TIMELINE

18 Haziran 2019
İstanbul'da helikopter destekli operasyon
Tuzla'da İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün yanı sıra çok sayıda sivil ekip ve havadan da polis helikopteri destek verdi.
18 Haziran 2019
Dev şirket resmen duyurdu! Değişmeyecek...
Boeing, yaşanan 2 kaza sonrasında uçuşları durdurulan 737 MAX modelinin ismini değiştirme planı olmadığını bildirdi. ABD Başkanı Donald Trump Nisan ayında yaptığı açıklamada, çok sayıda kişinin ölümüne yol açan 2 kaza geçiren 737 MAX modelinin isminin değiştirilmesi gerektiğini ifade etmişti.
18 Haziran 2019
Antilobu dakikalar içerisinde mideye indirdi!
Hindistan'ın Gujarat eyaletindeki bir hayvanat bahçesinde kaydedilen vahşi yaşam görüntüleri izleyenleri dehşete düşürdü. Yavru bir Asya antilobunu dakikalar içerisinde midesine indiren dev Hint pitonunun, saldırılardan korktuğu iddia edilerek daha sonra avını kustuğu belirtildi. Bahçenin bakıcılarında Nitish Bambhaniya, o anları dakika dakika kameraya kaydedip, fotoğrafladı. İşte dev Hint pitonunun, antilobu midesine indirdiği o görüntüler ve vahşi doğadan dehşete düşüren kareler...
18 Haziran 2019
AK Parti Meclis Üyesi hayatını kaybetti
Son dakika haberi... Malatya'da AK Parti Meclis Üyesi Abdulvahap Akdeniz'e kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tüfekle ateş açıldı. Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırılan Abdulvahap Akdeniz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.
18 Haziran 2019
İşte kanserden koruyan 7 mucizevi besin
Kanser, kalp ve damar hastalıklarından sonra tüm dünyada en fazla ölüme yol açan hastalık. Üstelik biçok ülkede görülme sıklığı artmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kanser araştırmalarını yürüttüğü GLOBOCAN adlı projenin verilerine göre; geçtiğimiz yıl 18 milyon kişiye kanser tanısı kondu ve bu hastalıktan ölen hasta sayısı 9,5 milyonu aştı. Peki, kanserden korunmak için nasıl beslenmeli? Sağlıklı beslenerek besinler kanserden korunmak mümkün mü? Uzmanlar kanserden koruyan 7 mucizevi besini açıkladı! İşte kansere karşı tüketmeniz gereken besinler listesi...
18 Haziran 2019
Meteoroloji'den son dakika kuvvetli yağış uyarısı
Hava durumunu araştıran vatandaşlara son dakika haberi Meteoroloji'den geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşlara kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu. Peki bugün hava nasıl olacak? Hangi illerde yağış var? İşte Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre 18 Haziran Salı yurt genelinde hava durumu tahminleri...
18 Haziran 2019
Tartışmalı kanun yasalaştı
Son dakika haberi... Kanada tarihinin en tartışmalı kanun tasarısı olarak nitelendirilen dini sembollere ilişkin tasarı, eyalet meclisindeki oylamada kabul edilerek yasalaştı.
18 Haziran 2019
Çipras'ın küstah çıkışı sonrası Yunan heyet Ankara'da
Türkiye ile Yunanistan arasında başta Ege Denizi olmak üzere sorunlu alanlara ilişkin işbirliğini geliştirmek amacıyla başlatılan görüşmelerin ikincisi Ankara'da başladı. Her iki taraf da iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi ve bölgesel barışın devamlılığı için sorunlu alanlarda atılabilecek tüm adımları açıkça konuşacak.
18 Haziran 2019
Muhammed Mursi Kahire'nin doğusunda defnedildi
Son dakika haberi... Muhammed Mursi, yoğun güvenlik önlemleri altında ailesi ve avukatlarının eşliğinde Kahire'nin doğusunda yerel saatle 05.00'te defnedildi.
18 Haziran 2019
Şehirlerin Osmanlı zamanındaki isimleri
Osmanlı İmparatorluğu tarihinden günümüz Türkiye'sine kadar Anadolu'daki il ve ilçelerin birçoğunun isimleri değişim yaşadı. Rumca, Ermenice, Arapça, Farisi ve Türkçe olarak bilinen şehirlerin ve ilçelerin isimleri zaman içinde çok farklı şekillerde karşımıza çıktı. Peki, Türkiye'de şehirlerin Osmanlı Devleti zamanındaki isimlerini biliyor muydunuz? İşte şehirlerin Osmanlı Devleti zamanındaki isimleri...