TIMELINE

12 Haziran 2020
Maske takmayana ceza yolda
Türkiye'de normalleşme sürecine rağmen, koronavirüs vaka sayılarında günlük 900 direnci bir türlü kırılamıyor. Bilim Kurulu üyeleri, direncin kırılması için maske takmayanlara ceza uygulanmasını teklif etti.
12 Haziran 2020
Rekabetin Korunması Kanunu'nda değişiklik teklifi
Rekabetin Korunması Kanunu'nda yapılan değişiklik teklifi TBMM Genel Kuruluna geldi. Teklifin 10 maddesi kabul edilirken, düzenleme, Türk rekabet hukuku mevzuatına, AB mevzuatında yer alan taahhüt ve uzlaşma müesseselerini kazandırmayı amaçlıyor.
12 Haziran 2020
"Anarşistlerin işgal etmesine izin vermeyeceğiz"
ABD Başkanı Donald Trump, Seattle'de göstericilerin kentin Capitol Hill bölgesinde "otonom bölge" ilan etmesine ilişkin, yerel yöneticileri "yeterince sert hareket etmemekle" suçladı ve "Seattle'ın anarşistler tarafından işgal edilmesine izin vermeyeceğiz." dedi.
12 Haziran 2020
Bebeğinin odasına kamera koydu! Görüntüler kan dondurdu...
Bu görüntüler korku filminden değil, bebeğinizin odasından... Bebek odalarına konulan kameralar kimi zaman tüyler ürperten anlara şahitlik edebiliyor. İşte bebek odalarından kameralara yansıyan tüyler ürpertici o görüntüler...
12 Haziran 2020
Skandal açıklamaların ardından CHP'den geri vites!
CHP'li İbrahim Özden Kaboğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada büyük bir skandala imza atarak, ''Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet Camii de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" ifadelerini kullanmıştı. Kamuoyunun sert tepkisiyle karşılaşan CHP geri vites yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu sözleri geri aldıklarını açıkladı.
12 Haziran 2020
Bu özelliğini kimse bilmiyordu! Eğer arabanıza sürerseniz...
Dünyada en çok kullanılan sosu olan ketçap, aslında göründüğü kadar basit bir gıda değil. O kadar fazla yiyecekle beraber kullanılabiliyor ki, birçok ülke insanının ortak noktası olarak öne çıkıyor. Yiyeceklerle tüketilmesinin dışında çok farklı kullanım şekilleri ve karmaşık bir geçmişi olan ketçabın kullanım alanlarına çok şaşıracaksınız...
12 Haziran 2020
ABD'li uzmandan Türkiye itirafı
ABD'li düşünce kuruluşu Jamestown Foundation'ın Başkanı Glen Howard, "Türkiye’nin Doğu Akdeniz'in geleceğinde rol almak konusundaki kararlılığını kabul etmeli ve ABD olarak Doğu Akdeniz’deki rolümüzü yeniden gözden geçirmeliyiz." dedi.
12 Haziran 2020
Sayıştaya üye seçimi kararı Resmi Gazete'de
Son dakika haberi... Sayıştay'da boş bulunan 5 üyelik için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda yapılan seçime ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
11 Haziran 2020
BM'den flaş Kovid-19'la mücadele uyarısı
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede dijital teknolojinin ''ölüm kalım meselesi'' olduğunu belirterek, bu alanda ülkelere, özel sektörlere ve teknoloji devlerine iş birliği ve evrensel, güvenli, kapsayıcı, uygun fiyatlı internet erişimi sağlaması çağrısı yaptı.
11 Haziran 2020
Sabri Orman vefat etti
Eski Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, 72 yaşında hayatını kaybetti. Orman'ın cenazesi, yarın Fatih Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.