TIMELINE

22 Haziran 2022
Hafta sonuna plan yapanlar dikkat! Yağış yola çıktı
Son dakika güncel günlük ve 5 günlük hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesi üzerinden yayınlandı. Yapılan tahminlerde bugün 14 il için kuvvetli yağış uyarısı yapılırken; sıcaklıkların yurdun Batı kesimlerinde 2 ila 5 derece artacağı, Doğu kesimlerinde ise 4 ila 8 derece arasında azalacağı bildirildi. 5 günlük hava durumu raporunda ise özellikle hafta sonu yurt genelinde kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün ve hafta sonu hava nasıl olacak? İşte 22-26 Haziran 2022 hava durumu...
22 Haziran 2022
Birleşmiş Milletler'den flaş Türkiye açıklaması
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Sözcüsü Dujarric, Başkan Erdoğan ile Guterres arasında pazartesi yapılan görüşmede tahıl krizininin çözülmesi konusunun konuşulduğunu açıkladı.
22 Haziran 2022
Gençlerin tercihi AK Parti! Z kuşağı algıları yıktı geçti
2023'te yapılacak seçimler öncesi çalışmalarına devam eden AK Parti'de 23 milyon üye hazırlıkları sürüyor. Son dönemde özellikle sosyal medyada süren algı çalışmalarında "Gençler AK Parti'yi istemiyor" söyleminin yapılan saha çalışmasında gerçeği yansıtmadığı ve 1 yılda 18-30 yaş arası 230 bin gencin partiye üye olduğu öğrenildi.
22 Haziran 2022
Adana'da hareketli gece! Havaya ateş açtı yakalandı
Adana'da gece saatlerinde kullandıkları motosikletin plakasını ve yüzlerini maske ile gizleyen şüphelilerden biri, polisin kovalamacası sonucu yakalandı.
22 Haziran 2022
Afganistan'da 5,9 büyüklüğünde deprem
ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Afganistan'ın Host vilayetinde saat 01.24'te 5.9 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği açıklandı. Öte yandan sarsıntı Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan da hissedildi.
22 Haziran 2022
Tatil sezonunu açtı! İlk paylaşım geldi
Uzun bir süre tiyatro çalışmaları yapan ve 1972'de "Korkusuz Beşler" filmiyle başrole yükselerek sinemaya geçen Perihan Savaş, son olarak İyilik dizisinde rol aldı. 120'den fazla filmde oynayan ünlü sanatçı, kariyerinin yanı sıra özel hayatıyla da sık sık adından söz ettirdi. İlk evliliğini henüz 13'ündeyken askeri okulda okuyan yirmi iki yaşındaki bir gençle yapan Savaş, daha sonra İbrahim Tatlıses'le aşk yaşadı ve kızı Melek Zübeyde'yi dünyaya getirdi. 1 Haziran 1987 yılında Yılmaz Zafer'le nikah masasına oturan sanatçının bu evliliğinden de Savaş Zafer adında bir oğlu oldu. Hem başarılı oyunculuğu hem de özel hayatıyla sık sık adından söz ettiren Savaş, bu kez sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi. Tatil sezonunu açan 65 yaşındaki oyuncu, şezlong pozunu yayınladı. İşte Perihan Savaş'ın o paylaşımı...
22 Haziran 2022
Şanlıurfa'da kahreden olay!
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde henüz faaliyet geçmeyen ve bir süredir hazırlıkların yapıldığı yağ fabrikasında sebebi bilinmeyen bir yangın çıktı. Yangının hemen ardından itfaiye ekipleri müdahale edip söndürse de binlerce liralık ekipmanlar hasar gördü.
22 Haziran 2022
Komşu'da gece yarısı deprem! İşte merkez üssü...
Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletine bağlı Bender Lenge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu.
22 Haziran 2022
"Provokasyona karşı resmi kanalları takip edin"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin açıklama yaptı. Devletin tüm imkanlarıyla, kurum ve kuruluşların en üst düzeyde koordinasyonuyla yangına müdahale edildiği belirtilen açıklamada, "Kamu düzenimizi hedef alan her tür dezenformasyon, provokasyon ve manipülasyona karşı resmi kanalların takip edilmesi önem arzetmektedir." ifadelerine yer verildi.
21 Haziran 2022
Memleketiyle merak uyandırdı! Gerçeği duyan inanamadı
Yapımcılığını ve sunuculuğunu Acun Ilıcalı'nın üstlendiği Survivor All Star 2022'de bu akşam eleme heyecanı yaşandı. Nagihan Karadere, Hikmet Tuğsuz bu hafta Adem Kılıçcı tarafından söylenen eleme adayları olarak öne çıkarken adaya veda eden isim Berkan Karabulut oldu. Elemenin ardından fenomen yarışmacının hayatı da merak edilip araştırılmaya başlandı. İnternet kullanıcıları özellikle "Berkan Karabulut aslen nereli?" sorusunun yanıtını arattı. Yarışmacının nereli olduğunu ilk kez duyanlar da şaşkınlıklarını gizleyemedi. İşte Lale Onuk'un biricik aşkının memleketi...