Meclis'teki skandal 'Sultanahmet' açıklamalarının ardından CHP'den geri vites! Sözlerini geri aldılar...

CHP'li İbrahim Özden Kaboğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada büyük bir skandala imza atarak, ''Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultanahmet Camii de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" ifadelerini kullanmıştı. Kamuoyunun sert tepkisiyle karşılaşan CHP geri vites yaptı. Konuya ilişkin açıklama yapan Grup Başkanvekili Özgür Özel, bu sözleri geri aldıklarını açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Haziran 2020, 04:32 Güncelleme 12 Haziran 2020, 08:31
Meclis’teki skandal ’Sultanahmet’ açıklamalarının ardından CHP’den geri vites! Sözlerini geri aldılar...

İÇİNDEKİLER



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun skandal 'Sultanahmet' çıkışıyla ilgili de açıklama yaptı.

CHP SKANDAL SÖZLERİ GERİ ALMAK ZORUNDA KALDI
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu'nun, "Topkapı Sarayı da Ayasofya da müze olarak korunmalı. Hatta Sultanahmet de müze olmalı." sözleri hatırlatılarak değerlendirmesi sorulan Özel, "Sayın Kaboğlu, beyanında Ayasofya, Dolmabahçe ve Sultanahmet'in bir insanlık mirası olduğunu söylüyor. Hepsinin korunması gerektiğini söylüyor. Orada Sultanahmet'in cami olmaktan çıkarılmasını söylemek gibi bir kastı yok. Kendisiyle de görüştüm, bunu aklından dahi geçirmiyor. Hiçbirimiz de geçirmiyoruz. CHP'nin açık ifadesidir. Kurumsal kimliğimizde söylüyoruz. Ne Sultanahmet ne de tarihi değeri olan herhangi bir camimizin ibadete kapatılıp da müze yapılması gibi bir şeyin düşünülmesi dahi söz konusu değildir. Sayın Kaboğlu'nun söylediği müze statüsünde korunması lazım, cami olmaktan çıkarılacak diye bir şey yok. Kastı aşan bir beyan, anlaşılma varsa bunu geri alıyoruz." dedi.




CHP'Lİ İBRAHİM KABOĞLU NE DEMİŞTİ?
CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden Kaboğlu, Meclis'te yaptığı konuşmada Ayasofya tartışmaları üzerinden Sultanahmet Camii'ni de hedef alarak "Benim görüşüme göre Topkapı Sarayı da müze olarak korunmalı, Ayasofya da müze olarak korunmalı hatta Sultan Ahmet Camii de müze olmalı çünkü bunlar artık bizim kendimize özgü değil, insanlığın ortak mirasıdır bunlar" şeklinde abes ifadelerle skandal açıklamalara imza atmıştı.