TIMELINE

11 Şubat 2021
Polisten kaçan sürücü alkollü ve ehliyetsiz çıktı
İstanbul Ümraniye'de polisin dur ihtarına durmayarak kaçan sürücü uzun bir kovalamacanın ardından yakalandı. Alkollü sürücü uzun süre polise direndi.  Gözaltına alınan alkollü ve sürücü belgesi olmayan şüpheli ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan ceza yazıldı. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettikleri için 2 kişiye toplam 6 bin 938 lira idari para cezası uygulandı.
11 Şubat 2021
"Batı'nın çığlık atmasına neden olacak"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu "Milli Uzay Programı" Fransa ve Almanya başta olmak üzere Avrupa basınında ilgi gördü. Sourbes-Verges, "kesin olan şey, Türkiye'nin Milli Uzay Programı, Batı'nın çığlık atmasına neden olacak" değerlendirmesine yer verdi. İşte o haberler...
11 Şubat 2021
Hollanda'dan Türkiye'ye! "Vatandaşımızın yanındayız"
Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Hollanda'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören Türk vatandaşı Selahattin Kandaz'ın tedavisine devam edilmek üzere Türkiye'ye getirildiğini belirtti.
11 Şubat 2021
Türkiye nasıl biliniyor? Tüm bildiklerinizi unutun!
Information Is Beautiful isimli bir site harita yayımlayarak ülkelerin popüler oldukları alanları tek tek açıkladı. Yayımlanan bu harita kısa sürede herkesin ilgisini çekti. Peki, Information Is Beautiful'da yayımlanan haritaya göre Türkiye nasıl biliniyor? İşte Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler ve diğer önemli kaynaklardan toplanan verilere göre ülkelerin birbirinden ilginç namı...
11 Şubat 2021
Bursa'da eski sevgili dehşeti
Son dakika haberi! Bursa'da Erdal K., ayrıldığı sevgilisi Aydan T.’nin (35) hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığını öğrenince barışma vaadiyle evine giderek bıçakla saldırdı. Yaralanan kadının çığlıkları üzerine komşuları eve gelince Erdal K. olay yerinden kaçtı.
11 Şubat 2021
Kaza yaptı hüngür hüngür ağladı!
Gelen son dakika haberine göre, İstanbul Kadıköy'de Murat Üçkardeş idaresindeki araç, bir aydınlatma direğine çarptı. Kazanın ardından kız arkadaşının yaralandığını fark eden Üçkardeş, aracın içinden çıkarak hüngür hüngür ağladı.
11 Şubat 2021
Darbeci Evren bile "anayasa değiştirilebilir" dedi
Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrasında "Belki de ülkemizde yeni bir anayasa tartışması başlamalıdır" sözünün ardından Türkiye'de yeni anayasa tartışmaları alevlendi. Konuya ilişkin Sabah Gazetesi Yazarı Yavuz Donat yaptığı açıklamada Kenan Evren'in "Anayasa bir mukaddes kitap değildir. Anayasa günün şartlarına göre değişebilir." ifadelerini hatırlattı. Anayasa Hukuku Uzmanı Cem Duran Uzun "Dünyanın hiçbir yerinde yüzde yüz mutabakatla bir anayasa hazırlanamaz" dedi.
11 Şubat 2021
Depremden sonra İzmir'e büyük kaynak
İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından depremzedelerle bir araya gelen İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depremin ilk saniyesinden itibaren devletin tüm birimleri ile İzmir için harekete geçtiğini belirterek, toplamda 83 milyon 924 bin 176 TL'lik yardım sağlandığını ifade etti.
11 Şubat 2021
Yunanistan'da öğrenciler ayaklandı!
Son dakika haberi...Yunanistan'da üniversite öğrencileri ayaklandı. Başkent Atina'da eğitim sisteminde yapılması düşünülen değişiklikleri protesto eden binlerce öğrencinin katıldığı gösteride polis ve öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Polis öğrencilere karşı göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı.
11 Şubat 2021
ABD, Türkiye ile anlaşmak istiyor
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD ile Türkiye'nin ortak menfaatlerine dikkati çekerek, "Ortak önceliklerimiz konusunda iş birliği arayışındayız ve her müttefikimizle olduğu gibi anlaşmazlıklarımız konusunda da diyalog halindeyiz." ifadelerini kullandı. Öte yandan Price, S-400 konusunda pozisyonlarının değişmediğini bildirdi.