TIMELINE

08 Mart 2020
Meteorolojiden son dakika sağanak yağış uyarısı
Son dakika hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesi üzerinden yayınlandı. Meteorolojiden yayınlanan tahminlerde bugün yurdun geneli için hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece arasında artacağı bildirilirken, yurdun batı bölümlerinin pazartesi akşam saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisi altına gireceği bildirildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte hava durumu tahminleri...
08 Mart 2020
Esenler'de korkutan yangın! Son anda kurtuldular
Esenler'de yaşlı bir çiftin kaldığı gecekonduda, gece saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden yaşlı çift kendilerini son anda dışarı atarken, yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası söndürüldü.
08 Mart 2020
ABD'de koronavirüs (Kovid-19) alarmı
ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in de katıldığı Maryland eyaletinde düzenlenen bir toplantının katılımcılardan birinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edildiği ortaya çıktı.
08 Mart 2020
İtalya'da flaş koronavirüs önlemi
Son dakika haberine göre, İtalya Başbakanı Conte, Kovid-19'un yayılmasını önlemek için Milano'nun içinde olduğu Lombardiya Bölgesi ve Venedik dahil 14 kentin karantinaya alındığını açıkladı.
08 Mart 2020
Suudi Arabistan'da bomba iddia
Son dakika haberine göre, Suudi Arabistan'da en az 20 prensin daha Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın emriyle tutuklandığı öne sürüldü. Tutuklanalar arasında Prens Ahmed'in oğlu Prens Nayef bin Ahmed bin Abdulaziz, eski veliaht prens Muhammed bin Nayef ve onun üvey kardeşi Nawaf'ın da olduğu belirtildi.
08 Mart 2020
30 bin TL'lik 'Osmanlı' sorusu
Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla atv ekranlarında yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının yeni bölümü yine milyonlarca kişi tarafından ilgiyle takip edildi. Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının son bölümünde bir yarışmacıya sorulan "Hayvanlar aleminin derisi dikenliler şubesinin denizhıyarları sınıfına Osmanlı Türkçesinde verilen ad hangisidir?" sorusu dikkat çekti. Peki, "Denizhıyarları sınıfına Osmanlı Türkçesinde verilen ad hangisidir?" sorusunun cevabı ne? İşte Kim Milyoner Olmak İster'e damga vuran 'Osmanlı' sorusunun cevabı ve yeni bölümden kareler...
08 Mart 2020
Koronavirüs durdurulamıyor! İsrail'i sardı...
Çin'in Vuhan bölgesinde ortaya çıkan ve dünyada hızla yayılan koronavirüs durdurulamıyor. İsrail Sağlık Bakanlığı, ülkede koronavirüs (Kovid-19) vakasının 25'e yükseldiğini duyurdu.
08 Mart 2020
Otomobil çetesine 'Paydos' operasyonu!
Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri, otomobil dolandırıcılığı yapan çeteye ‘Paydos’ operasyonu düzenledi. Operasyonda yakalanan 2 kişi tutuklandı.
07 Mart 2020
Miniklerin Mehmetçik sevgisi
Türkiye'nin Suriye sınırında olan Hatay Rehyanlı'da bir grup çocuk askeri konvoyun önünü kesti. Askerlere sevgi gösterisinde bulunan çocuklar kahraman Mehmetçiğe çiçek verdi. Sosyal medyada yayınlanan görüntüler kısa süre içerisinden izleneme ve beğeni rekoru kırdı. İşte o görüntüler...
07 Mart 2020
Başkan Erdoğan’da Brüksel’e kritik ziyaret
Başkan Recep Rayyip Erdoğan, dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Dönem Başkanı Hırvatistan’ın Başbakanı Andrej Plenkovic ile telefonda görüştü. Görüşmelerde, İdlib’deki gelişmeler, mülteci meselesi ve bölgesel konular ele alındı. Ardından Başkan Erdoğan’ın 9 Mart’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’e gideceği duyuruldu. Erdoğan, pazartesi günü düzenlenecek Türkiye-AB zirvesine mülteci anlaşması kapsamında verilen sözlerin yerine getirilmesinin yanı sıra, mülteciler için harcanacak 6 milyar Euro’luk yardımın tamamının gönderilmesini, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi için somut adım atılması şartıyla katılacak. İşte detaylar...