TIMELINE

18 Kasım 2019
Türkiye, dijital dönüşümde atak yapıyor
Kripto paralardaki teknolojide temeli oluşturan Blok Zinciri pek çok probleme daha etkin ve güvenilir bir çözüm sunuyor. Türkiye de bu dijital varlıkları ve onunla birlikte hayatımıza giren Blok Zinciri teknolojisini kullanma konusunda oldukça heyecanlı.
17 Kasım 2019
Mars'ta çekilen bu fotoğraf görenleri şoke etti
Uzay araştırmaları son yıllarda hız kazandı. Özellikle Kızıl Gezegen Mars gizemini korurken, bu gezegen ile ilgili yapılan araştırmalar enteresan sonuçları da ortaya çıkardı. Mars'ta yapılan araştırmalarda çekilen bazı görüntüler "Uzayda yaşam var mı?" sorusunu akıllara getirdi. Özellikle bir kare Facebook başta olmak üzere sosyal medyada büyük ses getirdi. İşte dünyayı hayrete düşüren o fotoğraflar...
17 Kasım 2019
ALES sınav süresi ne kadar?
ALES sınavına hazırlıklar tamamlandı. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına atanmak isteyen adaylar sınav süresini merak ediyor. ÖSYM'nin yayınladığı takvime göre, 17 Kasım'da uygulanacak ALES'in detayları belli oldu. Peki, ALES saat kaçta başlayacak, bitecek? 2019 ALES sınav süresi ne kadar, kaç dakika sürecek?
17 Kasım 2019
Çin'in Uygur Türklerine baskı politikasının belgeleri sızdırıldı
Çin yönetimi tarafından Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan Uygur Türklerine ve diğer azınlıklara uygulanan baskı politikalarına ve toplama kamplarına yönelik resmi belge ortaya çıktı.
17 Kasım 2019
Altın fiyatları ne kadar?
Altın fiyatları son dakika... Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) standart altının kilogramı 270 bin 800 liraya geriledi. Cuma günü kapanışta yüzde 0,2 değer kaybıyla 281,1 lira seviyesinde seyreden altının gram fiyatı 17 Kasım Pazazr günü 270,94 seviyesinde bulunuyor. İşte 17 Kasım canlı altın fiyatları...
17 Kasım 2019
Polisin "dur" ihtarına uymadı dehşet saçtı
Gece saatlerinde devriye gezen polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan bir araç, kaçmaya başladı. Kaçarken yolda bulunan 6 araca çarpan otomobil takla atarak durdu.
17 Kasım 2019
Dolarda son durum
Dolar son dakika... Cuma günü kapanışta 5.74-5.75 seviyesinde işlem gören dolar/TL, 17 Kasım Pazar günü 5,7424 seviyesinde bulunuyor. Avrupa borsaları, ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde ilerleme olduğuna yönelik haberlerin etkisiyle yükselişe geçti. Peki, bugün euro ve dolar ne kadar, kaç TL oldu? İşte 17 Kasım güncel döviz kurları...
17 Kasım 2019
İstanbul'da yangın paniği! Korku dolu anlar
İstanbul Bahçelievler'de bulunan bir binanın çatı katında yangın çıktı. Sabaha karşı 05.30 sularında çıkan yangına olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen müdahale etti.
17 Kasım 2019
Milyoner'de geceye damga vuran an! Daha ilk soruda elendi...
Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla atv'de izleyicisi ile buluşan fenomen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümü ile yine milyonları ekran başına kilitledi. Kim Milyoner Olmak İster'in yeni bölümünde geceye daha ilk soruda elenen yarışmacı damga vurdu. "Genellikle çocukların giydiği bağcıksız ayakkabının adı nedir? sorusuna verdiği cevapla olay olan yarışmacı, ödül alamadan Milyoner'e veda etti. İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran o anlar ve yeni bölümden kareler...
17 Kasım 2019
İşte OHAL ve KHK gerçeği
15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal ve çıkarılan kanun hükmünde kararnameler, Fetullahçı Terör Örgütü ile mücadelede önemli rol oynadı. Devletin kılcal damarlarına sızan FETÖ'cüler bir bir bulunarak ortaya çıkarıldı, kurumlarla ilişkileri kesildi. Ancak tüm bu adımlara rağmen bazı çevreler KHK üzerinden mağduriyet algısı oluşturmaya başladı, FETÖ ile mücadeleki rolü görmezden gelindi. İşte son günlerde gündemden düşmeyen OHAL ve KHK gerçeği.