TIMELINE

05 Haziran 2020
Ne zamana kadar maske kullanacağız?
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgınla ilgili merak edilen soruları yanıtladı. Azap, maske kullanımının ne zaman biteceğine ilişkin soruya cevap verirken, "İyi haber vermek isterdim. Ama aylarca devam edeceğiz. 20-24 ay sürmesini bekliyoruz.'' dedi.
05 Haziran 2020
İzmir'de FETÖ'nün hücre evi yapılanmasına operasyon
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce belirlenen 27 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonlar sonucunda 31 şüpheli gözaltına alındı.
05 Haziran 2020
Floyd için ilk cenaze töreni düzenlendi
ABD'de polis şiddetiyle hayatını kaybeden George Floyd için ilk cenaze töreni Minneapolis'te düzenlendi. North Central Üniversitesi kampüsünde düzenlenen törene, Floyd'un aile yakınları, arkadaşları ve çevre halkı ile birlikte, dini ve siyasi liderler de katıldı.
05 Haziran 2020
Hakim ve savcı atamaları Resmi Gazete'de
Hakimler ve Savcılar Kurulunca, ad çekme sonucuna göre 1379 adli yargı hakim ve cumhuriyet savcısı adayının atanmalarına ilişkin kararname Resmi Gazete'de yayımlandı.
05 Haziran 2020
Erzincan'daki terör saldırısında flaş gelişme
Son dakika haberine göre, Erzincan'da askeri minibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve bir askerin hafif yaralandığı patlamaya ilişkin adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 2'si tutuklandı.
05 Haziran 2020
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atama
Cumhurbaşkanlığı Tarafından Yapılan Atamalar Hakkında Kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına, Ayşe Nur Bahçekapılı ile Meltem Taylan Aydın atandı.
05 Haziran 2020
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına o isim seçildi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca aday gösterilen Yargıtay Daire Başkanı Bekir Şahin seçildi.
05 Haziran 2020
Ekşi Sözlük'te Arapça düşmanlığı!
Yıllardır İslam'ın kutsallarına hakaret eden yazarlarıyla haber olmayı başaran, internetin lağım çukuru olan Ekşi Sözlük’te yine dinimize nefret dolu sözler sarf edildi. Sözlükte açılan "Hala camilerden Arapça saçmalıkların bağırılması" başlığında İslam düşmanları toplaştı, nefretini kustu. Sicili bozuk Ekşi'ye bu skandalından sonra sonra sosyal medyada büyük tepki yağdı.
05 Haziran 2020
Libya'dan Türkiye’ye teşekkür
A Haber canlı yayınına bağlanan Libya Dışişleri Bakanı Sözcüsü Muhammed Kahlavi, Hafter güçlerinin başkent Trablus’tan çıkarıldığını müjdelerken, Türkiye’nin meşru Libya hükümetine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti. Kahlavi, ‘’ Ulusal hükümetle Türkiye arasında yapılan askeri ve deniz anlaşmasından sonra, bu anlaşmaların sahada yansımalarını gördük. Özellikle Türkiye’nin bu konudaki desteğiyle güç meşru hükümetten yana. Şunu açık ve net söylemek istiyoruz: Türkiye’nin bize göstermiş olduğu ilgi ve vermiş olduğu destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
05 Haziran 2020
İşte Uğur Dündar’ın ‘gazetecilik’ geçmişi!
CHP yandaşlığıyla bilinen ve kendisini ‘ilkeli gazeteci’ olarak tanımlayan Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar’ın skandal görüntüleri ortaya çıktı. Dündar'ın yıllar önce bir röportaj için evinin önüne gittiği şahsın çalışanını yumrukladığı ve küfürler savurduğu görüldü. Görüntüler sosyal medyanın da gündemine oturdu.