazada sürücü ağır yaralandı. Polis kazayla ilgili çalışma başlattı.
24 Haziran 2020
3 ay sonra bir ilk!
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, maske ve mesafe kurallarına uyularak camiler tüm vakitlere açılacak açıklamasının ardından, İstanbul’daki cemaat sabah namazında camilere kavuştu. 3 ay sonra sabah namazında camiye kavuşan vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı.
24 Haziran 2020
Öldükten sonra tırnak ve saçlar ne kadar uzar?
En çok insan ölümüne neden olan hayvan hangisidir? Saat yönünde dönen tek gezegen hangisidir? Global internet kesilebilir mi? Yolcu uçağına yıldırım düşerse ne olur? Oksijen ne renktir? Savaştan üç kat daha tehlikeli olan şey nedir? Evren ne renktir? Nükleer savaştan sağ çıkması en muhtemel şey nedir? Öldükten sonra saç ve tırnak ne kadar uzar? İşte pek az kişinin bildiği ilginç bilgiler...
24 Haziran 2020
Trump: "Kovid-19'a Kung Fu diyebiliriz"
ABD Başkanı Donald Trump, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunurken bir kez daha koronavirüs konusunda Çin'e yüklenmeyi ihmal etmedi. Koronavirüs salgını öncesi ABD'nin iktisadi olarak en iyi olduğu dönemlerinden birini yaşadığını iddia eden Trump, "Bu virüse birçok isim verilebilir. Kovid-19 diyorlar, bu nedir, birisi 19’un ne olduğunu söyleyebilir mi? Bu bir isim değil. Bunu Çin virüsü olarak adlandırabiliriz. Kung Fu diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
24 Haziran 2020
Atama kararları Resmi Gazete'de
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Patent ve Marka Kurumu ile 6 üniversiteye rektör atanmasına ilişkin atamalar Resmi Gazete'de yer aldı.
24 Haziran 2020
Milyoner'de dikkat çeken 'Osmanlı' sorusu
Kenan İmirzalıoğlu'nun başarılı sunumuyla atv'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümüyle yine izleyicisini ekranları başına kilitledi. Milyoner'in yayınlanan son bölümünde geceye "Osmanlı Devleti'nde saray mutfağında tatlı ve ekşi yiyecek ve içeceklerin yapıldığı özel bölümün adı nedir?" sorusu damga vurdu. Peki, Osmanlı mutfağıyla ilgili sorulan sorunun cevabı ne? İşte Kim Milyoner Olmak İster'de geceye damga vuran Osmanlı Devleti sorusu ve yeni bölümden kareler...
24 Haziran 2020
Obradovic bardağı taşıran son damla oldu!
Fenerbahçe'de üst üste gelen başarısızlıkların ardından basketbolda da Zeljko Obradovic ile yolların ayrılması bardağı taşıran son damla oldu. Fenerbahçeli taraftarlar "Futbol yetmezmiş gibi bir de basketbolu batırdı. Teşekkürler Ali Koç. Biz gerçekten senin hayal ettiğin Fenerbahçe'yi anlayamamışız" şeklinde tepkisini dile getirdi ve Başkan Ali Koç ve yönetimini istifaya davet etti.
24 Haziran 2020
Özerklik hayali kuran CHP’li Soyer’e net uyarı
A Haber’de yayınlanan Satır Arası programında, Eski Bakan Bülent Akarcalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Tunç Soyer’i, emrinde 26.000 Mehmetçik olmasına rağmen Yunan’la anlaşıp Selanik’i terk eden Kara Hasan Paşa ile benzeten Akarcalı, ‘’Bu işin sonu kayyumla biter’’ dedi.
23 Haziran 2020
İşte CHP'li Kaftancıoğlu’nun kirli sicili!
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay 20 gün ceza almıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi bu cezayı bugün onadı. Cezanın onanması Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medyaya da yansıyan kirli sicilini yeniden gündeme getirdi. SABAH'tan Damla Kaya'nın haberinin detayları...