TIMELINE

27 Haziran 2020
81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması
Son dakika haberi... Yüz binlerce öğrenci için büyük gün geldi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu hafta sonu yapılıyor. Sınava 2 milyon 437 bin 119 aday girecek. Sınavlarda virüs önlemleri uygulanacak. Bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da var. İlk sınav bugün saat 10:15'te başlayacak. Cumartesi günü saat 09.30 ile 15.00 arasında 81 ilde sokağa çıkılamayacak.
27 Haziran 2020
Meteoroloji'den o illerimiz için sağanak yağış uyarısı
Son dakika haberi... Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den gelen son dakika bilgilerine göre yurt genelinde hava durumu.
27 Haziran 2020
Trump'tan dikkat çeken imza
Son dakika haberine göre Siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucunda ölümünün ardından yaşanan gösterilerde, bazı tarihi anıt ve heykellerin yıkıldığı ABD'de Başkan Donald Trump, "heykelleri koruma" kararnamesine imza attı.
27 Haziran 2020
Eliyle balık yakaladı! Yetmedi içinden öyle bir şey çıktı ki...
Dünya üzerinde hala ilkel olarak yaşayan topluluklar bulunuyor. Ve bir şekilde hayatlarını sürdürmek zorundalar. Bu yüzden, karınlarını doyurmak için farklı farklı yöntemleri benimsiyorlar. Bunlardan biri de balık tutmak yöntemleri. Balıkları kimi zaman elleriyle kimi zaman akıllara durgunluk veren yöntemlerle avlıyor. Eliyle balık yakalayan bu kadına çok şaşıracaksınız.
27 Haziran 2020
Evine geldiğinde hayatının şoku yaşadı! Perdesinde...
Bu fotoğraflar görenleri korkutuyor! Bazı hayvanların merakı bazılarının da yuva yapma yapmaları insanlara zor anlar yaşatıyor. İşte ürküten davetsiz misafirlerden bazıları.
27 Haziran 2020
Vatandaşlar Ayasofya için harekete geçti
Fethin sembolü, Fatih'in kılıç hakkı Ayasofya Camii'nin tekrar ibadete açılması için imza toplanıyor. İstanbul'da 24 Kasım 1934'den bu yana müze olarak kullanılan tarihi caminin tekrar ibadete açılması için, sivil toplum kuruluşları ve vakıflar yurdun dört bir yanında imza kampanyası başlattı. Türkiye genelinde toplanan imzalar Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. 86 yıl önce Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye çevrilen Ayasofya'nın yeniden cami olması için açılan davada Danıştay'ın 2 Temmuz'da hükmünü vermesi bekleniyor.
27 Haziran 2020
FETÖ'nün "yeniden yapılanması"na darbe
Son dakika haberine göre, Tokat’ta, "FETÖ'nün yeniden yapılanması" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutulandı.
27 Haziran 2020
İstanbul Bahçelievler'de patlama
Son dakika haberine göre, İstanbul Bahçelievler’de bir binanın bodrum katındaki iş yerinde patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre yürekleri ağza getiren patlamada can kaybı ve yaralanma olmadığı bildirildi.
27 Haziran 2020
Bay Kemal'in Osmanlı çelişkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin CHP'yi Osmanlı tarihine karşıymış gibi göstermeye çalıştığını iddia etti. A Haber arşivlerinden çıkan görüntüler ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu yalanladı.
27 Haziran 2020
ABD'den flaş Wagner açıklaması
ABD'nin Libya Büyükelçiliği, yabancı paralı savaşçıların Libya'da petrol üretimini sekteye uğratmalarından endişe duyduklarını belirterek, ülkede petrol üretiminin devam etmesi gerektiğini açıkladı.