Yunanistan'ın başkenti Atina'da üniversite öğrencileri ayaklandı!

Son dakika haberi...Yunanistan'da üniversite öğrencileri ayaklandı. Başkent Atina'da eğitim sisteminde yapılması düşünülen değişiklikleri protesto eden binlerce öğrencinin katıldığı gösteride polis ve öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. Polis öğrencilere karşı göz yaşartıcı gaz ve cop kullandı.

Giriş Tarihi 11 Şubat 2021, 00:43 Güncelleme 11 Şubat 2021, 01:17
Yunanistan’ın başkenti Atina’da üniversite öğrencileri ayaklandı!

İÇİNDEKİLER

Yunanistan'ın başkenti Atina'da üniversite öğrencileri ayaklandı.

Yunan hükümetinin eğitim sisteminde yapmayı planladığı değişiklikleri protesto eden öğrenciler Atina sokaklarında slogan atarak yürüdü.

POLİS GAZ VE COP KULLANDI
Yunan parlamentosunun önünde toplanan öğrenciler polislere molotof kokteyli fırlattı. Yunan polisinin göstericilere müdahalesi sert oldu. Öğrencileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve cop kullanıldı.

40'TAN FAZLA GÖZALTI
Yeni tasarının parlamentoda görüşüldüğü sırada tansiyonun yükseldiği olaylarda 40'tan fazla kişi gözaltına alındı.

Miçotakis hükümeti, üniversitelerde kampüs alanlarının içine "polis kontrol noktası" kurulmasını planlıyor.

Ülkedeki ana muhalefet partisi ise taslak aşamasındaki düzenlemeleri "antidemokratik" olarak tanımlıyor.

YAVAŞ ATİNA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE DE BİR MEKTUP YAZAR MI?
Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne Melih Bulu'nun atanmasının ardından CHP ve HDP'li isimler üniversitede provokasyonu körükledi.

Rektörlük binasını işgal girişimine kadar giden provokatif eylemin ardından, olaylardan pozisyon kapmayı amaçlayan CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Prof. Dr. Melih Bulu'ya mektup yazdı. Yavaş görevi olmamasına rağmen, Bulu'nun istifa etmesini istedi.

Atina'da yaşanan olayların ardından sosyal medya kullanıcıları "Yavaş bir mektup da Atina Üniversitesi rektörüne yazsın" yorumlarında bulunarak Yavaş'ı ti'ye aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN