TIMELINE

17 Temmuz 2022
Tehlikeli madde taşıyan uçak düştü
Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağının Yunanistan'ın kuzeyine düştüğü bildirildi. Yunan Devlet Ajansı AMNA'nın haberine göre, uçak "tehlikeli madde" taşıyordu. Bu nedenle, yetkililer uçağın cumartesi gecesi düştüğü Kavala'nın Palaiohoriou bölgesindeki tüm itfaiye güçlerinin ve ilk yardım ekiplerinin olay yerinden uzaklaşmasını istedi.
17 Temmuz 2022
Özdağ'ın 'Suriyeliler küçük çocuğa kezzap attı' iddiası yalan çıktı
Son dönemde sığınmacılar ve mülteciler üzerinden provokatif açıklamalar yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yine bir algı çalışması yaptı. Konya'da Suriyeliler tarafından yüzüne kezzap attığını öne sürdüğü çocuğun, aslında akranlarıyla oyun oynadığı sırada saldırıya uğradığı öğrenildi. Böylece Özdağ'ın yine bir provokasyonu patladı.
17 Temmuz 2022
Maskeli grup sokaktaki 3 kişiye ateş açtı
Bağcılar’da maskeli bir grubun sokakta silahlı saldırıda bulunduğu 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Saldırı sonrasında sokakta bulunan otomobillerin bazılarına kurşun isabet etmesi sonucu, araçlar zarar gördü. Ekiplerin, olayla ilgili çalışması sürüyor.
16 Temmuz 2022
Özel Haber I Joao Pedro için sona doğru!
Son dakika Fenerbahçe haberleri... Galatasaray’ın da transfer etmek istediği Joao Pedro için bir süre önce devreye giren ve hem oyuncu hem de kulübü Cagliari ile büyük oranda anlaşan Fenerbahçe, yıldız ismin menajerleri Marco Piccioli ve Mirco Lombardi’yi İstanbul’a getirdi. Pedro’nun menajeri ile İstanbul’da masaya oturacak olan Sarı-Lacivertli yönetim, burada transfere son noktaya koyacak.
16 Temmuz 2022
A Haber Televizyonu’nu işgal planı iddianamede ortaya çıktı
Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında A Haber Televizyonu’nu işgal planını darbeci yüzbaşı İsmail Menderes Sema’nın yönettiği öğrenildi. 66. Mekanize Piyade Tugayı’nda görevlendirilen Harp Akademileri Komutanlığı’nda görevli yüzbaşı İsmail Menderes Sema’nın; A Haber Televizyonu’nu işgale giden subay, astsubay ve erlere, “Herkes alabildiğinde yanına doldursun, mühimmat alsın. A Haber'i basmaya gideceğiz. Binaya girdiğinizde size silah çeken ateş eden olabilir, karşılık verin onlara” dediği öğrenildi. İşte o hain gecede tüm yaşananlar...
16 Temmuz 2022
Arapça dublaj manipülasyonu!
AK Parti'nin 2019 seçimleri için hazırladığı Türkçe bir videoya Arapça dublaj yapılarak sosyal medyada servis edildi. Kirli algı ile manipülasyonla ilgili AK Parti harekete geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ konuyla ilgili bir paylaşımda bulunarak, "2019 seçimleri öncesi seçmenleri bilgilendirmek için yapılan Türkçe animasyona dublaj yapıp Arapça ses ekleyerek kamuoyunu yanıltıyor ve manipüle ediyorsunuz. Yalanlarla yaptığınız algının altında kalacaksınız." dedi.
16 Temmuz 2022
Başkan Erdoğan Macron ile görüştü
Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Görüşmede Türkiye-Fransa ilişkileri ele alındı.
16 Temmuz 2022
Seyir halindeki cip kül oldu
Gümüşhane’de seyir halindeki cip aniden alev aldı. Araç içerisinde bulunan 3 kişi son anda kurtulmayı başarırken, cipin yanma anı ve ufak çaplı patlamalar kameralara yansıdı.
16 Temmuz 2022
"Sessiz katil artık aramızda"
Avrupa'da gündem kavuran sıcaklar... Dünya iklim krizinin acı sonuçları ile bu yıl defalarca kez yüz yüze geldi. Avrupa'ya yayılan sıcak hava dalgası Portekiz, Fransa ve İspanya'da orman yangınlarını körüklemeye devam ederken İngiltere ilk kez 'kırmızı alarm' yayınladı. Uzmanlar sıcak hava dalgasının 'sessiz bir katil' olduğuna dikkat çekerek insanları uyarıyor...
16 Temmuz 2022
Meteoroloji’den Muğla’ya orman yangını uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklama ile Muğla ili ve ilçeleri için orman yangını uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, hava sıcaklarının 42 dereceyi bulacağı ve yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması vurgulandı.