TIMELINE

20 Şubat 2021
İzmir'de vahşet: Battaniyeye sarılı olarak bulundu
Son dakika haberi! İzmir'in Menderes ilçesinde Ayşe Nazlı Kınacı'nın (20) cansız bedeni ormanlık alanda battaniyeye sarılı şekilde bulundu. Genç kızın öldürüldükten sonra ormanlık alana atıldığı belirlenirken, cinayet zanlısının yakalandığı öğrenildi.
20 Şubat 2021
İzmir açıklarında 36 göçmen kurtarıldı
Son dakika haberine göre, İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında, Yunan unsurları tarafından geri itilen lastik bot içerisinde, 36 düzensiz göçmen kurtarıldı.
20 Şubat 2021
Parmaklarınıza dikkatli bakın! Sanatçı olabilirsiniz
Her gün bedenimiz hakkında yeni bir şeyler öğreniyoruz. Eller hakkında araştırma yapan uzmanlar, ellerimizin bizim hakkımızda çok şey söyleyebileceğini belirtiyor ve bunun egzotik bir şey değil bir bilim konusu olduğunu söylüyor. Ellerinizin şekli, parmak boyutları hatta parmak uçlarınız bile kişiliğinize dair ipuçlar veriyor. Peki sizin ellerinizin şekli nasıl?
20 Şubat 2021
Başkan Erdoğan imzaladı: 2021 yılı Ahi Evran Yılı olacak
Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımladı. Yayımlanan genelgede, "Doğumunun 850. yılı olan 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınan Ahi Evran'ı ve yüzlerce yıldır bu topraklarda Ahilik geleneğini yaşatmış tüm esnaf ve sanatkarlarımızı rahmetle yad etmek, bilginin hikmetle, ticaretin ahlakla buluştuğu Ahilik müessesini dünya milletlerine en doğru şekilde anlatmak, bu kutsal emaneti sonraki nesillere aktarmak amacıyla 2021 yılı boyunca yurt genelinde ve yurt dışında etkinlikler düzenlenmesine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.
20 Şubat 2021
İlk fotoğraflar geldi: Daha önce görmediğimiz bir şey
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, "Perseverance" adlı keşif aracının Mars'a iniş yapmasından yaklaşık 24 saat sonra Kızıl Gezegen'den gelen yakın çekim fotoğraf karelerini yayımladı.
20 Şubat 2021
Boğaziçi Üniversitesi'nde yangın
Gelen son dakika haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi'nde yangın çıktı. Üniversite kampüsünde bulunan bir kafeteryada çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.
20 Şubat 2021
Bunlar eşkıya!
Son dakika haberi... Şehir eşkıyaları bu kez Kocaeli'de sahneye çıktı. Derince ilçesinde, gürültü ihbarına giden iki polis bıçaklı saldırıya uğradı. Olayda bir polis memuru çenesinden diğeri kasığından, saldırgan da çıkan arbedede yaralandı.
20 Şubat 2021
Güzel haber geldi
Son dakika haberi... Dünya genelinde yeni tip koronavirüse yakalandıktan sonra sağlığına kavuşanların sayısı 86 milyonu aştı. Türkiye'de de Kovid-19 tespit edilen 2 milyon 511 bin 548 kişi sağlığına kavuştu.
20 Şubat 2021
Yusuf Sarı'dan Messi golü!
Son dakika haberi... Trabzonspor deplasmanda Başakşehir'i 1-0 mağlup etti. Genç kaleci Kağan Moradaoğlu'nun yanı sıra galibiyet golünü atan Yusuf Sarı da geceye damga vurdu.
20 Şubat 2021
Ömer Halisdemir'i saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz
15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli olan Ömer Halisdemir, Komutanlığı ele geçirmek için gelen darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi vurdu. Terzi'nin yanındaki FETÖ'cü hainlerin açtığı ateş sonrası şehit düşen kahraman asker Ömer Halisdemir, o gecenin unutulmaz isimleri arasında yerini aldı. Takvim.com.tr olarak doğum gününde (20 Şubat) kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir'i saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz...