TIMELINE

13 Mart 2021
Meteorolojiden zirai don uyarısı
Son dakika haberi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 14 Mart 2021 Pazar sabah saatlerine kadar tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri ile Batı ve Orta Karadeniz'de sabah ve gece saatlerinde hafif kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Öte yandan Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte 13 Mart Cumartesi il il hava durumu raporu.
13 Mart 2021
Araç sahipleri dikkat! Çözümü çok kolay
Araba camınız buğulanıyorsa çözümü de var. Otomobilinizin camları buğulanıyorsa, bu yöntem sayesinde camlarınızı kolaylıkla temizleyebilirsiniz. Mutlaka bilmeniz gereken ilginç bilim ve teknolojik ipuçları ve dünyaya dair şaşırtıcı bilgiler...
13 Mart 2021
ABD'de Floyd için tarihi tazminat!
Sn dakika haberi! ABD'nin Minnesota eyaletinde, gözaltına alınması sırasında hayatını kaybeden siyahi George Floyd'un ölümüne sebep olan 4 polis memuru aleyhinde açılan davada, Floyd'un ailesine 27 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi. Floyd'un aile avukatı Ben Crump kararla ilgili, "Taahhüt edilen rakam bugüne kadarki en büyük mahkeme öncesi anlaşma bedelidir." ifadesini kullandı.
13 Mart 2021
Mısır'dan flaş Türkiye açıklaması
Son dakika haberi! Mısırlı bir yetkili, ülkesiyle Türkiye arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi için egemenlik ilkesine ve Arap ulusal güvenliğine saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti.
13 Mart 2021
Dünyaya benzeyen gezegen görüntülendi
Hubble Uzay Teleskobu, oldukça uzak bir yıldızın yörüngesinde dönen ve yeni atmosfer oluşturan bir öte gezegeni görüntüledi. NASA, öte gezegenin Dünya ile benzer bir yoğunluğa, boyuta ve yaşa sahip olduğunu düşünüyor.
13 Mart 2021
Akıncı 12. bölüm fragmanı yayınladı
ATV'nin cuma akşamları ilgiyle takip edilen dizisi AKINCI, yine milyonları ekranlara kilitledi. AKINCI'nın 11. bölümü nefesleri keserken merakla beklenen 12. yeni bölüm fragmanı da yayınlandı. Dizinin son fragmanı "Ben yaklaşan fırtınayı görüyorum; hiç kimsenin önünde duramayacağı fırtınayı…" başlığıyla yayınlandı. AKINCI yeni bölüm fragmanı izle...
13 Mart 2021
ABD'den Almanya'ya silah satışına onay
ABD yönetimi, içinde 5 adet P-8A Poseidon anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağının da yer aldığı toplam 1,77 milyar dolarlık silah satışına onay verdi. Kongrenin verdiği onayın detayları...
13 Mart 2021
Göz lazım bakmaya!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle 'Ekonomik Reform Paketi'ni tanıttı. Erdoğan'ın İstihdamdan esnafa vergi muafiyetine, dijital paradan kamuda tasarruf hamlesine kadar birçok konuyu içeren paketi tanıtmasının ardından Kılıçdaroğlu'ndan yine ilginç bir çıkış geldi. Kılıçdaroğlu'nun "Pakette işsizlik ile ilgili tek bir cümle var mı?" sözlerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medyadan yanıt verdi.
13 Mart 2021
Husumetlisinden kaçan adamı hırsız sandılar! Dayak yedi
Antalya'da, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu saatlerde husumetlisinden kaçıp, sığınmak için girdiği apartmanda kapıları zorlayan Hüseyin Soykan (25), apartman sakinleri tarafından hırsız zannedilerek darbedildi. Şahsın darp sonucu elindeki platini çıktı.
13 Mart 2021
Gerçekti haya oldu
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2023 yılında hizmete açacağını söylediği Tuzla metrosunu 2029 sonuna ertelediği ortaya çıktı. Metro İstanbul kurumsal web sayfasında, metro ağ haritaları kısmında, Pendik-Tuzla metro hattının sadece bir istasyonunu 2024’e kadar yapılacağı, Tuzla’ya kadar olan kısmının ise 2029 sonunda açılması planlanan hatlara alındığı öğrenildi. Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı duruma tepki göstererek, "Her mecliste bana ‘Tuzla Metrosu nerede, nerede?’ diyenler. Tuzla metrosunu 2029 sonrasını bıraktılar" ifadelerini kullandı.