TIMELINE

17 Haziran 2019
Turgut Alp, Diriliş Osman kadrosunda mı? Tarihi kaynaklar ne diyor?
Turgut Alp, Diriliş Ertuğrul dizisinde oldukça önemli bir karakter olarak dikkat çekiyordu.
16 Haziran 2019
Adile Naşit'in 60 yıl önceki fotoğrafı hayrete düşürdü
Adile Naşit Yeşilçam'ın unutulmazları arasına adını yazdırmayı başaran efsaneler arasında yer alıyor. 1930'da İstanbul'da dünyaya gelen Adile Naşit, 'anne' karakterleri herkes tarafından hayranlıkla izlendi. Özellikle Hababam Sınıfı serisinin 'Hafize Ana'sı olarak hafızalara kazınan Adile Naşit'in yıllar önceki fotoğrafı ortaya çıktı. Adile Naşit, 20'li yaşlarında çektirdiği bir fotoğrafla gündeme oturdu.
16 Haziran 2019
İstanbul seçimine günler kala AK Parti'den kritik hamle
İstanbul seçimine sayılı günler kala AK Parti deneyimli isimlerden oluşan 62 bin 372 asil ve yedek sandık kurulu üyesi belirledi. Bu üyelerin yanı sıra sandıklarda görev yapacak 200 bin civarında müşahide de eğitim verildi.
16 Haziran 2019
Başkentte korkutan yangın
Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan bir esnaf lokantasında çıkan yangın, yanında bulunan büfeye de sıçradı. İtfaiyenin müdahalesi sonrası söndürülen yangın sonucu lokanta kullanılamaz hale geldi.
16 Haziran 2019
ABD Senatosu'ndan İsrail’e uyarı!
ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi, 2020 mali yılı savunma bütçesine ilişkin yasa tasarısında Haifa Limanı'nı Çin’e kiralaması konusunda İsrail’e üstü kapalı olarak uyarıda bulundu.
16 Haziran 2019
Arakanlı Müslümanlar Binali Yıldırım için dua etti
Myanmar'da ordu tarafından zulüm gören, köyleri bombalanan, genç, yaşlı, çocuk demeden türlü işkencelere maruz bırakılan Arakanlı Müslümanlar hayatta kalmaya çalışıyor. Türkiye ise dünyanın gözünü, kulağını kapadığı Myanmarlı Müslümanlara gönderdiği yardımlarla umut ışığı olmayı sürdürdü ve Arakanlı Müslümanların gönlünde taht kurdu. Evlerinden, yurtlarından edilen Myanmar Müslümanları kendilerine yardım elini uzatan Türkiye'yi unutmadı. Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ın posterleriyle, 23 Haziran İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım'ın başarılı olması için dua ettiler.
16 Haziran 2019
O ülkede korkutan deprem!
Yeni Zelanda'nın Kermadec Adaları'nda 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bölgede depremin ardından verilen tsunami uyarısı kaldırıldı.
16 Haziran 2019
Başkan Erdoğan'dan Macron'un küstah çıkışına sert cevap
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki yasadışı faaliyetlerini sonlandırması gerekiyor'' diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a cevap verdi. Erdoğan, ''Fransızın burada ne işi var? O kendine göre durumdan vazife çıkarıyor. Senin Fransa olarak böyle bir şey söyleme hakkın, yetkin yok. Sayın Macron bu işlerde çok acemi. Hala alışamadı bu işe. Herhalde alışana kadar da çok vakit geçecek.'' dedi.
16 Haziran 2019
Yalanı güzel söylemek onu gerçek kılar mı?
Yalanı güzel söylemek onu gerçek kılar mı? CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin seçilen belediye başkanlarının seçimden önce söyledikleri "Kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız" sözleri yalan çıktı. Koltuğa oturan adayların ilk işleri emekçileri işten çıkarmak oldu. Herkes İstanbul'da usulsüzlüklerin ortaya çıkması nedeniyle tekrar edilecek olan seçimlere gözünü çevirirken, dış mihraklar ülkenin güvenliğini bozmak için ellerinden geleni yapmaya başladı.
16 Haziran 2019
Başkan Erdoğan'dan ABD'ye S-400 mesajı
Başkan Erdoğan, Tacikistan’daki Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı’nın 5. Zirvesi’nden dönerken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. S-400 alımında taviz verilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, “S-400’den taviz vermeyeceğiz. Her zaman söylüyorum; burası kasaba devleti değil, burası Türkiye Cumhuriyeti. İmzayı atmışız, her şeyi bitirmişiz. ” dedi.