TIMELINE

24 Ekim 2019
Faiz kararını bugün açıklayacak!
Barış Pınarı Harekatı’nın başlamasının hemen ardından art arda gelen ekonomik tehditler Türkiye ekonomisini etkilemedi. Ekonomideki bu gelişmeler devam ederken tüm Türkiye bugün Merkez Bankası’ndan gelecek son dakika açıklamalarına kilitlendi. Daha önceki toplantılarda 750 baz puan faiz indiriminde bulunan Merkez Bankası, yeni faiz kararını bugün açıklayacak.
24 Ekim 2019
Altın fiyatları ne kadar?
Altın fiyatları son dakika... Yastık altı yatırımı olarak adlandırılan altın fiyatlarında karışık seyir devam ediyor. Döviz kurlarındaki hareketlilik nedeniyle düşüşe geçen altın fiyatları yakından takip ediliyor. Dünkü kapanışta 276,90 liradan işlem gören gram altın, 24 Ekim'e 274,77 liradan başladı. Peki, bugün bilezik gramı, gram, çeyrek, tam altın fiyatı ne kadar? İşte 24 Ekim canlı altın fiyatları...
24 Ekim 2019
YPG gittiği yere yine terör sistemi kuracak!
Türkiye’nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı’yla bölgeden çekilen PKK’nın Suriye uzantısı YPG, yeni planlar peşinde. Terör Ekonomisi Uzmanı Prof. Dr. Haydar Çakmak, YPG’nin ABD yardımıyla gittiği yerde yine terör sistemini kuracağını söyledi.
24 Ekim 2019
Dolarda son durum
Dolar son dakika... Suriye operasyonu sonrası 5,93 seviyelere yükselen dolar/TL, ilerleyen günlerde kademeli olarak düşüşe geçti. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Türkiye'ye yönelik yaptırımların kaldırıldığına ilişkin açıklamasının ardından dolar 5.72 lira düzeyine kadar geriledi. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar oldu? İşte 24 Ekim güncel döviz kurları...
24 Ekim 2019
Bu kan grubundakilerin kanser olma riskiniz yüksek!
Çağımızın en yaygın ve ölümcül hastalığı kanser... Kansere yakalanma oranı günden güne artarken tedavi yöntemlerine de her geçen gün yenisi ekleniyor. İsveçli bilim insanları kan grubu ve kanser arasındaki ilişkiyi inceleyen bir araştırmaya imza attı. Hangi kan grubunun kansere karşı daha dirençli olduğunu hangisinin kansere yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu ortaya koyan araştırma aynı zamanda hangi kan grubunun hangi kanser türüne yakalanma olasılığının olduğu sonucuna da ulaştı. Peki hangi kan grubu kansere karşı daha dirençli? Hangi kan grubunun kansere yakalanma olasılığı daha yüksek? Hangi kan grubu hangi besini tüketmeli? İşte merak edilen o soruların cevapları...
24 Ekim 2019
Makas atayım derken parmaklarından oldu!
İstanbul Avcılar’da D-100 Karayolu’nda seyir halinde bulunan bir sürücü, makas atmaya kalkınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Araç, aynı yönde iki araca çarptıktan sonra önce takla attı sonra da bariyerlere çarptı. Kaza sonrası bariyerin kapıdan girmesi nedeniyle sürücünün ayak parmakları koptu.
24 Ekim 2019
Meteoroloji'den 10 ile sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den yapılan son dakika hava durumu uyarısına göre, bazı illerde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış olacak. Bazı bölgelerde ise yer yer pusu ve sisli havanın hakim olacağı bildirildi. Yurt genelinde hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. İşte 24 Ekim Perşembe il il hava durumu raporu...
24 Ekim 2019
Hangi bölgeyi kim yönetecek?
Harekat kapsamında Rusya ve ABD ile yapılan anlaşmalar, bölgedeki tüm dengelerin değişmesine neden oldu. Barış Pınarı Harekatı ile Tel Abyad-Rasulayn arası 3 bin 800 kilometrekarelik alan, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerindeki Afrin, Cerablus, Azez, el- Bab TSK ve SMO’nun kontrolünde olacak. Aynı zamanda Münbiç ve Tel Rıfat Rusya-rejim kontrolünde bulunacak. Esed rejimi ve Rusya’nın askeri üslerinin bulunduğu Kamışlı da, Putin’in ricasıyla, Rusya-rejim kontrolünde olacak.
24 Ekim 2019
Atama kararları Resmi Gazete'de
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Akreditasyon Kurumuna ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Ahmet Misbah Demircan atandı. Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreterliğine Gülden Banu Müderrisoğlu getirildi.
24 Ekim 2019
Yargı reform paketi Resmi Gazete'de
Yargı Reformu Strateji Belgesi kapsamında belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda düzenlemeler içeren Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.