TIMELINE

10 Haziran 2022
221 düzensiz göçmen daha sınır dışı edildi
Son dakika haberi! Türkiye'ye yasa dışı yollarla girenlere yönelik uygulamalarda yakalanan Afganistan uyruklu 221 düzensiz göçmen, uçakla İstanbul Havalimanı'ndan Afganistan'a gönderildi.
10 Haziran 2022
Çanakkale'de kaybolan kadın bulundu
Çanakkale'nin Çan ilçesinde 41 yaşındaki İlknur K. muhtar olan eşi İlker Mustafa ile şiddetli geçimsizlik yaşıyordu ve boşanma aşamasındalardı. Talihsiz kadın eşiyle kavga ettikten sonra kayboldu. Ekiplerin araması sonucunda İlknur K. başka bir köyde bulundu.
10 Haziran 2022
Kıbrıs Adası açıkları 4.6 ile sallandı
AFAD'ın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre Akdeniz'de Kıbrıs Adası açıklarında 4.6 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin Hatay, Adana, Mersin ve Antalya'da da hissedildiği bildirildi.
10 Haziran 2022
Kaza yapan adam ortalığı karıştırdı
Safranbolu-Karabük karayolu Kireçkuyusu mevkiinde gece yarısı bir trafik kazası meydana geldi. Kaza sonrasında 2 kişi yaralanırken yaralılardan birisi sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı.
10 Haziran 2022
Resmi Gazete'de atama kararları yer aldı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ilişkin atama kararları yer aldı.
10 Haziran 2022
Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık düzenlemesi
Merkez Bankası Türk Lirası cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredilere uygulanan zorunlu karşılık oranın yüzde 10'dan yüzde 20'ye yükseltildiğini açıkladı.
10 Haziran 2022
Bakan Çavuşoğlu, Guterres'le görüştü!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü. Görüşmede, Ukrayna tahıl ürünlerinin sevkiyatına yönelik çalışmalar, Ukrayna'daki gelişmeler ve Suriye'ye insani yardımlar ele alındı.
10 Haziran 2022
ABD'de bir silahlı saldırı daha!
ABD'nin Maryland eyaletinde bulunan Smithsburg bölgesinde bir üretim tesisine saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken saldırgan yaralı halde yakalandı.
10 Haziran 2022
Müttefik askerler, Efes 2022 deneyimlerini aktardı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) İzmir'de gerçekleştirdiği Efes- 2022 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı'nda (Efes- 2022) yer alan dost ve müttefik ülkelerin askerleri, deneyimlerini aktardı.
09 Haziran 2022
GES piyasaya olumlu etki yapacak!
Ekonomide atılacak yeni adımlar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi toplama işlemlerinin 15 Haziran tarihinden itibaren gerçekleşeceğini duyurdu. Bu gelişme A Haber ekranlarından yorumlandı. Prof. Dr. Cemal Zehir, söz konusu hamlenin piyasalarda olumlu etki bırakacağını söyledi. Zehir, "Ben doların biraz daha düşeceğini düşünüyorum" ifadelerimi kullandı. A Para Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner ekonomide atılan yeni adımı "Türk Lirası'nı destekleyecek bir adım" olarak niteledi. Öte yandan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, ekonomi politikasına yönelik açıklanan tedbirlerin, enflasyonla mücadele ve finansal istikrarın güçlendirilmesine önemli katkı vereceğini belirterek, "Bu kararların yatırımda yeni fırsat pencereleri açacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı.