TIMELINE

12 Kasım 2019
Tarımda verim son 10 yılda %30 arttı
İGSAŞ’ın “Tarımda Verimlilik” araştırmasının sonuçları belli oldu. Doğru tarım uygulamaları ve teknolojideki gelişmelerle birlikte Türkiye’de belli başlı bitkisel ürünlerin dekar başı üretimi ortalama yaklaşık yüzde 30 arttı. İGSAŞ Satış ve Pazarlama Direktörü Ercan Karasu, “Doğru gübre kullanımının yaygınlaşmasıyla, tarımdaki verimlilik 3’e, 4’e katlanabilir. Bugün Türkiye’nin tarımsal üretimi yıllık yaklaşık 50 milyar dolar seviyesinde. Bu rakamın orta vadede 100 milyar dolara ulaşması mümkün” dedi.
12 Kasım 2019
Dikkat çeken ayrıntı! Suikast ihbarı mı var?
ABD Başkanı Donald Trump, Gaziler Günü nedeniyle New York'ta düzenlenen anma törenine katıldı. Başkan Trump için alınan güvenlik tedbirleri dikkatlerden kaçmadı. Trump'a yönelik istihbarata suikast düzenlenebileceği konusunda bilgiler geldiği belirtildi.
12 Kasım 2019
Dünyada çifte indirim Türkiye'de zam!
Dünyada büyük bir indirim furyasına dönüşen ve milyarlarca dolar cironun yapıldığı e-ticaretteki fırsat günleri Türkiye’de ise zamma dönüştü. Üç büyük şirketin indirim adıyla yapmış olduğu zamlar sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.
12 Kasım 2019
İstanbul'da uyuşturucu satıcılarına baskın!
İstanbul Emniyeti'ne bağlı Narkotik ve özel harekat ekipleri Başakşehir'de 23 adreste uyuşturucu satıcılarına yönelik şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı.
12 Kasım 2019
Büyük ikramiye 3'e bölündü! İşte sonuçlar...
On Numara sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen On Numara'nın 901'inci hafta çekilişinde büyük ikramiye tutarı 576 bin 812 lira olarak belirlendi. Yapılan açıklamaya göre, 10 bilen 3 kişi arasında büyük ikramiyenin sahibi oldu. İşte 11 Kasım On Numara çekiliş sonuçları ikramiye bilgileri...
12 Kasım 2019
Başkan Erdoğan bugün ABD’ye gidiyor!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün ABD’ye gidiyor. Masadaki konular ise oldukça yoğun olarak dikkat çekiyor. Barış Pınarı’na ilişkin sağlanan mutabakatın enine boyuna masaya yatırılacağı Beyaz Saray zirvesinde, güvenli bölge, YPG elebaşının istenmesi, DEAŞ’lıların durumu ve F-35 krizi ele alınacak. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yapacağı görüşmenin Türkiye-ABD ilişkilerinin en kritik toplantılarından biri olacağını söyledi. Altun, S-400’ler konusunda ise “İki liderin kabul edilebilir ve uygulanabilir bir çözüm bulabileceğine inanıyorum” dedi.
12 Kasım 2019
Alman medyasında Erdoğan paniği!
Türkiye'nin ele geçirilen DEAŞ'lı teröristleri ülkelerine iade etme sürecini başlatması Almanya'da büyük endişe yarattı. Almanya'nın yüksek tirajlı gazetesi Bild'de yer alan haberde, Erdoğan'ın söylediklerini yapmaya başladığı ifade edildi.
12 Kasım 2019
Yüzlerce yeni hizmet geliyor
Vatandaşın birçok kamu hizmetine hızlı bir şekilde ulaşabildiği e-Devlet Kapısına 600 yeni hizmet eklenecek, halen 45 milyon olan kayıtlı kullanıcı sayısı ise 2020’de iki milyon artışla 47 milyona ulaşacak.
12 Kasım 2019
Altın fiyatları ne kadar?
Altın fiyatları son dakika... Altın piyasasında, en düşük 271 bin 700 lira, en yüksek 272 bin 950 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, dünkü işlem gününü yüzde 0,96 artışla 272 bin 90 liradan tamamladı. Peki, bugün 22 ayar bilezik gramı, gram, çeyrek, yarım ve tam altın fiyatı ne kadar oldu? İşte 12 Kasım canlı altın fiyatları...
12 Kasım 2019
Başkan Erdoğan imzaladı! Kritik atamalar
Cumhurbaşkanlığı ve Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu ile bazı bakanlıklara ilişkin atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı. Atama kararlarına göre, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Şeyda Nur Karaoğlu atandı.