TIMELINE

13 Şubat 2021
ABD mahkemesinden flaş İsrail kararı
Son dakiak haberi! ABD’nin Arkansas eyaletinde, "Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi" olarak bilinen Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) hareketini engellemek için çıkarılan “Anti-BDS Yasası” Federal temyiz mahkemesinden döndü.
13 Şubat 2021
Sağlık çalışanından alkışlık hareket!
Son dakika haberi! Yozgat'ta ambulans ve otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Ambulanstaki ebe Leyla Hızarcı ise annenin sancısının artması üzerine, hamile kadına ambulans içinde doğum yaptırdı. Yaralı 3 kişi hastaneye götürülerek tedavi altına alınırken, anne ve bebeği ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.
13 Şubat 2021
Kimse bilmiyor! Aslında hep elimizin altında
Mikroskop görünmeyen tehlikelere ve canlılara karşı bilim dünyasının en büyük yardımcılarından biri. Tarihe ışık tutan jeolojik araştırmalardan, biyolojinin alanı olan canlı organizmaların incelenmesine kadar birçok alanda mikroskop kullanılabiliyor. İşte mikroskopla çekilmiş ve ne olduğunu tahmin bile edemeyeceğiniz fotoğraflar...
13 Şubat 2021
3 ilde PKK'ya şafak baskını
Son dakika haberi! İstanbul ve Diyarbakır'da PKK terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 26 kişiden 21'i gözaltına alındı. Öte yandan Adana'da daha önce korsan gösterilere katıldıkları, yeni korsan gösteri hazırlığında oldukları ve sosyal medyadan örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen 30 şüphelinin yakalanması için şafak vakti hava destekli operasyon düzenlendi.
13 Şubat 2021
İstanbul Çatalca'da felaketi yaşadılar
Son dakika haberi... İstanbul Çatalca'da gece yarısı felaketi yaşadılar. Seyir halindeyken otomobilin yanmaya başladığını gören sürücü aracı yol kenarına çekerek itfaiyeye haber verdi. İhbar sonrası olay yerine İBB Çatalca itfaiye ekipleri sevk edildi.
13 Şubat 2021
Fatih Altaylı yazısında nefret kustu!
Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Arsenal'den Fenerbahçe'ye transfer olan Mesut Özil'i İslam dini üzerinden hedef aldı. Fatih Altaylı, Mesut Özil'in sosyal medyadaki İslamiyet ile ilgili paylaşımlarını hedef göstererek "Özil Fenerbahçe’ye futbolcu olarak mı geldi yoksa Fenerbahçe Camii’ne imam mı oldu ayırt etmekte zorluk çekebilirler." diyerek Özil'in paylaştığı Cuma mesajından rahatsızlığını dile getirdi.
13 Şubat 2021
Büyükelçiler kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda bazı büyükelçilerin ataması gerçekleşti. Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Tanzanya Büyükelçiliğine atandı. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda açık bulunan Spor Müşavirliğine Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül getirildi. İşte o isimler...
13 Şubat 2021
Özdağ İnce'nin Memleket Hareketi'ne katılıyor mu?
İYİ Parti, ihraç edilip mahkeme kararıyla partiye geri dönen İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın ihracını görüşmek için yeniden toplanıyor. Parti yönetimi bu kez Özdağ'ı, genel idare kurulu kararıyla, "kesin ihraç istemiyle" disiplin kuruluna sevk etmeye hazırlanıyor. Öte yandan İYİ Partili bazı milletvekillerinin Muharrem İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilmişti. O iddialarla ilgili parti yönetiminden cevap verildi. Öte yandan İnce'nin kuracağı partiye geçeceği iddia edilen Ümit Özdağ ve İsmail Koncuk cephesinden de açıklama geldi...
13 Şubat 2021
Peygamber Efendimiz (S.A.V.) için binlerce imza...
Hollanda'da Müslümanların kurduğu NIDA Partisi, Hz. Muhammed'e (S.A.V.) hakaret edilmesinin suç sayılması ve cezalandırılması için toplanan 124 bin imzalı dilekçeyi, temsil eden bir panoyu Hollanda Parlamentosunun bulunduğu Binnenhof meydanındaki Şovalye salonunun kapısına astı.
13 Şubat 2021
Üç aylar Müslüman için nimettir!
İslam aleminde Recep, Şaban ve Ramazan'ı kapsayan rahmet, bereket ve manevi yenilenme mevsimi üç aylar, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başladı. Regaip, Miraç ve Berat kandilleri ile Kadir Gecesi gibi özel gecelerin idrak edildiği üç aylarda, oruç tutma, Kur'an-ı Kerim okuma ve sadaka verme gibi ibadetlere daha çok yönelinmesi tavsiye ediliyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Müminler olarak her yıl gelişini heyecanla beklediğimiz nadide zamanlar olan mübarek üç ayların milletimize ve tüm insanlığa sağlık, afiyet ve hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum" dedi.