TIMELINE

25 Kasım 2019
İşte Android 10 güncellemesi alacak o telefonlar!
Android sürümün merakla beklenen güncellemesi Android 10 güncellemesi yayında. Hangi telefonların Android 10 güncellemesini alacağı belli oldu. Peki Android 10 güncellemesini hangi telefonlar alacak? Samsung, Xiaomi, Huawei, Asus, Oppo, Sony, HTC, Nokia, LG gibi markaların hangi telefonlarına Android 10 yüklenecek? Android 10 ne zaman çıkacak? İşte Android 10 güncellemesi alacak telefonlar
25 Kasım 2019
Yarıyıl tatili ne zaman?
Yarıyıl tatili ve ikinci ara tatil için heyecanlı bekleyiş başladı. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 18 milyon öğrenci, ilk ara tatilin ardından bugün ders başı yaptı. MEB'in yayımladığı takvime göre, merak edilen sorular yanıt buldu. Peki, sömestr tatili olarak bilinen yarıyıl tatili ne zaman? İkinci ara tatil ne zaman yapılacak? İşte 2019-2020 MEB takvimi...
25 Kasım 2019
Çin'in Uygur Türklerine yaptığı işkencelerin belgeleri basına sızdı!
Çin hükümetinin basına sızan gizli belgeleri kan dondurdu. Sızan gizli belgeler ile Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan kamplardaki işleyiş ve baskı gözler önüne serildi. Belgelerde "Kaçmalarına asla izin vermeyin", "Yanlış davrananlara yönelik cezaları ve disiplini artırın", "Pişmanlığa ve itirafa teşvik edin" gibi talimatlar sıralandı.
25 Kasım 2019
E-Okul giriş ile not bilgisi sorgulama!
e Okul VBS öğrenci giriş ekranı, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. İlk ara tatilin ardından bugün ders başı yapan öğrenciler not bilgisi ve devamsızlık bilgilerini görüntülemek istiyorlar. Peki, e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ekranı ile not bilgisi sorgulama nasıl yapılır? İşte e-okul.meb.gov.tr giriş ekranı...
25 Kasım 2019
Resmen kuruluyor! Sera A.Ş. için 3 Bakanlık ortak çalıştı!
“Tarladan çatala” sloganıyla Türk tarımını tümüyle değiştirecek Sera A.Ş.’nin tüm detayları bu hafta açıklanacak. Buna göre hHazine arazilerine sera kurulacak. Teşviklerle çoğu 1970 ve 1980’li yıllardan kalma seraların ilk etapta yüzde 25’i yenilenecek. Bunun için 2 yıl geri ödemesiz 7 yıllık kredi verilecek. Fiyatları yükselten hallere neşter vurulacak. Bu program için yüzlerce çiftçiyle anlaşmaya varıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın ortak çalışmalarıyla şekillenen programla hem gıdanın ucuzlaması hem de serasını kapatan çiftçinin üretime dönmesi hedefleniyor.
25 Kasım 2019
Türkiye'nin ilk uçak gemisi bahriyeyi süper lige yükseltecek!
Donanma, TCG-Anadolu ile dünyanın ilk 13 ülkesi arasına girecek. Türkiye’nin önümüzdeki yıl hizmete alacağı ilk uçak gemisi, 12 adet savaş jeti kapasitesiyle deniz aşırı harekâta imkan sağlayacak.
25 Kasım 2019
Kadına şiddete karşı 75 maddelik manifesto!
“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde yapılacak olan ve Başkan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılacağı toplantıda 75 maddelik plan açıklanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 4 bakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı’yla imzaladıkları protokolün detaylarını anlatacak. Türkiye’deki simge yapılar turuncuya bürünecek.
25 Kasım 2019
Irak'ta 13 televizyon ve radyo kanalına ait ofisler kapatıldı
Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu, "mesleki çalışma kurallarını ihlal ettikleri" gerekçesiyle 8 uydu kanalı ile 5 radyonun ofislerinin kapatılmasına karar verdi, 5 uydu kanalına da uyarı gönderdi.
25 Kasım 2019
O iller için sağanak yağış ve fırtına uyarısı
Meteoroloji'den son dakika hava durumu uyarıları gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Muğla, Antalya, İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak, Isparta ve Burdur'da şiddetli gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına bekleniyor. Yağış için saat veren Meteoroloji, anil sel ve su baskını, ağaç veya direklerin devrilme riskine karşı vatandaşları uyardı.
25 Kasım 2019
O ülkede korkutan deprem!
Çin'in güneyinde Vietnam sınırındaki Guangsi Zhuang Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin Vietnam'ın kuzeydoğu sınırında da hissedildiği belirtildi.