TIMELINE

17 Haziran 2020
Türkiye'ye karşı 4 aşamalı alçak plan
Doğu Akdeniz’de gerilimi tırmandıracak hareketlerden vazgeçmeyen Yunanistan bir alçak planını daha devreye sokmaya hazırlanıyor. Dört aşamalı provokatif senaryolardan birisi; TPAO’nun sondaj gemilerine engel olunması ve gerektiğinde taciz ateşi açılması. Bir diğer senaryoda Türk gemilerinin sismik araştırma için deniz tabanına indirdiği kablolara elektronik sistemlerle müdahalede bulunmak var. Bu yöntem işe yaramazsa kablolar kesilecek.
17 Haziran 2020
Meteorolojiden Marmara Bölgesine kritik uyarı!
Son dakika hava durumu tahminlerine ilişkin bilgiler yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlerde Trakya Kesimi, İç Ege, Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bilecik ve Bursa çevreleri, İstanbul'un batı ilçeleri ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte detaylar…
17 Haziran 2020
Bu fotoğrafta ilk gördüğünüz detay kişiliğinizi ele veriyor
Kişilik testi olarak vatandaşlara sunulan fotoğraflar, bir yandan da zeka yapınızı gözler önüne seriyor. Çeşitli fotoğraflardaki detayların incelendiği kişilik ve zeka testi, dünya genelinde büyük ilgi gördü. Sosyal medyada bir akımın başlamasına neden olan fotoğraflar sizler için derlendi. Peki sizin kişiliniz nasıl? İşte milyonları hayrete düşüren kişilik testi.
17 Haziran 2020
18 katlı bina çökme riskine karşı tahliye edildi
Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde giriş katında bulunan daire içerisinde çatlaklar oluşan 36 katlı bina, AFAD ve belediye ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından çökme riskine karşı tahliye edildi.
17 Haziran 2020
ABD, Esed rejimine yaptırım uygulayacak
ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Trump yönetiminin, Suriye'de rejimin askeri zafer kazanmasını engellemek, rejimi ve müttefiklerini müzakere masasına döndürmek için yaptırımlar uygulayacağını açıkladı.
17 Haziran 2020
Haftanin’in önemi ne?
Milli Savunma Bakanlığı, Kuzey Irak’ta bulunan Haftanin bölgesine Pençe-Kaplan Operasyonu’nun başladığını duyurarak, kahraman komandolarımızın bölgede olduğunu açıklamıştı. A Haber’e konuk olan Coşkun Başbuğ, Haftanin’in önemini anlattı.
17 Haziran 2020
MSB: Hedefler tam isabetle vuruldu
Haftanin'e başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu hakkında açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı, "Hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerimizce belirlenen hedefler yoğun şekilde ateş altına alınarak, tam isabetle vuruldu." ifadelerine yer verdi.
17 Haziran 2020
Adalet Bakanı Gül'den 'Pençe-Kaplan' açıklaması
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu'na destek verdi. Bakan Gül Twitter hesabından Mehmet Akif Ersoy'un ''Ordunun Duası'' şiirini paylaştı.
17 Haziran 2020
AK Parti'den Pençe-Kaplan Operasyonu açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine başlattığı Pençe-Kaplan Operasyonu hakkında ilk açıklama yaptı. Sözcü Çelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu terör örgütlerinin o topraklarda bulunması gayrı meşrudur. Bunu eleştirmeyenlerin, Türkiye'nin meşru terörle mücadelesi hakkında olumsuz açıklama yapmaları, teröre destek vermek anlamına gelir" ifadelerine yer verdi.
17 Haziran 2020
Bakan Akar ve komutanlar Harekat Merkezi'nde!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe-Kaplan Operasyonu''nun başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu. Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi de başarıyla devam eden Pençe-Kaplan Operasyonu’nu Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi’nde sevk ve idare ediyor.