TIMELINE

16 Haziran 2020
Meğer yüksek alkollü kolonyalar koronavirüsü...
Dünyayı adeta ele geçiren yeni tip koronavirüs şu ana kadar 8 milyonu aşkın kişiye bulaştı. Bilim insanları damlacıklar yoluyla bulaşan koronavirüsten korunmanın yolları arasında alkol oranı yüzde 70 olan kolonyaların kullanılması gerektiğini söylemişlerdi. Gelen son dakika haberine göre kolonyadaki yüksek alkol oranı koronavirüsü ele yapıştırıyor. İşte Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Ayşe Wilke Topçu'dan flaş açıklamalar…
16 Haziran 2020
Meteorolojiden İstanbul ve 5 il için kritik uyarı!
Son dakika hava durumu tahminlerine ilişkin bilgiler yayınlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan tahminlerde Trakya Kesimi, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Samsun ve Gümüşhane çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
16 Haziran 2020
Rus mühendis eski telefondan öyle bir şey yaptı ki....
Yeni nesil telefonlar çıktıkça elindeki telefonları çöpe atanlar, Rus mühendisin yaptıklarını gördükten sonra hayal kırıklığı yaşadı. Her geçen gün gelişen teknoloji ile telefonların da bir üst modelleri kısa sürede piyasaya sürülüyor. Yeni telefonların alınmasıyla çöpe atılan eski telefonların birçok işe yaradığı Rus mühendis tarafından gözler önüne serildi. İşte Rus mühendisin elindeki eski telefonla yaptığı o icat.
16 Haziran 2020
Hatay'da feci kaza: 2 yaralı
Hatay'da biber yüklü kamyon, freni boşalınca trafik ışığında bekleyen otomobili önüne katarak yaklaşık 100 metre sürükledikten sonra refüje çarparak durabildi. Kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan yol, itfaiye ve Kırıkhan Belediyesi ekiplerinin yola saçılan biberleri temizlemesinin ardından ulaşım, kontrollü olarak sağlandı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
16 Haziran 2020
56 ilde FETÖ operasyonu: 100 gözaltı
İzmir merkezli 56 ilde FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, gizli sorumlularla ankesörlü telefonlardan irtibat kurdukları tespit edilen 167 şüpheliden 100'ü gözaltına alındı.
16 Haziran 2020
Yeni fakülte ve enstitüler kuruldu
Bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı olarak fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Somali Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bilimleri Fakültesi kuruldu.
16 Haziran 2020
3 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak
Sağlık Bakanlığınca KPSS puanıyla atanacak 3 bin sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili ilan Resmi Gazete'de yayımlandı. KPSS puanıyla atanacak sözleşmeli personelin 2 bin 302'si hemşire, 60'ı ebe ve 606'sı sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olacak. Adaylar tercihlerini 16-22 Haziran tarihlerinde ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapacak.
16 Haziran 2020
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının çeşitli birimlerine yapılan atamalar Başkan Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
16 Haziran 2020
Turgut Aslan kimdir?
15 Temmuz'da FETÖ'cü hainler tarafından başından vurulan Turgut Aslan, 5 kez beyin ameliyatı geçirerek hayata tutundu. Daha önce Başkan Erdoğan'ın da kendisini ziyaret ettiği 15 Temmuz Gazisi Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı. Peki Turgut Aslan kimdir?
16 Haziran 2020
Zafer Aktaş kimdir?
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş oldu. Zafer Aktaş, daha önce Muş İl Emniyet Müdürü ve Adana Emniyet Müdürü görevlerinde bulundu. Peki, yeni İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...