TIMELINE

11 Haziran 2020
Güneşten 4 milyar TL'lik katkı
Son dönemde yenilenebilir enerji konusunda yatırımlarını arttıran Türkiye, YEKA projeleri ile dünyada ön plana çıktı. Bu yılın ilk çeyreğine ertelenen YEKA ihalelerinin yaklaşık 4 milyar liralık yatırım çekeceği düşünülürken, pandemi süreci nedeniyle ihalelerin ertelenmesi gündemde.
11 Haziran 2020
Terör örgütü HTŞ/HAD üyelerine operasyon
Sabah saatlerinde Adana'da HTŞ/HAD üyesi oldukları iddia edilen 6 kişinin yakalanması için düğmeye basıldı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda evlerde bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı.
11 Haziran 2020
Hafter İsrail'in kapısını çaldı
Libya'da Hafter yanlısı sözde yönetimin Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Abdusselam el-Bedri, "Hiç bir zaman Tel Aviv'in düşmanı olmadık ve olmayacağız. Bize destek olmanızı umut ediyoruz. Şu ana kadar şartlar aramıza engeller koydu" dedi.
11 Haziran 2020
George Floyd'un kardeşinden "adalet" çağrısı
ABD'de polis şiddetiyle öldürülen siyahi George Floyd'un kardeşi Philonise Floyd, Kongre üyelerinden kardeşi için adalet beklediğini belirtti. Floyd, "Bugün burada sizlerle konuşarak kardeşimin ölümünün boşa olmadığına emin olmaya çalışıyorum. Lütfen şu an benim, ailemin ve dünyanın pek çok yerinde sokaklara çıkan insanların yaptığı çağrıya kulak verin" ifadelerini kullandı.
11 Haziran 2020
Bakan Akar net konuştu, Yunanistan tutuştu!
Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, Doğu Akdeniz'in "sıcak nokta" olmaya devam ettiğini ama Yunanistan'ın sıcak çatışma yaşanmasını istemediğini söyledi. Yunanistan Genelkurmay Başkanı ise geçtiğimiz günlerde "Yunan askerleri Türklerin yolunu kesecek" demişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın net açıklamalarından sonra Yunanistan'ın çark etmesi dikkatlerden kaçmadı.
11 Haziran 2020
Bakan Koca'dan sağlık çalışanlarına geçmiş olsun mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şiddet gören sağlık çalışanlarına yönelik geçmiş olsun mesajı yayımladı. Koca mesajında, "Yargının vereceği hak edilmiş ceza, vicdanlardaki rahatsızlığı telafi edemez. Birkaç istisna dışında, size tüm insanlık saygı duyuyor" ifadelerine yer verdi.
11 Haziran 2020
Bekçilerle ilgili düzenleme TBMM'de kabul edildi
Son dakika haberine göre, Çarşı ve mahalle bekçilerinin görev, yetki ve sorumlulukları ile özlük haklarını düzenleyen kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bekçiler, halkın sükun ve istirahatini bozanları ve başkalarını rahatsız edenleri engelleyecek, sokak, geçit ve meydanları tıkayarak trafiğe mani olan taşıtları ve diğer engellerin kaldırılmasını sağlayacak.
10 Haziran 2020
Afetzedelere yardımı da içeren kanun teklifi kabul edildi
Bu yıl meydana gelen ve 7 ili etkileyen 3 depremden zarar gören afetzedelere yardım edilebilmesi, elektronik haberleşme hizmeti sunan kuruluşlarla finansal kuruluşların müşterileriyle yaptıkları işlemlerde sözleşmelerin elektronik ortamda düzenlenebilmesi, ödenmeyen çek bedellerine ilişkin borçlunun ödeme, alacaklının tahsil imkanının güçlendirilmesini de kapsayan, ekonomide düzenlemeler içeren torba kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
10 Haziran 2020
ABD'de bütçe açığı mayısta yüzde 92 arttı
ABD'de federal hükümetin bütçe açığı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 91,9 artarak 398,8 milyar dolara yükseldi. Ülkede 2020 mali yılının 8. ayı olan mayıs itibarıyla toplam bütçe açığı 1,88 trilyon dolara ulaştı.
10 Haziran 2020
Darbeci Hafter'e 10 milyonlarca dolarlık şok
Libya'nın doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri darbeci Halife Hafter'in Batılı paralı askerler ve işadamları tarafından 10 milyonlarca dolar dolandırıldığı, satın alınan askeri araç ve hizmetlerin teslim edilmediği belirtildi.