TIMELINE

29 Haziran 2019
G-20 zirvesinde kritik görüşme!
Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında, ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Başkan Erdoğan, "Her şeyden önce stratejik ortaklığımız var. Savunma sanayisinde atacak adımlarımız var." dedi. Trump ise, "S-400 alana kadar Patriot alınmasına izin verilmedi. S-400 gerilimi ile ilgili farklı çözümler olabillir. Türkiye'ye adil davranılmalı. Askeri ve ticari alanlardaki iş birliğimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.
29 Haziran 2019
Trump, Prens Selman ile görüştü
ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman arasında Osaka'da yapılan ikili görüşmede İran, ABD-Suudi Arabistan iş birliği ve küresel petrol piyasası konuları ele alındı.
29 Haziran 2019
Rumlar iyice haddini aştı!
Güney Kıbrıs'ta, Kapalı Maraş'ın açılması için Rum Başkanlık Sarayı önünde yapılan mitingde, ırkçı ELAM partisi üyesi 20 kişilik grup, Kıbrıslı 10 Türk'ü linç etmek istedi. 'Türkleri bize verin' diyerek olay çıkaran gruba polisin müdahale etmemesi de dikkat çekti.
29 Haziran 2019
CHP'de deprem! İstifa ettiler
CHP Karşıyaka İlçe Teşkilatında yer alan 6 başkan yardımcısı yayınladıkları bir deklarasyonla görevlerinden istifa etti. İstifa eden 6 yönetici Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yüksel Cıldır, Bilgi İletişim Sorumlusu Başkan Yardımcısı Cem Doğan, Muhtarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yiğit Karayılanoğlu, Sosyal Yardımlaşma İşleri Sorumlusu Başkan Yardımcısı Gülseren Köksal, Gençlikten Sorum İlçe Başkan Yardımcısı İzzet Uğur Zeki, Halkla ilişkiler Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Saadet Arslan ise kamuoyuna istifalarıyla ilgili deklarasyon yayınladı.
29 Haziran 2019
Feci kaza! Önce bariyere sonra polis aracına çarptı
İstanbul Maltepe'de otomobilin bariyere ve ardından yol kenarında maddi hasarlı bir trafik kazasına müdahale eden polis aracına çarpması sonucu 2'si polis 8 kişi yaralandı.
29 Haziran 2019
Başkan Erdoğan ve Putin'den kritik görüşme
Başkan Recep Tayyip Erdoğan G20 Liderler Zirvesi temasları kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşüyor. Erdoğan toplantıda, "S-400'lerin teslim mutabakatı ilerliyor. Teslimatları konusunda bir aksama yok. Son dönemde ilişkilerimizde ciddi ivme aldık. Vize muafiyetinde istediğimiz noktada değiliz." ifadelerini kullandı.
29 Haziran 2019
Başkan Erdoğan'dan G20'nin ikinci gününde kritik temaslar
Japonya'nın Osaka kentinde devan eden G20 Zirvesi’nin ikinci gününde liderler, kadının güçlendirilmesini, eşitsizliği, kapsayıcılığı, sürdürebilir kalkınma hedeflerini, küresel altyapı yatırımlarını, küresel sağlığı, iklim değişikliğini, çevre ve enerji sorunlarını masaya yatıracak. Başkan Erdoğan, zirvenin ikinci gününde de yine oturumlara iştirak edecek ve ikili temaslarını sürdürecek.
29 Haziran 2019
Başkan Erdoğan, Merkel ile görüştü
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya'nın Osaka şehrinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Görüşmede Suriye ve AB ilişkileri ele alındı.
29 Haziran 2019
Gazi Koşusu ne zaman?
Gazi Koşusunun bu yıl 93'üncüsü düzenlenecek. Gazi Koşusu öncesinde birçok kişi yarışacak atları ve jokeyleri araştırıyor. Peki, Gazi Koşusu ne zaman, saat kaçta? Gazi Koşusuna katılacak atlar ve jokeyler hangileri? İşte merak edilenler...
29 Haziran 2019
Algı gerçeği yendi!
Bir restoran düşünün, ziyaretçi değerlendirmeleriyle şehrin en iyi restoranı seçilsin, tüm bloggerlar, ünlüler rezervasyon yaptırmak için sıraya girsin ama o restoran asla var olmamış olsun. Kulağa şaşırtıcı hatta gerçek dışı geliyor olabilir ama tüm bunların hepsi gerçek. Londra'da olmayan restoranı için bir web sitesi kurdu ve olur olmadık malzemelerle yaptığı yemeklerin fotoğrafını çekti. En iyi restoran olabilmek için ise dostlarından 'olmayan' restoranı için pozitif yorumlar yapmasını istedi gerisi çorap söküğü gibi geldi! Bu yaşanan olayla ise sosyal medya eliyle yalanlarla nasıl algı yapıldığı görülüyor. Sosyal medyanın etkili algı silahlarından biri olduğu bir kez daha kanıtlandı. Sosyal medya üzerinden yayılan yalan haber ve bilgilerin gerçeğinden daha hızlı yayıldığı ve etkili olduğunun bir örneği... İşte "algının gerçeği nasıl yendiğini" en iyi anlatan sosyal deneylerden biri...