TIMELINE

01 Aralık 2019
Mesut Mevlevi cinayetinde 7 tutuklama
İstanbul'da öldürülen ve İran ajanı olduğu iddia edilen Mesut Mevlevi cinayeti soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 7 şüpheli cezaevine gönderildi. 4 şüpheli ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
01 Aralık 2019
Şişli'de lüks otomobile kurşun yağmuru
İstanbul'da sabaha karşı 05.00 sıralarında seyir halindeki lüks bir cip ve otomobile kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir kişi ağır yaralanırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
01 Aralık 2019
SIM kartlar değişiyor! Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor
Teknoloji her gün bir adım daha ileri giderek, şaşırtan yenilikleri hayatımıza sokuyor. Bundan sadece çeyrek asır önce hayatımızda yer tutmaya başlayan cep telefonları da o günden bu yana birçok değişime uğradı. Önce internete girmeye başlayan telefonlar, ardından kamera gibi bazı yenilikleri de bünyesinde barındırdı. Son yenilik ise oldukça konuşulacak cinsten: SIM kartlar tarih oluyor!
01 Aralık 2019
Bugün resmen başladı! Yapmayan yandı: Cezası 625 TL
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık tarihi itibarıyla resmen başladı. Zorunlu kış lastiği uygulamasının devreye girmesiyle birlikte, bugünden itibaren şehir içi ve şehirler arası yollarda denetimler başlayacak. Geçtiğimiz dönemde zorunlu kış lastiği takmayan 4 bin 277 araca ceza kesilmişti. Peki zorunlu kış lastiği şehir içinde gerekli mi? Hangi durumlarda ceza kesilebiliyor? İşte bilinmesi gerekenler...
01 Aralık 2019
ABD'de uçak kazası! 9 kişi öldü
ABD'de içerisinde 12 kişinin bulunduğu Pilatus PC-12 tipi tek motorlu bir uçak henüz bilinmeyen bir sebeple düştü. Kaza sonucu uçakta bulunan 2'si çocuk 9 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı.
01 Aralık 2019
Milyoner'e Osmanlı Devleti sorusu damga vurdu
ATV ekranlarının sevilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster, 847. bölümüyle dün yine milyonları ekranlara kilitledi. Birbirinden ilginç soru ve cevaplarıyla yarışmacıları ve izleyicileri şaşkına çeviren programa, Osmanlı Devleti ile ilgili sorulan soru damga vurdu. "Osmanlı Devleti'nde kurulan baruthanelerden çıkan bir ürün olan dumansız barutun yapımında hangi tarım ürünü kullanılırdı?" sorusunda yarışmadan çekilen yarışmacı, daha sonra yaptığı tahmin ile doğru cevabı bildi. İşte Kim Milyoner Olmak İster'in 847.yeni bölümüne damga vuran o soru ve 847.yeni bölümde yarışmacılara yöneltilen tüm sorular...
01 Aralık 2019
İstanbul'da yollar göle döndü!
İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından Pendik'te su basan yolda iki otomobil mahsur kaldı. Her iki otomobilde bulunan toplam 4 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.
01 Aralık 2019
Trafik kazasında polisi şüpheye düşüren olay
Malatya'da yaşanan maddi hasarlı kazada araçta bulunan şahsın bıçakla yaralanması, polisi şüpheye düşürdü. Araç sürücü M.E.G., ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken olayla ilgili inceleme başlatıldı.
01 Aralık 2019
Şairler Parkı'ndaki heykeli yakıp kaçtılar!
Beşiktaş'ta ısınmak için ateş yakan 4 kişi Şair Melih Cevdet Anday'ın heykelini yaktı. Yanan heykel itfaiye tarafından söndürülürken polis 4 kişiyi gözaltına aldı.
30 Kasım 2019
Fuat Oktay: Topraklarımıza göz diken olursa...
Bazı temaslarda bulunmak için memleketi Yozgat'ın Çekerek ilçesine gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ilçe meydanında çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Oktay burada yaptığı konuşmada, "Bizim derdimiz insan, iyi niyet ve barıştır. Ne pahasına olursa olsun biz bunu sağlarız. Topraklarımıza göz diken olursa da gereken cevabı ne pahasına olursa olsun veririz. Bütün dünya karşımıza dikilse de." dedi.