TIMELINE

28 Haziran 2020
Meteoroloji'den o illere sağanak yağış uyarısı!
Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Odu, Artvin ve Muğla çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den gelen son dakika bilgilerine göre yurt genelinde hava durumu.
28 Haziran 2020
İşte sosyal medyada en çok konuşulan fotoğraflar
Sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok beğenilen ve paylaşılan fotoğraflar sizler için derlendi. Birbirinden ilginç fotoğraflar görenlerin ağzını açık bırakıyor. İşte en çok paylaşılan o fotoğraflar...
28 Haziran 2020
Makas atmak isterken canlarından oluyorlardı!
İstanbul Beylikdüzü'nde sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari araç takla atarak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Kazada 2 kişi yaralandı. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.
28 Haziran 2020
İşte şaşırtan illüzyon hileleri!
Gözlerimizi alamadığımız pek çok illüzyon gösterisinin arkasında koca bir hileler yumağı bulunuyor. Bu illüzyon hilelerini uygun bir biçimde ve sırasıyla yaptığınızda sizde herkesi hayrete düşüren bir illüzyonist olabilirsiniz. İşte öğrenince şaşkına döneceğiniz ilizyon hileleri...
28 Haziran 2020
Mesleki asgari ücretle en düşük ücret 3 bin 500 lira mı olacak?
2020 yılı asgari ücret tutarı 2 bin 943 lira brüt ve 2 bin 324 lira net olarak açıklandı. Asgari ücretle çalışanların bu yıl yapılan zam ile birlikte ve AGİ ile birlikte alacakları tutar velli oldu. Asgari ücretin iyileştirilmesi için çok fazla sayıda teklif verildi. Ancak bugüne kadar herhangi bir iyleştirme yapılmadı. İkramiye verilmesinden, temmuz zammına kadar çok fazla beklenti içerisine giren asgari ücretle çalışanlara, son olarak mesleki asgari ücret uygulanması teklif edildi.
28 Haziran 2020
Bu belgeyi bulana SGK-SSK ve Bağkur'lu için erken emeklilik yolu...
Erken emeklilik milyonlarca kişinin hayalini süslüyor. Uzun yıllar çalışarak üretim ekonomisine hayat veren vatandaşlar prim ve yaş akdini doldurduktan sonra bağlı oldukları kurum üzerinden emekli oluyor. Türkiye'de SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı sistemleri üzerinden emekli olunabiliyor. Emekliliğini güvence altına almak isteyenler BES formülünü de devreye sokuyor.
28 Haziran 2020
'Kopyacı' yakalandı!
Son dakika haberi... Batman Valiliği'nden ilk oturumu tamamlanan YKS sınavına ilişkin açıklama geldi. Valilik, "İlimizde yapılan 2020 YKS 1. Oturum TYT sınavına giren kişinin sınav sorularının fotoğrafını çekmek suretiyle kopya girişiminde bulunduğu tespit edilmiştir." açıklamasında bulundu. Açıklamada ayrıca "Söz konusu şahıs göz altına alınmış, sınav sırasında kullandığı cep telefonuna el konularak incelemeye alınmıştır." ifadelerine yer verildi.
28 Haziran 2020
28 Haziran Pazar A101, Migros, ŞOK, BİM marketler açık mı, kaçta açılıyor?
28 Haziran tarihinde belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtilmişti. Yasak kapsamında vatandaşlar ise hafta sonu A101, BİM, ŞOK, Migros ve diğer marketlerin açık olup olmayacağını merak etmeye başladı. Peki 28 Haziran Pazar günü marketler açık olacak mı? İşte Bakanlık tarafından yayınlanan genelge ve detaylar...
28 Haziran 2020
Muhtaç aileye ücretsiz elektrik yardımı nasıl alınır?
Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal yardımlar için yapılan muhtaçlık hesabında ve gelir tespitinde dikkate alınmıyor. ‘Dar gelirliye elektrik tüketim desteği’ uygulaması 1 Mart 2019’da başlamıştı. Destek, bu yıl da devam ediyor. Uygulama kapsamında 2 milyon 22 bin hanede, her ay ortalama 106 liraya kadar olan elektrik faturasını devlet ödüyor. Düzenlemeden, 10 milyon muhtaç aile yararlanıyor. Sosyal yardımlar, ihtiyaç sahibi vatandaşlara program türlerine göre tahsis edilmektedir. Gıda, barınma, yakacak gibi temel ihtiyaçları da kapsayan bu yardımlar, birçok program türünde verilmektedir.
28 Haziran 2020
Hindistan ve Çin arasındaki gerilim tırmanıyor!
Hindistan, Çin ile yaşanan sınır çatışmasının ardından Himalaya Dağları’ndaki Ladakh bölgesine karadan havaya füze savunma sistemi yerleştirdi. Hindistan’ın bu adımı, Çin’in iki ülke arasındaki Fiili Kontrol Hattı (LAC) boyunca savaş uçağı ve helikopterlerinin faaliyetlerini artırmasının ardından geldi.