TIMELINE

14 Haziran 2020
Haliç CHP'li İBB yönetiminde 1 yılda 90'lara döndü
İstanbul'un simgelerinden olan Haliç, CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB döneminde 1 yılda 1990'lardaki görünümüne döndü. Düzenli temizlenmeyen Haliç'in mavi rengi kahverengiye dönerken, uzul yıllar sonra yeniden kötü kokular gelmeye başladı.
14 Haziran 2020
İstanbul'da korkunç olay! 3'üncü kattan düştü
Sabah saatlerinde İstanbul'da korkunç bir olay yaşandı. Aksaray'da bulunan 6 katlı bir otelin 3'üncü katında kalan kimliği belirlenemeyen bir kişi camdan düştü.
14 Haziran 2020
Bu fotoğrafların hiçbirinde photoshop yok!
Her biri sosyal medyayı sallayan bu fotoğraflar, görenleri şaşırtıyor! Her karesinde size 'photoshop' dedirtecek bu fotoğraflarda aslında hiçbir müdahale yok. İşte sizler için derlediğimiz, gerçek olduğuna inanamayacağınız, sosyal medyayı sallayan birbirinden ilginç kareler...
14 Haziran 2020
HDP halkı sokağa dökmeye çalıştı 8 ilde önlem alındı
HDP, Musa Farisoğulları ve Leyla Güven'in vekilliklerinin düşürülmesinin ardından vatandaşları sokağa dökmek için eylem çağrısında bulundu. 8 kentin valiliği HDP'nin sokak eylemlerine karşı önlem amacıyla şehirlere giriş-çıkış yasağı kararları aldı.
14 Haziran 2020
HDP'li Akkuş'la birlikte 5 kişi tutuklandı
Son dakika haberine göre, "PKK terör örgütü üyesi olmak" suçundan daha önce tutuklanan eski Iğdır Belediye Başkanı Akkuş'un da aralarında bulunduğu 5 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14 Haziran 2020
Enes Ünal gol attı Valladolid kazandı
İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 28. haftasında Real Valladolid, deplasmanda Leganes'i 2-1 yenerken, milli futbolcu Enes Ünal takımının ilk golünü attı.
14 Haziran 2020
Altın fiyatları için kritik tahmin yayımlandı! Altın alacaklar...
Hafta sonu altın fiyatlarını merak eden vatandaşlar güncel fiyatları öğrenmek için araştırmalarını sürdürüyor. Dün Kapalıçarşı'da, kapanışta çeyrek altın 619,00 lira, Cumhuriyet altını 2.534,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,05 düşüşle 381,60 liradan işlem gördü. Peki, 22 ayar bilezik, gram ve çeyrek altın ne kadar oldu? Altın yatırımcısını ilgilendiren açıklama geldi. Art arda yapılan açıklamalarda altın fiyatlarının kısa ve uzun vadede nasıl bir seyir ortaya koyacağı konusunda tahminlere yer verildi. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 0,17 değer kaybetti, altının gram satış fiyatı yüzde 4,06, dolar/TL yüzde 0,87, avro/TL yüzde 0,90 değer kazandı.
14 Haziran 2020
İŞKUR'dan güzel haber! Türkiye geneli 43 bin personel alımı yapılacak
İŞKUR tarafından personel alımı için yeni ilanlar yayımlandı. İŞKUR resmi internet sitesinde ilan sayısı 43 bini geçti. Türkiye' de iş arayan herkesin ilk olarak yapması gerekenlerin başında İŞKUR kayıt yaptırmak geliyor. İŞKUR'a kayıt yaptırarak, kurumun iş olanağı açısından sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabilme imkanına sahip olunabiliyor. İŞKUR kayıt işlemleri çok basit şekilde 2 alternatifli olarak gerçekleştirilebilmektedir. İŞKUR kaydını ister online olarak, ister de bulunulan şehirde bulunan İŞKUR şubelerine bireysel başvuruda bulunarak gerçekleştirebilirsiniz. İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de
14 Haziran 2020
2020 yılı Temmuz ayı SSK SGK ve Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar?
Milyonlarca memur ve emekli zam bekliyor. Bu anlamda zam oranları oldukça merak ediliyor. Yaklaşık 3.2 milyon memur ve 12.8 milyon emeklinin Temmuz zammı adım adım yaklaşıyor. Türkiye İstatistik Kurumu, Mayıs enflasyonunu açıkladı, Temmuz zammının ipuçları geldi. Ocak-Mayıs enflasyonu yüzde 4.57 olarak gerçekleşti. Yani 5 aylık enflasyona göre; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.57 olurken, memurlara ve emeklilerine de yüzde 4'lük artışa ilaveten yüzde 0.57 fark oluştu. Buna Haziran ayı enflasyon verisi eklenecek, zam oranları belli olacak. Haziran enflasyonuna göre zam oranı artacak ya da azalacak. Peki 2020 yılı Temmuz ayı SSK SGK ve Bağ-Kur güncel emekli maaşı ne kadar olacak? İşte son dakika haberi ve detaylar takvim.com.tr'de
14 Haziran 2020
SGK'dan milyonları ilgilendiren düzenleme
En düşük emekli maaşının bin 500 liraya çıkarılmasının ardından SGK; malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının nasıl düzenleneceğine açıklama getirdi. Buna göre malullük, yaşlılık ve ölüm aylıkları dosya bazında bin 500 TL'nin altında olmayacak, ancak kardeşler gibi hisseli olunan durumlarda hisse payı dikkate alınacak. Hem bu kanun, hem bu kanunla yürürlükten kaldırılan ilgili kanun hükümlerine göre bağlanmış ve bağlanacak malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının ek ödeme dahil dosya bazında bin 500 TL'nin altında olmayacağı belirtilen genelgeye göre, sigortalıları ilgilendiren diğer düzenlemeler takvim.com.tr'de