TIMELINE

18 Mart 2020
Batı medyasının Türkiye üzerinden algı operasyonu sürüyor
Her fırsatta Türkiye aleyhine algı yapan Batı medyası, koronavirüs salgınını da fırsat bildi. Salgının Avrupa'ya yayıldığı ilk andan itibaren haberlerinde Türkiye fotoğraflarını kullanarak insanların bilinçaltında koronavirüsü Türkiye ile özdeşleştirmeye çalışan Batı medyası şimdi de salgın nedeniyle İsrail ve Singapur hükümetlerinin vatandaşlarını telefonlarındaki GPS üzerinden izleme kararını Erdoğan fotoğrafıyla servis etti. Böylece İsrail ve Singapur hükümetlerinin almış olduğu insan haklarına aykırı olan 'takip' kararını Türkiye'ye mal etmeye çalıştı.
18 Mart 2020
İstanbul'da hareketli gece! Yarım kilo altınla kaçtılar
İstanbul Maltepe'de kimliği henüz belirlenemeyen 4 soyguncu, gece saatlerinde girdikleri kuyumcudan yaklaşık yarım kilo altın çalarak kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri inceleme başlatırken, soyguncuları yakalamak için çalışma başlatırken soruşturma sürüyor.
18 Mart 2020
Prof. Dr. Taşçıoğlu, koronavirüse yakalandı
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dahiliye Profesörü Cemil Taşcıoğlu'nun koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı duyuruldu. Taşcıoğlu'nun oğlu Onur Taşçıoğlu, babasının Çapa'da enfeksiyon servisinde karantina altında olduğunu belirtti.
18 Mart 2020
Türkiye'de kaç kişide koronavirüs vakası görüldü?
Türkiye'de kaç kişide koronavirüs vakası görüldü sorusu günlerdir vatandaşların gündeminde bulunuyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde koronavirüs salgınına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, koranavirüsle ilgili son durumu açıkladı. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de ilk corona virüs vakasının görülmesiyle birlikte, gözler koronavirüs vakasının kaç kişide görüldüğüne çevrildi. İşte corona virüs canlı haritası son durum...
18 Mart 2020
Türkiye vatandaşlarını virüse teslim etmedi
Eski Türkiye'nin kangren olmuş sağlık sistemine ve fakir fukaranın insan yerine konmadığı eski döneme artık neşter vuruldu. Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınının ilk günlerinde Çin’deki vatandaşları için askeri kargo uçağı Koca Yusuf’u kaldıran Türkiye bugün de Avrupa’daki vatandaşlarını ülkeye getirdi.
18 Mart 2020
Koronavirüs Volkswagen'i de vurdu
Alman otomotiv üreticisi Volkswagen, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında getirilen kısıtlamalar ve parça temini konusunda yaşanan belirsizlikler nedeniyle Avrupa'daki fabrikalarında üretimi tedricen askıya almaya başladığını bildirdi.
18 Mart 2020
Türk çift, Kovid-19 test kiti üretti
ABD'de yaşayan Serhat Pala ve eşi Zeynep Ilgaz Pala, bir damla kanla 3-10 dakikada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapabilen kit ürettiklerini açıkladı.
18 Mart 2020
İki yolcunun indirilmesiyle ilgili flaş gelişme
Son dakika haberine göre İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.
18 Mart 2020
18 mart Çanakkale Zaferi anlamı ve tarihçesi nedir?
Çanakkale Savaşı, Birinci Dünya savaşı esnasında 1915-1916 yılları arasında Çanakkale/Gelibolu Yarımadası'nda İtilaf Devletleri ve Osmanlı İmparatorluğu arasında geçmiştir.
18 Mart 2020
Bakan Gül'den o yolcularla ilgili flaş açıklama
Son dakika haberine göre Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Fransa'dan gelen ve otobüsten polisler tarafından indirilen yolcularla ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulundu. Gül, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır." dedi.