TIMELINE

30 Haziran 2020
Meteoroloji'den 4 ile sağanak yağış uyarısı!
Son dakika haberleri... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimleri ile Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Rize, Muş ve Van çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte detaylar...
30 Haziran 2020
Devasa kayayı elindeki baltayla parçaladı! Sonuç inanılmaz
Eline balta alıp dev kayanın karşısına geçen sanatçı herkesi şaşırttı. Kayayı balta ile parçalayan kişinin yaptığının son halini görenler gözlerine inanamadı.
30 Haziran 2020
Malezya'da balıkçı teknesi battı: 4 ölü
Malezya'nın Kelantan eyaleti Emniyet Müdür Yardımcısı Abdullah Muhammed Piah, Bachok sahilinden açılan ve içinde 20 kişinin olduğu teknenin fırtınada alabora olduğunu açıkladı. Teknedeki 12 kişinin sağ kurtarıldığını kaydeden Abdullah, 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ve kayıp 4 kişiyi ise arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
30 Haziran 2020
Kısa çalışma ödeneğinin süresi 1 ay uzatıldı
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.
30 Haziran 2020
Yeni fakülteler ve enstitüler kuruldu
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı enstitü, fakülte ve yüksekokul kurulması, kapatılması, birleştirilmesi ile adlarının değiştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
30 Haziran 2020
Şehir Üniversitesinin faaliyet izni kaldırıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, kurucu vakfına kayyım atanan ve garantör üniversitesi tarafından yapılan denetimler sonucunda mevcut mal varlığıyla eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdüremeyeceği tespit edilen ve bu durumu Yükseköğretim Kurulunca onaylanan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin faaliyet izni kaldırıldı.
30 Haziran 2020
Şanlıurfa'da 79 ev karantinaya alındı
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 79 evde karantina uygulaması başlatıldı.
30 Haziran 2020
Falcao'nun eşinden Türkiye'ye büyük övgü
Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Radamel Falcao'nun eşi Lorelei Taron, Türkiye'deki sağlık sistemiyle ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. Taron, ülkemizdeki sağlık sisteminin kendisini büyülediğini söyledi.
30 Haziran 2020
Bakan Albayrak 4'üncü kez baba oldu
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sosyal medya hesabından 4’üncü kez baba olduğunu duyurdu. Bakan Albayrak yaptığı paylaşımda, “Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz” ifadelerini kullandı.
29 Haziran 2020
Wall Street Journal'dan bomba iddia
Son dakika haberine göre, Rusya'nın, Libya'da isyancı general darbeci Hafter'e yardım için kuvvet yolladığı iddia edildi. Wall Street Journal ayrıca, Rusya'nın nisanda Hafter'e, kendisinin bastığı 100 tonu bulan Libya banknotu gönderdiği de iddia edildi. Gazete bu iddiayı Rus gümrük kayıtlarına dayandırdı.