TIMELINE

18 Haziran 2020
Meteorolojiden kritik uyarı! Sağanak yağış geliyor
Son dakika hava durumu tahminlerine ilişkin bilgiler yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlerde Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, İzmir ver Ankara'da hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar…
18 Haziran 2020
"Selfie çekeyim" derken başına öyle bir şey geldi ki...
Sosyal medya ve selfie çılgınlığı giderek büyüyor. Özellikle artık hayatlarımızın olmazsa olmazı haline gelen akıllı telefonların kamera teknolojilerinin daha da gelişmesi ile birlikte her anımızı sosyal medyada paylaşmak ister hale geldik. Ancak daha fazla beğeni almak için girişilen fotoğraf denemelerinde bazı talihsizlikler de yaşanmıyor değil. İşte selfie çekeyim derken yaşanan talihsizlikler...
18 Haziran 2020
İstanbul Kartal'da 3 katlı otoparkta yangın!
İstanbul Kartal'da 3 katlı otoparkın 2'inci katında bulunan halı yıkama işletmesinin deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın nedeniyle 2 araç ve otoparkta maddi hasar oluştu.
18 Haziran 2020
221 yıldır kazılan çukur! Sırrını kimse bilmiyor...
221 yıldır kazanılmasına rağmen dibine ulaşılamayan Kanada'daki Oak Adası'nda bulunan bu çukurun gizemi 1795 yılında keşfedildi. İlk başta define olabileceği düşüncesiyle kazmaya çalışılan çukuru metrelerce oydular ancak sonuna bir türlü ulaşamadılar. İşte Kanada'daki Oak Adası'nın gizemli çukuru...
18 Haziran 2020
İçeriye kimse giremiyor! İşte dünyanın en çılgın buluşu
Almanya'da yaşayan 70 yaşındaki bir vatandaş kapıya kurduğu 'mandallı' sistemle görenleri hayretler içinde bıraktı.Bu mandala dikkatlice bakın; az sonra adım adım değişmeye başlayacak ve sonunda bakın neye dönüşecek? İşte dünyanın en 'tuhaf' mandallı güvenlik sistemi...
18 Haziran 2020
Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Resmi Gazete'de
Çarşı ve mahalle bekçilerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile özlük haklarını düzenleyen kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunla, çarşı ve mahalle bekçisi olarak istihdam edileceklerde aranan şartlar, çarşı ve mahalle bekçilerinin atama ve adaylık süreçleri, görev ve yetkileri ile çalışma şekillerine ilişkin esaslar düzenlendi.
18 Haziran 2020
Türkiye Varlık Fonu Turkcell'in hissedarı oluyor
Son dakika haberine göre, Türkiye Varlık Fonu, Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ’nin yüzde 26,2 oranında hissedarı oluyor. Türkiye Varlık Fonu, toplam yüzde 26,2 içerisindeki yüzde 15’lik imtiyazlı hisseleriyle Turkcell Yönetim Kurulu’ndaki 9 üyeden 5’ini belirleyebilecek ve şirketin yönetim kontrolüne sahip en büyük hissedarı olacak.
18 Haziran 2020
MSB açıkladı: Teröristlere ait mevziler vuruluyor
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Pençe-Kaplan' operasyonu kapsamında teröristlerin sığınak, barınak ve mevzilerinin vurulmaya devam edildiğini bildirdi.
18 Haziran 2020
Manchester City, Arsenal'i 3 golle geçti
İngiltere Premier Lig'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle verilen 100 günlük aranın ardından oynanan maçta Manchester City, Arsenal'i 3-0 yendi.
18 Haziran 2020
Başkan Erdoğan'dan tebrik telefonu
Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ile telefonda görüştü. Başkan Erdoğan, telefon görüşmesinde seçimlerin 178 oyla hayırlı olmasını dileyerek, "İnşallah emekler boşa gitmedi, kutluyorum sizleri. İnşallah bundan sonrası da hayır olur." dedi.