TIMELINE

24 Mart 2020
Dünya Trump'ın bu hareketini konuşuyor!
İlk olarak Kasım ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs 6 kıtayı birden etkiledi. Koronavirüsten etkilenen ülkelerden biri de ABD oldu. ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında birçok kaynağın stoklanmasını ve fahiş fiyatlarda satılmasını engellemeyi öngören bir kararname hazırladı. Virüs ile ilgili toplantı devam ederken Trump'ın, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde çalışan Dr. Deborah Birx'ün "Hafta sonu biraz ateşim vardı. Virüsten şüphelendim." ifadeleri üzerine doktorun yanından uzaklaşması ise gündem oldu.
24 Mart 2020
Maaşlar 3 ay devletten! Başvurular başladı!
Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs küresel ekonomiyi yerle bir etti. Koronavirüsün Türkiye ekonomisine etkilerini azaltmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ekonomi paketinin en önemli maddelerinden biri kısa çalışma ödeneği oldu. İşletmelerin istihdamı düşürmemesi ve ekonomik zarara uğramaması için ihtiyaç duyacakları Kısa Çalışma Ödeneği formülüyle İşsizlik Fonu’ndan karşılanacak. Başvurular “iskur.gov.tr” adresine yapılıyor. Firma çalışanlarının maaş ve sigorta primlerini 3 ay boyunca devlet ödeyecek.
24 Mart 2020
EDHO'nun Ömür'ü Ceren Benderlioğlu'nun eşi bakın kim!
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin Ömür'ü Ceren Benderlioğlu'nun eşi bakın kim! O da EDHO'da. atv ekranlarında yayınlanan ve izleyicileri adeta televizyon karşısında kilitleyen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, tam gaz devam ediyor. Kadrosunu her geçen yıl genişleten Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'a geçtiğimiz yıl katılan Ceren Benderlioğlu, dizinin sevilen isimlerinden biri haline geldi. Dizide Ömür Façalı'yı canladıran Ceren Benderlioğlu oyunculuğu ve güzelliği ile dikkatleri üzerine topladı. 36 yaşındaki güzel oyuncunun evli ve bir çocuk annesi olduğunu duyanlar şoke oluyor. Peki Ceren Benderlioğlu'nun eşinin kim olduğunu biliyor musunuz? İpucu verelim, o da Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin yıldızlarından biri. İşte başta Ceren Benderlioğlu olmak üzere ünlülerin eşleri.
24 Mart 2020
Ceza infaz paketi taslağında neler var?
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hâkimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu dahil birçok kanunda değişiklik yapılmasıyla ilgili taslak hazırlandı. 10 farklı kanunda değişiklik yapılması için hazırlanan taslağında detaylarını A Haber muhabiri İlter Yeşiltaş açıkladı. İşte detaylar...
24 Mart 2020
Youtube'dan izleye izleye ev yaptı!
Youtube'dan izleye izleye ev yaptı! Evin son halini görenler şoke oldu! ABD'nin eyaletlerinden Arkansas'ta yaşayan Brookins ailesinin annesi Cara, her şeyi bir kenara bırakarak kendini evini inşa etmeye karar verdi. Cara, Youtube videolarını izleyerek kendi evini inşa etmeyi başardı.
24 Mart 2020
Ankara'da feci kaza: 2 yaralı
Ankara'da bir sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaza meydana geldi. Olayda 2 kişi yaralanırken kazaya sebebiyet veren şoförün ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.
24 Mart 2020
Dikkat çeken soru! Tsunaminin diğer adı nedir?
Kenan İmirzalıoğlu'nun başarılı sunumuyla atv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışması yeni bölümü ile yine ilgiyle takip edildi. Milyoner'in son bölümünde bir yarışmacıya sorulan "Hangisi 'tsunami'nin TDK sözlüğüne girmiş diğer adıdır?" sorusu damga vurdu. Peki, "Hangisi 'tsunami'nin TDK sözlüğüne girmiş diğer adıdır?" sorusunun cevabı ne? İşte Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran Türk Dil Kurumu sorusunun cevabı...
24 Mart 2020
İçişleri Bakanlığı tarafından personel alımı yapılacak!
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda personel alımı yapılacağı açıklandı. Bakanlık tarafından merkez teşkilatında boş bulunan stajyer kontrolör kadrosu için sözlü sınavla 15 personel istihdam edilecek. Başvuru ile ilgili detayları merak edenler bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından personel alımı hakkındaki bilgileri öğrenmek istiyor. Peki, İçişleri Bakanlığı personel alımı ne zaman? Başvuru şartları nelerdir? İşte ilanla ilgili merak edilenler...
24 Mart 2020
Ceza infaz paketi taslağında neler var?
Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun, İnfaz Hâkimliği Kanunu ve Türk Ceza Kanunu ile Ceza Muhakemesi Kanunu olmak üzere toplam 10 farklı kanunda değişiklik yapılması ile ilgili detaylar belli oldu. Peki taslakta neler var? Kimler ceza indiriminden yararlanabilecek? Ceza indirimi ve denetimli serbestlik nasıl olacak? Teklifin ayrıntılarını A Haber Muhabiri İlter Yeşiltaş canlı yayında anlattı.
24 Mart 2020
Fitch'ten Türk katılım bankaları için değerlendirme
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk katılım bankacılığındaki büyümenin son yıllarda geleneksel bankaların büyümesini geride bıraktığını bildirdi.