TIMELINE

07 Haziran 2020
Köşeye sıkışan Hafter'e, darbeci Sisi'den yardım eli!
Türkiye’nin yardımlarıyla köşeye sıkışan Darbeci Hafter, bir diğer eli kanlı darbeci Sisi’den yardım istedi. Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ve siyasi müttefiği Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Hafter'e bağlı milislerin sahada üst üste yenilgiler yaşamasının ardından, Libya'ya yönelik yeni bir siyasi girişim başlattıklarını ve 8 Haziran'da ülke genelinde ateşkes çağrısı yaptıklarını duyurdu.
07 Haziran 2020
Bu işte bir gariplik var! Görenler yok artık diyor...
Görenler gözlerine inanamıyor. Hangi akılla yapıldığı belli olmayan birbirinden ilginç mühendislik hataları şaşırtıyor. Uzun uğraşlar sonucu inşa edilen bazı yapıtlardaki hataları sizler için derledik.
07 Haziran 2020
Denizli'de feci kaza: 2 ölü
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde kontrolünü kaybeden bir otomobil park halindeki traktöre çarptı. Feci kazada 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan otomobilin hız kadranının 115 kilometrede sabit kaldığı görüldü.
07 Haziran 2020
Bakan Koca'dan uyarı: Fazla normalleşmeyelim
Kadıköy Caddebostan Sahili'ne akın eden vatandaşlar, koronavirüs salgınına aldırmadan eğlendi. Müzik eşliğinde göbek atan eden vatandaşlar, sosyal mesafeyi hiçe saydı maske takmayı unuttu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, görüntülere tepki gösterdi.
07 Haziran 2020
Pazar günü piknik mangal yapılabilecek mi? Piknik alanları açık mı?
Mangal yasağı kalktı mı? Kovid-19 salgını nedeniyle piknik alanlarına giriş yasaklanmıştı. Bu tip yerlerde mangal yapan vatandaşlar da bu yasaktan nasibini almıştı. Bilindiği üzere Türkiye'de 1 Haziran itibariyle normalleşme dönemi başladı. Alınan kararlarla birlikte sosyal hayat da normale dönüyor. Hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması sonrası merak edilen konulardan birisi de piknik alanları açık mı oldu? Mangal yasağı kalktı mı? Piknik ve mangal yapmak serbest mi? İşte detaylar!
07 Haziran 2020
iPhone'lar tek bir mesajla çöküyor! Peki sebebi ne?
iPhone'larda kontrolü kaybettiren bir açık bulunduğunu sizlere aktarmıştık. iPhone'lar bazen güvenli oldukları kadar tehlikeli açıklara da zemin hazırlayabiliyor. Ortaya çıkartılan açık dile kolay tam 8 yıllıktı, bu yüzden Apple oldukça büyük bir tepki gördü. Ancak bugün keşfedilen ve neredeyse tüm Apple cihazların çökmesine neden olan açık ise ondan daha yeni ve daha ilginç.
07 Haziran 2020
Emeklilik yaş yıl prim gün hesaplama 1800, 3600 ve 4500 günden...
Ne zaman emekli olurum? 4A yani eski adıyla SSK, 4B yani eski adıyla Bağ-Kur ve 4C yani eski adıyla emekli sandığı kapsamında sigortalı olan kadın ve erkeklerin erken emekli olabilmeleri için en önemli şart sigorta başlangıç tarihleridir. Erken emeklilikte üç tarih çok önemli. Erken emeklilik için 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı olup, 15 yıllık sigorta süresi ve 3600 prim gününü tamamlamış olmaları gerekmektedir.
07 Haziran 2020
Altın fiyatlarında rekor düşüş! Eğer bu gelişme yaşanırsa altın daha fazla çakılır
Gram altının fiyatı tüm dünyayı etkisi altına alan koron virüs salgını nedeniyle son 3 aylık dönemde Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesi olan 396,2280 lirayı gördü. Daha sonra devletin aldığı önlemlerle altın fiyatları geçen hafta 382 liraya kadar geriledi. Son önlemlerle birlikte ateşi iyice düşen altın, şu anda 371 lira seviyesinden işlem görüyor.
07 Haziran 2020
Beykoz Belediyesi İmamoğlu’na görevini hatırlattı
Beykoz Belediyesi, Riva Deresi’nde atık su sorununun çözülmesinin CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ’nin sorumluluğunda bulunduğunu açıkladı. İşte Sabah'tan Kenan Kıran'ın özel haberinin detayları...
07 Haziran 2020
Kolay emeklilik geliyor! Toplu parayı yatır hemen emekli ol!
Her çalışanın hayali emeklilik. Bunun için belli sayıda gün prim ödenmesi, belli yaşa gelmek ve belli bir sigorta yılının doldurulması isteniyor. Ancak birçok insan belli dönemlerde çalışamıyor ya da çalışsa bile sigortası yapılmamış oluyor ve primlerini tamamlayamıyor. Yasalarımız geçmiş yıllarda çalışılmayan dönemler için geriye dönük ödeme imkanı tanımıyor. Ancak bazı istisnalar ile toplu ödeme yaparak bu günleri satın almak mümkün olabiliyor. Böylece yıllarca çalışmadan toplu ödeme ile erken emeklilik de sağlanıyor.