TIMELINE

19 Haziran 2020
Meteorolojiden kritik uyarı! Sıcaklıklar düşüyor!
Son dakika hava durumu tahminlerine ilişkin bilgiler yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlerde Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısına sağanak yağış uyarısında bulundu. Haziran ayından beri mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığının ise iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...
19 Haziran 2020
Hangi kan grubu nasıl beslenmeli?
Tüketilen besinlerin insan vücuduna zararlı mı yoksa faydalı mı olacağının kan grubuyla alakası olduğu ortaya çıktı. Sağlık uzmanları insanların kan gruplarına göre beslenmesi gerektiğini vurguladı. Bazı besinler her ne kadar faydalı değerler barındırsa da, uyumsuz kan grubu nedeniyle insan vücuduna zarar verebiliyor. Peki hangi grubu ne yemeli? İşte kan grubuna göre faydalı ve zararlı yiyecekler.
19 Haziran 2020
Kocasından şiddet gören kadın pencereden atladı!
Bağcılar'da bir kadın, şiddet gördüğü kocasından kurtulmak için birinci kattaki evlerinin penceresinden atladı. Beton zemine çakılan kadının ayağında ve kolunda kırıklar oluştu. Cinnet getiren koca ise evi kilitleyerek kendisine ve eşyalara zarar verdi. Yaralanan kadın ve kendisine zarar vererek bitkin düşen koca hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
19 Haziran 2020
Arjantin'de COVID-19'dan 24 saatte 35 kişi öldü
Arjantin'de Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 35 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkede COVID-19'dan ölenlerin sayısı 948'e, vaka sayısı da 1958 artarak 37 bin 510'a yükseldi.
19 Haziran 2020
Devlet Arşivleri Başkanlığı sürekli işçi alacak
Devlet Arşivleri Başkanlığının Ankara ve İstanbul'daki hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 45 sürekli işçi alınacak.
19 Haziran 2020
DSÖ ikinci dalga için tarih verdi
Koronavirüs salgınında normalleşme adımları atıldıktan sonra dünyada vakaların tekrar artması sonucu Dünya Sağlık Örgütü'nden ikinci dalga için açıklama geldi. DSÖ, sonbahar aylarında koronavirüste ikinci dalga beklendiğini duyurdu.
19 Haziran 2020
4,5 milyondan fazla kişi koronavirüsü yendi
Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildikten sonra sağlığına kavuşanların sayısı 4,5 milyonu aştı.
18 Haziran 2020
AB'den Volkan Bozkır'a tebrik
Son dakika haberine göre, Avrupa Birliği (AB), Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen eski AB Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır'ı kutladı.
18 Haziran 2020
Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardımlar Çad'a ulaştı
Türkiye'nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında, ikinci kez gönderdiği tıbbi yardım malzemelerini taşıyan uçak, Afrika ülkesi Çad'a ulaştı.
18 Haziran 2020
CHP-PKK iş birliğine gidiyor
MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, A Haber ekranlarında yayınlanan Aklın Yolu programında kirli ittifakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Akçay, ‘’HDP-CHP iş birliği, CHP-PKK iş birliğine gidiyor’’ diyen Akçay, ittifakın boyut değiştirdiğini vurguladı.