TIMELINE

30 Mart 2020
"Ölü sayısı 200 bini bulabilir"
Son dakika haberi... Dünya koronavirüs kabusu yaşıyor. ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Dr. Anthony Fauci, ülkesindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarıyla ilgili, "Şu an gördüğümüz tabloya bakarak, ölü sayısının 100 ila 200 bin arasında olacağını söyleyebilirim ama net değil." dedi.
30 Mart 2020
Netanyahu'ya korona şoku!
Son dakika haberi... İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun danışmanı Rivka Paluch'un yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı bildirildi. Son resmi verilere göre ülkede vaka sayısı 4 bin 247'ye çıktı.
30 Mart 2020
Bakan Koca'dan o iddialara yalanlama
Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada yer alan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin verilerde tutarsızlık olduğu yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.
30 Mart 2020
Trump açıkladı: 30 Nisan'a kadar uzattık
Son dakika haberine göre, ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin uygunlanma süresini 30 Nisan'a kadar uzattıklarını açıkladı.
30 Mart 2020
CHP'li Ağbaba'dan skandal Kovid-19 iddiası!
Türkiye Kovid-19 mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan skandal bir iftira geldi. Vatandaşın aklını bulandırmaya çalışan CHP'li vekilin yalanına AK Partili vekilden çok sert tepki gelirken, CHP'li vekil Bakan Koca'nın kendisini bilgilendirdiğini duyurdu. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada verilerdeki tutarsızlık iddialarının tamamen asılsız olduğunu bildirdi.
30 Mart 2020
"Mayıs sonuna kadar geçerli olacak"
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 131, iyileşenlerin sayısının ise 105 olduğunu açıkladı. İstanbul, Ankara, İzmir'de bugün saat 24.00'e kadar plakasının son rakamı "tek", bu saatten sonra "çift" olan taksiler trafiğe çıkabilecek. Engelli aylığı alan ve evde bakım yardımından yararlanan engellilerin, 1 Ocak 2020 tarihi ve sonrasında süresi dolan raporları mayıs sonuna kadar geçerli sayılacak. Yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 7-11 Nisan'da ödenecek. İşte Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde son 24 saatte yaşananlar...
29 Mart 2020
THY'den flaş Kovid-19 önlemi
Son dakika haberi! Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yeni tip koronavirüs için alınan önlemler kapsamında iç hat seferleri için uçak içinde 'yan koltuk boş uygulaması' yapılacağını bildirdi.
29 Mart 2020
14 günlük karantina sona erdi
Son dakika haberine göre, Gaziantep'te, öğrenci değişim programı kapsamında Avrupa'dan döndükleri için yeni tip koronavirüs tedbirleri nedeniyle gözlem altında tutulan 13 kişi, sürenin dolmasının ardından ailelerine kavuştu.
29 Mart 2020
'Korona' partisine operasyon!
Büyükçekmece'de koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasakları çiğneyen ve mekanlar kapalı olunca ev partisi organize eden kişilere operasyon düzenlendi. Eğlence partisi düzenleyerek, görüntülerini sosyal medyada paylaşan 11 kişi gözaltına alındı. Eğlencenin düzenlendiği bina mühürlendi.
29 Mart 2020
O ülkede sokağa çıkma yasağı
Son dakika haberine göre, Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başkent Abuja ve 2 eyalette sokağa çıkma yasağı ilan edildi.