TIMELINE

06 Ekim 2019
BBC Türkçe yine "mevsimlik işçi" arıyor
7 Şubat MİT operasyonu, Gezi olayları, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimleri gibi dış destekli operasyonların hemen öncesinde eleman arayan İngiliz yayın organı BBC'nin Türkiye'deki ayağı, yine ilan yayınladı. BBC Türkçe tarafından yayınlanan bu ilan, son dönemde Türkiye ekonomisinin hedef alınması nedeniyle "bu kez ekonomik bir operasyon mu düzenlenecek?" sorusunu akıllara getirdi.
06 Ekim 2019
Evlat nöbetindeki aile sayısı 53'e yükseldi! "Oğlum dönecek asker olcak!"
Diyarbakı'da çocukları bölücü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan acılı ailelerin evlat nöbeti devam edyor. Nöbetin 33. gününde çocuklarından haber alamayan aile sayısı 53'e yükseldi. Annelerden Ayşegül Biçer, “Bir Kürt olarak Kürdistan’ı kesinlikle kabul etmiyorum. Allah’ın izniyle oğlum da geri dönecek Türk askeri olacak” dedi.
06 Ekim 2019
CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifakta büyük çatlak!
CHP'nin HDP'ye yakınlaşması ittifak kurduğu İYİ Parti ile arasının gün geçtikçe açılmasına yol açtı. İYİ Parti yeni anayasa taslağı hazırlama ekibinde bulunan CHP’li İbrahim Kaboğlu’na HDP ile görüştüğü gerekçesiyle randevu vermedi. Öte yandan ittifaktaki çatlağın HDP ile görüşmelerinden kaynaklandığını görmek istemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Aramızı istihbarat elemanları bozmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.
06 Ekim 2019
İşte Arda Ayten'in yürek burkan hayat hikayesi...
Atv ekranlarında yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster'de gösterdiği performans ve kazandığı ödülle adını duyuran 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Arda Ayten bir ilke imza attı. Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu yarışmasında ilk kez bir yarışmacı milyoner oldu! Tüm Türkiye'nin başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında tanıdığı Arda Ayten yarışmadan önceki hayatını anlattı. İşte Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyonluk soruyu doğru yanıtlayan 20 yaşındaki Arda Ayten'in yürek burkan hayat hikayesi…
06 Ekim 2019
Suriye sınırına zırhlı araç ve personel takviyesi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki askeri birliklere zırhlı araç ve personel takviyesi yapıldı. Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yapan zırhlı araç yüklü 9 tır ve içerisinde askeri personelin bulunduğu 1 otobüsten oluşan konvoy, güvenlik önlemleri altında sınır hattındaki Akçakale ilçesine ulaştı.
06 Ekim 2019
Küstah Yunanistan sahibi ABD ile birlikte haddini aştı!
Doğu Akdeniz'de yapılan sondaj çalışmalarını hazmedemeyen Yunanistan yine küstahlıkta sınır tanımadı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve ABD’li mevkidaşı Pompeo hadlerini aşan bir harekete imza attı. Türk donanmasının “Elli Deniz Muharebesi’ndeki” yenilgisinin resmedildiği tablo önünde gülerek küstahça poz veren ikili akıllarınca Türkiye'ye mesaj vermeye kalktı...
06 Ekim 2019
"Yeniden yollara düşme vakti"
Başkan Erdoğan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Milletimiz için, durmadan, yorulmadan, gece-gündüz çalışmaya devam... Birlik, dirlik ve kardeşlik için YENİDEN yollara düşme vakti!" ifadelerini kullandı.
06 Ekim 2019
Bolu Dağı Polisevi'nde korkutan yangın
Bolu Dağı Polisevi'nde çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Dumandan etkilenen bazı vatandaşlara sağlık ekipleri tarafından müdahale ediliyor.
06 Ekim 2019
Bakanlar yeşil sahaya indi
AK Parti 29'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam'da bulunan bazı Bakan ve milletvekilleri, halı saha maçı yaptı. Bakan Çavuşoğlu, sahada ve masada güçlü Türkiye'yi gösterdiklerini belirterek, "Sahada kazandıklarımızı masada kaybetmedik" dedi.
06 Ekim 2019
İZBAN treninin çarptığı kişi öldü
Tren hattına yakın bir noktada balık tutan kişi, trenin çarpması sonucu denize düşerek yaşamını yitirdi. Sağlık ekipleri Angay'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Angay'ın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.