TIMELINE

04 Şubat 2021
Meteorolojiden o illere kar uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika uyarıları gelmeye devam ediyor. Yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Osmaniye, Hatay Kahramanmaraş, Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda kar şeklinde olması bekleniyor. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl olacak? İşte, 4 Şubat il il hava durumu tahminleri...
04 Şubat 2021
Gece yarısı can pazarı
Son dakika haberi! İstanbul Pendik'te lastiği patlayan otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpıp takla attı. Yaklaşık 200 metre sürüklenen otomobildeki 4 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.
04 Şubat 2021
Bayrampaşa'da korkutan yangın
Son dakika haberi! İstanbul Bayrampaşa'da 4 katlı bir iş hanının en üst katındaki plastik oyuncak üretimi yapılan bir iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm iş yerini sararken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.
04 Şubat 2021
İlk RO-RO seferi yola çıktı!
Son dakika haberi... Sakarya’nın Karasu ilçesinden Romanya’nın Köstence Limanına ilk RO-RO seferi saat 00.45 itibariyle yola çıktı. İki ülke arasında gerçekleşen ilk seferde RO-RO gemisine 16 dorse ve 28 TIR yüklendi.
04 Şubat 2021
DSÖ: Dünya Türkiye'yi örnek almalı
Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye'deki en yetkili ismi Dr. Irshad Ali Shaikh salgın sürecini A Haber'e değerlendirdi. Dr. Shaikh, Türkiye'nin koronavirüs salgınıyla verdiği mücadelenin örnek alınması gerektiğini ifade ederken, Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya'da yaşanan mutasyonlar konusunda uyarılarda bulundu. Shaikh, aşı milliyetçiliğine karşı sert tepki gösterirken, Türkiye'nin kısa süre içerisinde 2 milyondan fazla vatandaşını aşılamasının örnek alınmasını gerektiğini vurguladı.
04 Şubat 2021
Kuruluş Osman fragmanı yayında!
Kuruluş Osman yayınlandığı son bölümüyle yine nefesleri kesti. Son bölümün ardından merakla beklenen 45. bölüm fragmanı yayınlandı. Bir birinden hareketli sahneler heyecanın dozunu daha da artırdı. Yeni fragmana "Hak Çalab'ın yanına giderken elim boş gitmeyeceğim!" ifadeleri damga vurdu. İşte Kuruluş Osman 45. bölüm fragmanı...
04 Şubat 2021
Altun, Boğaziçi'ndeki dar kadroya mesaj gönderdi
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kurtarılmış bölge olarak gördükleri Boğaziçi Üniversitesi'ne Başkan Erdoğan tarafınca rektör atanmasını hazmedemeyen karanlık odaklara tepki gösterdi. Üniversiteye kümelenmiş gladyo unsurlarının azınlıkta olan muhalif öğrencilere gaz vererek Türkiye'de iç çatışma çıkarmak istemesine karşı, "15 Temmuz’da yalnızca satılmış hainleri defetmedik. Ezik batıcılığı ve müstemleke zihniyetin vesayet odaklarını da bertaraf ettik. Mücadelemiz bugün de aynı kararlılıkla devam ediyor. Hiç kimse bu satılık zihniyetin gülünç cüretkârlığından medet ummasın. O günler geride kaldı." sözlerini kullandı.
04 Şubat 2021
Antalyaspor: Keyfimizden yerde yatıyoruz
Süper Lig'in 23. haftasında sahasında zorlu rakibi Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor'da hakem tepkisi sürüyor. 70. dakikada Veysel Sarı'nın atılmasıyla 10 kişi kalan Akdeniz ekibinde, Hakan Özmert'in darbe aldığı pozisyonda oyunun devam ettirilmesi sonrası maç sonu imalı bir paylaşım geldi.
04 Şubat 2021
ABD ve BM LGBT gruplarını savundu
Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanmasının ardından CHP, HDP ve LGBT grupları üniversitede provokasyona kalkıştı. LGBT gruplarının Kabe'yi hedef alarak aşağılayan protestolarının ardından birçok noktada eylemler devam etti. Skandalların ardından ABD ve BM Türkiye karşıtlığından birleşti. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye’deki “barışçıl” gösterileri yakından takip ediyoruz ve LGBT karşıtı söylemleri ağır biçimde kınıyoruz." ifadelerini kullandı. BM'den yapılan açıklamada ise "Yetkililerin homofobik ve transfobik yorumlarını ve LGBTi+ bireylere karşı gerçekleştirilen nefret ve ayrımcılık suçlarını kınıyoruz." sözleriyle skandala imza atıldı.
04 Şubat 2021
"Bunun temel nedeni CHP'nin çapsız olması"
AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Boğaziçi Üniversitesindeki olaylarla ilgili "Şimdi bu kirli senaryoları biliyoruz. Kimse Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin arkasına sığınarak politik bir çatışma alanı oluşturmasın." dedi. AK Parti'nin neredeyse girdiği her seçimde CHP'den iki kat fazla oy aldığını belirten Kurtulmuş, "Bunun temel nedeni de CHP'nin çapsız bir muhalefet sergiliyor olmasıdır. Zaman zaman da milli hassasiyetlerden uzak tavırlar ve tarzlar içerisine giriyor olmasıdır." ifadelerini kullandı.