TIMELINE

06 Mart 2020
Adana'da acı olay! Küçük kız feci şekilde hayatını kaybetti
Adana Ceyhan'da gece saatlerinde bir evde çıkan yangın sonucu 4 yaşındaki küçük kız hayatını kaybetti. Bölgeye gelen itfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangının ardından ekipler kızın cansız bedenine ulaştı.
06 Mart 2020
Üniversite öğrencilerinden Mehmetçiğe ışıklı destek
Muş Alparslan Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, Bahar Kalkanı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe destek olmak için yurt binasının oda ışıklarıyla "TC" ve TSK" yazısı oluşturdu.
06 Mart 2020
MSB: 21 rejim askeri etkisiz hale getirildi
Son dakika haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı Esad rejimine ait bazı unsurların etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Bahar Kalkanı Harekâtı'nda 5 Mart tarihinde kahraman silah arkadaşımızın şehit edilmesini müteakip SİHA ile 16:00 civarında icra edilen atışlarla Rejime ait 2 top ve 2 ÇNRA imha edilmiş, 21 Rejim askeri etkisiz hale getirilmiş, şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır." ifadelerine yer verildi.
06 Mart 2020
BM'den flaş Türkiye-Rusya açıklaması
Son dakika Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Türkiye ve Rusya arasında varılan İdlib'deki ateşkesin ''kalıcı'' olmasını umut ettiğini bildirdi.
06 Mart 2020
Malatya'da korkutan deprem
Son dakika deprem haberi... Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde 00:06'da 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 5 km olarak açıklandı.
06 Mart 2020
Dışişleri Bakanlığı'ndan Hindistan'a sert tepki
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Hindistan Dışişleri Sözcüsünün, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de yaşanan şiddet olaylarına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin yorumlarının, "gerçekleri inkar etme çabasıyla yapılmış haddini aşan sorumsuz beyanlar" olduğunu vurguladı.
06 Mart 2020
Türkiye'den Arap Ligi'nin kararlarına tepki
Dışişleri Bakanlığı, Arap Ligi'nin "Türkiye'yi hedef alan ve mesnetsiz iddialar içeren" kararlarını tümüyle reddettiğini bildirdi. Açıklamada, Türkiye'nin, Arap ülkelerinin toprak bütünlüklerine ve siyasi birliklerine her zaman saygı gösterdiği ve bunları desteklediği, bölgenin daha fazla istikrarsızlığa sürüklenmemesi için yapıcı bir tutum sergilediği vurgulandı.
06 Mart 2020
Başkan Erdoğan yurda döndü
Son dakika haberine göre, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Erdoğan, günübirlik ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Kremlin Sarayı'nda 2 buçuk saat baş başa görüşmüş, daha sonra iki liderin başkanlığında gerçekleşen heyetler arası görüşme de 3 saatten fazla sürmüştü.
06 Mart 2020
Hakemi iten futbolcuya şok ceza! Men edildi
Fransa Ligue 1’de 1 Şubat'ta Nimes ile Monaco arasında oynanan 22’nci hafta maçında hakemi iten Monacolu Gelson Martins, 6 ay futboldan men cezası aldı.
06 Mart 2020
Bayraktar'dan dikkat çeken paylaşım
Başkan Erdoğan ile Putin'in Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmeden ateşkes kararının çıkmasının ardından Selçuk Bayraktar Twitter'da dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Bayraktar, Bahar Kalkanı Harekatı'nda büyük başarılara imza atan SİHA'larla ilgili paylaşımında "Görev verildiğinde her daim hazırız... 05.03.2020 21:45" ifadelerini kullandı.