TIMELINE

06 Aralık 2021
AÖL sınav giriş ekranı!
Lise eğitimini uzaktan okuyan binlerce öğrenci AÖL sınav giriş ekranı araştırmalarını hızlandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından online olarak gerçekleştirilen sınava katılmak isteyen öğrencileri nereden yapacaklarını merak ediyor. 4 Aralık’ta başlayan sınavlar 10 Aralık tarihinde sona etecek ve AÖL 1. dönem online sınavı katılım ekranı haberimizin içeriğinde yer alıyor. Peki Açıköğretim lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL sınav değerlendirmesi nasıl, neye göre yapılacak? İşte detaylar…
06 Aralık 2021
Esenyurt'ta helikopter destekli baskın!
Son dakika haberi! İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik Esenyurt'ta daha önceden belirlenen 34 adreste 39 kişiye yönelik sabaha karşı operasyon düzenlendi. Operasyona polis helikopteri havadan destek verirken, çok sayıda şüpheli gözaltına alındı.
06 Aralık 2021
Beyoğlu'nda gece yarısı silahlı saldırı!
Gelen son dakika haberine göre, İstanbul Beyoğlu'nda gece yarısı bir otomobilin içinde bulunan 2 kişi silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. Yaralanan şahıslar trafik polislerinden yardım isteyerek canlarını kurtardılar.
06 Aralık 2021
Almanya'da Eving Selimiye Camisi'ne ırkçı saldırı
Batının İslam düşmanlığı bitmek bilmiyor. Almanya'nın Dortmund kentinde yer alan Eving Selimiye Camisi'ne ırkçı saldırı gerçekleşti. Güvenlik kamerasından görüntülenen bir kişi caminin kapısına domuz başı asarak fotoğraf çekildi.
06 Aralık 2021
Uludağ'da kaybolan 3 kişiden sevindiren haber!
Bursa'da 3 kişi, sabah saatlerinde gezmek için Uludağ'a çıktı. Gezdikleri sırada bir kişinin ayağının burkulmasıyla, ormanlık alanda mahsur kalan kişiler jandarma ekiplerine haber verdi. Mahsur kalan 3 amatör dağcının kurtarıldığı bildirildi. Amatör dağcılara ulaşılması, jandarma kamerasıyla görüntülendi.
06 Aralık 2021
Dili sürçtü diyemiyoruz!
Son dakika haberleri... Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 4 Aralık'ta Siirt'teki programında görev yapacak bir polis memurunun aracının altına bomba yerleştirildi. Polisin dikkati sayesinde patlayıcı hızlıca etkisiz hale getirildi. Algı ve manipülatif içerikli haberlerin adresi FOX TV'nin sunucusu Gülbin Tosun, Başkan Erdoğan'ın miting alanında bulunan bomba haberini aktarırken "Ne yazık ki o bomba patlamadan imha edildi" şeklinde skandal ifadeler kullandı. Tosun'un dili sürçmüş gibi görünse de bu durum sosyal medyada 'bilinç altının dışa vurumu' olarak yorumlandı ve tepkilerin odağı oldu.
06 Aralık 2021
Akşener'den tepki çeken 28 Şubat ve başörtü sözleri
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Başka çaresi yok, uygulanacak!" diyerek kendisinin de destek verdiği 28 Şubat dönemine ilişkin konuştu. Dönemin İçişleri Bakanı olan Akşener, "Kadının başörtüsü üzerinden bir kavga vardı ’başı açık, kapalı’ diye. O zaman o kadınlar birbirlerine düşmediler. Başı açık kadın başı kapalı kadının başörtüsüne elini uzatmadı" ifadelerini kullandı. Akşener'in bu sözleri o dönemde başörtülü olduğu için "Kes sesini. Konuşmaya hakkın yok" denilerek mezuniyet töreninde saldırıya uğrayan Zöhre Uçar ve Hülya Öztaş'ı akıllara getirdi.
06 Aralık 2021
Van'da deprem!
Son dakika deprem! Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler...
06 Aralık 2021
Rus basını bombayı patlattı! Dengeler değişecek: MİG-29 savaş uçağı yerine Bayraktar TB2 İHA'lar...
Türkiye'nin savunma sanayiinde göz bebeği projelerinden olan Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçları bir ülkenin daha radarına girdi. Rus basınında yer alan haberde, Rusya'dan MİG-29 savaş uçağı almaya karar veren Irak yönetiminin bu kararından vazgeçerek Türkiye’den Bayraktar TB2 tipi insansız hava aracı (İHA) almaya karar verdiği iddia edildi. İşte haberin detayları...
06 Aralık 2021
Müge Anlı gözyaşlarına hakim olamadı!
ATV'nin ve Türkiye'nin en çok izlenen ve sevilen programlarından birine imza atan Müge Anlı, Pantene Altın Kelebek Ödül töreninde 'En İyi Gündüz Kuşağı Programı' ve 'En İyi Kadın Sunucu' dallarında ödüle layık görüldü. Ödülünü Demet Akbağ'ın elinden alan Müge Anlı gözyaşlarına hakim olamadı. Başarılı sunucu, "İçimdeki kelebekleri harekete geçiren 'Altın Kelebek' heyecanını bana yaşatan, 14 yıldır benimle yürüyen herkese teşekkür ederim. Her gün şükrediyorum ve geriye dönüp baktığımda 'iyi ki' diyorum" ifadelerini kullandı. İşte Müge Anlı'nın ödül aldığı o anlar...