TIMELINE

09 Mart 2021
Brezilya'da flaş 'yolsuzluk' kararı! İptal edildi
Son dakika haberi! Brezilya Yüksek Mahkeme Yargıcı Edson Fachin, eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva hakkında, yolsuzluk davalarından verilen hükümleri iptal etme kararı aldı. Yüksek Mahkeme Yargıcı Edson Fachin tarafından verilen karar, Lula da Silva'nın politik haklarını yeniden kazanmasını sağladı.
09 Mart 2021
Kurtlar Vadisi'nin efsaneleri yıllar sonra yan yana!
2003-2005 yılları arasında milyonların heyecanla izlediği Kurtlar Vadisi onlarca efsane karakter yarattı. Bu karakterler arasında Tuncay ve Abidin de yer alıyor. "Bulamama lüksümüz yoktur ağabey" repliğiyle hafızalara kazınan Abidin karakteriyle Abidin Yerebakan ve ilk olarak gümrük işleriyle ilgilenen ardından da konsey üyesi olan Tuncay Kantarcı dizinin en efsane isimleri arasında yer alıyordu. Özellikle Abidin'in olumsuz bir durum karşısında verdiği "Lüksümüz yoktur" replikleri izleyiciler tarafından keyifle takip ediliyordu. İki efsane isim yıllar sonra bir araya geldi ve paylaşılan kare Kurtlar Vadisi izleyicilerinin yüzünde tebessüm oluşturdu.
09 Mart 2021
Kandırılıyoruz! Büyük sır böyle ifşa oldu
Gözlerimizi alamadığımız pek çok illüzyon gösterisinin arkasında koca bir hileler yumağı bulunuyor. Bu illüzyon hilelerini uygun bir biçimde ve sırasıyla yaptığınızda sizde herkesi hayrete düşüren bir illüzyonist olabilirsiniz. İşte öğrenince şaşkına döneceğiniz ilizyon hileleri...
09 Mart 2021
Çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu?
Piyasalarda hareketli dakikalar yaşanırken altın fiyatları inişli çıkışlı bir grafik çizmeye devam ediyor. Dün akşam kapanışta Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gramı günü yüzde 1,63 artışla 417,90 liradan tamamladı. Altın piyasasında, en düşük 411 bin 560 lirayı, en yüksek ise 417 bin 80 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 2 artışla 417 bin liradan tamamladı. Bu bağlamda 22 ayar bilezik, çeyrek ve gram altın fiyatları ne kadar oldu sorusu büyük ve küçük ölçekteki yatırımcılar tarafından sık sık araştırılıyor. İşte fiyatlarda son durum...
09 Mart 2021
Trump'ın verdiği yaptırım kararı kaldırıldı
Son dakika haberi! ABD yönetimi, eski Başkan Donald Trump'ın, İsrailli maden şirketi sahibi Dan Gertler'e, Demokratik Kongo'da karıştığı yolsuzluklar dolayısıyla uygulanan yaptırımlara karşı tanıdığı muafiyetin kaldırılmasına karar verdi.
09 Mart 2021
İki kardeş su dolu çukurda bulundu
Son dakika haberi... İstanbul Çekmeköy'de dün öğlen saatlerinde kaybolan ve ailesinin yetkililere haber verdiği Hasan ve Hüseyin Büyür kardeşlerden gece yarısı acılı haber geldi. Güvenlik güçlerinin yaptığı arama sonucunda içi su dolu çukurda cansız bedenleri bulunan kardeşlerin bedeni adli tıp morguna kaldırıldı.
09 Mart 2021
Varlık Fonu Genel Müdürlüğüne yeni atama
Son dakika haberi, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararıyla Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez görevden alınarak yerine Selim Arda Ermut atandı. Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olan Salim Arda Ermut, 2005 yılında İstanbul’da Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinde görev yaptı.
09 Mart 2021
Nakdi ücret desteği uzatıldı
Gelen son dakika haberine göre, Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamada bulunan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 'Nakdi ücret desteği ve Fesih Kısıtı'nın 2 ay daha uzatıldığını' duyurdu. Bakan Selçuk ayrıca "Normalleşme sürecinde istihdamı korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz" dedi.
09 Mart 2021
Papa Başkan Erdoğan'a telgraf gönderdi
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus Türk hava sahasını kullandığı sırada geleneğinden dolayı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a telgraf gönderdi. İşte Papa'nın Tanrı'sından Türk halkı için istediği sözler...
09 Mart 2021
Kağıt çuvalından saklandı
Denizli'de polisin 'dur' ikazına uymayıp kaçan sürücü otomobilini bırakıp, atık kağıt toplama çuvalında saklanmaya çalışırken yakalandı. Şüpheliye 'Dur' ikazına uymadığı ve trafiği tehlikeye düşürdüğü gerekçesiyle 18 bin 500 TL ceza kesildi.