TIMELINE

30 Ekim 2019
ABD'den 2 skandal karar! Türkiye'den çok sert tepki
ABD Temsilciler Meclisi'nin Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonuna ilişkin Türkiye'ye bazı yaptırımlar getirilmesini öngören yasa tasarısını oy çokluğu ile kabul etmesinin ardından Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "ABD Temsilciler Meclisi’nce bugün kabul edilen kararı reddediyoruz." denildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Barış Pınarı Harekatı’yla büyük oyunu bozduk. Projeleri hüsrana uğrayanlar raflardaki köhne tasarılara sarıldılar. Bizden bu yolla intikam alacaklarını sananlar yanılıyorlar. Tarihi siyasete alet edenlerin bu utanç verici kararı; Hükümetimizin ve halkımızın gözünde yok hükmündedir!" ifadelerini kullandı.
30 Ekim 2019
Altın fiyatları ne kadar?
Altın fiyatları son dakika... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kapalı olan piyasalar bugün işlemlere başlayacak. Yatırımcılar 1,5 günlük Cumhuriyet Bayramı tatilinin ardından altın fiyatlarındaki son durumu araştırmaya başladı. Pazartesi günü öğle saatlerinde gram altın 278,40 liradan kapanmıştı. Peki, bugün 22 ayar bilezik gramı, gram, çeyrek ve tam altın fiyatları ne kadar oldu? İşte 30 Ekim canlı altın fiyatları...
30 Ekim 2019
Verilen süre doldu! MSB açıkladı: Başlandı
Milli Savunma Bakanlığı'ndan, 22 Ekim'de Fırat'ın doğusuna ilişkin Rusya ile varılan mutabakat kapsamındaki hususların yerine getirilmesinde gerekli hassasiyetin gösterildiği bildirildi. MSB, Türk-Rus ortak devriyelerinin yakında başlayacağını belirterek "devriye güzergâhlarında mayın, EYP temizlik faaliyetlerine ve keşif uçuşlarına başlanmıştır" ifadelerini kullandı.
30 Ekim 2019
Korkunç kaza: Kamyondaki gencin ayağı koptu
Kahramanmaraş’ta kontrolden çıkan kamyonun yan yatması sonucu meydana gelen trafik kazasında biri ağır 3 kişi yaralandı. Yaralılardan birinin çarpmanın şiddetiyle sağ ayağı koptu.
30 Ekim 2019
ABD'den sürpriz S-400 açıklaması!
Pentagon, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini bu yılın sonuna kadar faaliyete geçirmesini bekliyor. İlk S-400 teslimatı 12 Temmuz'da başlamıştı.
30 Ekim 2019
İstanbul'da şaşırtan hırsızlık!
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'ne ait ambulans gece saatlerinde hastane içinden kimliği belirsiz kişi yada kişilerce çalındı. Polis ekipleri çalınan ambulansı yakalamak için çevrede geniş çaplı araştırma başlattı.
30 Ekim 2019
Dolarda son durum
Dolar ne kadar? Piyasalar, pazartesi günü öğle saatlerinde girdiği tatilin ardından bugün mesaiye başlayacak. Öğle saatlerinde 5,7350 seviyelerinde kapanan dolar kuru, 30 Ekim'e 5,7532 seviyesinde başladı. Piyasalarda bugün açıklanaacak Fed faiz kararı takip edilecek. Peki, şu dakikalarda euro ve dolar kuru ne kadar oldu?
30 Ekim 2019
CHP'li belediyedeki rezalete vatandaşlardan tepki!
CHP'li Maltepe Belediyesi'nde işçiler, toplu iş sözleşmesinin hükümlerinin yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yapıldığı gerekçesiyle iş bırakma eylemini sürdürüyor. Eylemin dördüncü gününde ilçede çöp dağları oluştu. Yaşanan duruma vatandaşlar "Mahalle yanıyor siz saçınızı tarıyorsunuz" diyerek sosyal medyadan tepki gösterdi.
30 Ekim 2019
İstanbullular dikkat! Sağanak geliyor...
Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ile Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği bildirildi. İstanbul'da ise perşembe günü başlayacak sağanak yağışın cuma etkisini artıracağı duyuruldu. İşte Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminleri...
30 Ekim 2019
Misafirliğe gitti, kendini öldürdü
İstanbul Arnavutköy'de arkadaşında misafir olarak kalan 37 yaşındaki Mahmut Biliş'in, evde yalnız olduğu sırada kafasına dayadığı silahı ateşleyerek intihar ettiği iddia edildi.