TIMELINE

20 Haziran 2019
Bu ülkede ölüler gömülmüyor! Ürpertici kareler...
Akıl alır gibi değil... Endonezya Bali'nin Trunyan köyünde son derece ilginç bir cenaze ritüeli gerçekleştiriliyor. Bu köyde ölenler ne gömülüyor ne de yakılıyor. Trunyan köyünde vefat edenler bambudan yapılan özel kafeslerde çürütülüyor. İşte o ürpertici kareler...
20 Haziran 2019
FETÖ'nün hücre evlerine operasyon: 33 gözaltı
İzmir merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) hücre evlerine yönelik operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı.
20 Haziran 2019
Yıldırım'dan İstanbullulara müjde üstüne müjde
Cumhur İttifakı İstanbul adayı Binali Yıldırım, İstanbullulara müjde üstüne müjde verdi. İGDAŞ ve İSKİ'de geciken cezaların silineceğini belirten Yıldırım, işsizlik maaşı alanlara toplu taşımanın ücretsiz olmasından amatör spor kulüplerine verilecek 100.000 TL'lik desteğe kadar birçok müjdeyi açıkladı. CHP'nin Sayıştay raporu yalanına da değinen Binali Yıldırım, İmamoğlu ve yardakçılarının foyasını meydana çıkardı.
20 Haziran 2019
Facia! 22 kişi öldü
Fas'tan İspanya'ya gelmeye çalışan düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir botun Alboran Denizi'nde batması sonucu 22 kişinin öldüğü bildirildi. Diğer yandan kurtarılan 27 düzensiz göçmenden sağlık durumu kötü olan 6'sının helikopter ile Almeria kentindeki bir hastaneye götürüldüğü, diğerlerinin ise feribotla Motril limanına getirildiği öğrenildi.
20 Haziran 2019
ABD medyası darbeci Sisi'yi bu sözlerle bombaladı
ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post ve New York Times, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş ilk ve tek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin mahkeme salonundaki ölümü hakkında 2 makaleyi sayfalarına taşıdı. New York Times, "Mahkeme salonunda bulunan ses geçirmez kafesin içinde Mursi'nin mikrofonunu kapatan güçler, ülkedeki milli vicdanı da kapatmış gibi. Mısır'ın Batılı müttefikleri de bu ortak hafıza kaybında Sisi ile işbirliği yapıyor" ifadesini kullandı.
20 Haziran 2019
İstanbul Valiliği'nden seçim açıklaması
İstanbul Valiliği, 13 Haziran tarihinden itibaren ilçe seçim kurulları yetkisinde olan siyasi parti faaliyetleri konusunda, Valilikçe alınmış herhangi bir yasaklama kararı ya da uygulamasının söz konusu olmadığını bildirdi.
20 Haziran 2019
Türkiye'den BM'nin Kaşıkçı raporuna ilişkin açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle açığa kavuşturulmasına ve sorumlularının hesap vermesinin sağlanmasına yönelik tavsiyelerini kuvvetle desteklendiği belirtilerek, "BM üyesi tüm ülkeleri ve ilgili uluslararası kuruluşları söz konusu tavsiyelerin hayata geçirilmesi hususunda ısrarcı olmaya davet ediyoruz." ifadesi kullanıldı.
20 Haziran 2019
Beyaz Saray’da şüpheli paket alarmı
ABD Başkanlık Ofisi Beyaz Saray’ın Kuzeybatı bölgesine yakın bir yerde şüpheli bir paketin bulunması üzerine bölgeye yakın basın çalışanlarının uzaklaştırıldığı kaydedildi.
19 Haziran 2019
İmamoğlu'nun Beylikdüzü vaatlerine müthiş yorum
Binali Yıldırım, katıldığı programda, İmamoğlu'nun Beylikdüzü'ne başkan seçilmeden önce 37 vaatte bulunduğunu ancak bunlardan sadece 2 tanesini gerçekleştirdiğini hatırlatarak 'nostaljik tramvay yapacağım demişsin, tramvay yok nostalji devam ediyor' dedi.
19 Haziran 2019
Muğla'da feci kaza! Çok sayıda yaralı var
Muğla'nın Yatağan ilçesinde, minibüs ile TIR'ın çarpışması sonucu 14 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle bir süre ulaşıma kapanan Yatağan-Milas kara yolu ekiplerin çalışmasının ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı.