TIMELINE

20 Mart 2020
İstanbul'da feci kaza! Ağır yaralılar var
İstanbul TEM Otoyolu'nun Kartal mevkisinde bir otomobil, önünde bulunan kamyona çarptı. Kaza sonucu kamyon devrilirken, kamyon ve otomobil sürücüleri ağır yaralandı.
20 Mart 2020
Furkan Korkmaz'a koronavirüs şoku
ABD'de hızla yayılan koronavirüs, NBA oyuncularını da etkiledi. Rudy Gobert ile başlayan süreçte şu ana kadar 14 NBA oyuncusunun koronavirüse yakalandığı tespit edildi.
20 Mart 2020
40 milyon insana 'evde kalma' emri verildi
ABD’nin California eyaletinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle eyalet genelinde ‘evde kalma emri’nin çıkarıldığı belirtildi. Vali Newsom, eyaletin sağlık sistemini çökertmekle tehdit eden koronavirüsün yayılmasını kontrol etmek için zaruri olmayan dolaşımın ikinci bir emre kadar kısıtlandığını belirterek, “Şimdi zor kararlar alma zamanı, gerçeği kabul etmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.
20 Mart 2020
Trump ve Macron'dan koronavirüs görüşmesi
ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile ilgili yaptıkları telefon görüşmesinde, uluslararası iş birliği vurgusu yaptı.
20 Mart 2020
Avustralya’da koronavirüsten 7 kişi öldü
Avustralya’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk görüldüğü 25 Ocak'tan itibaren ölenlerin sayısı 7’ye, virüs nedeniyle hastalananların sayısı 756’ya yükseldi.
20 Mart 2020
Fas sağlıkta OHAL ilan etti
Fas, bugün saat 18'den itibaren Kovid-19 nedeniyle ülkede sağlık alanında olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kovid-19'un kontrol altında tutulması amacıyla vatandaşların bulundukları yerden çıkabilmeleri için yetkili makamlardan resmi belge alınması şartı getirildiği belirtildi.
20 Mart 2020
O ülkede koronavirüs karantinası!
Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez, dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının önüne geçmek amacıyla ülkede 31 Mart'a kadar genel karantina uygulanacağını açıkladı.
20 Mart 2020
Bilim dünyası şokta! Kimse açıklayamıyor...
Bilim dünyası şokta! Küçük kızın çektiği fotoğraf kan dondurdu. Bu fotoğraflar görenlerin tüylerini diken diken ediyor. Küçük kızın çektiği fotoğrafta beliren görüntüyü kimse açıklayamıyor. Küçük kızın çektiği fotoğrafa bilim insanları bile anlam veremedi. Peki nedir bu ufak bir çocuğun çektiği ve sosyal medyada yayılan bu fotoğrafı ilginç kılan detay? İşte sosyal medyanın konuştuğu o görüntüler...
20 Mart 2020
TBMM'de kabul edilen iki kanun Resmi Gazete'de
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) uluslararası anlaşmaların uygun bulunmasına ilişkin kabul edilen iki kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
20 Mart 2020
Bakanlığa alınacak işçiler kura ile belirlenecek
Bu yıl içinde temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçilerin sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilmesine ilişkin yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı.