TIMELINE

16 Mayıs 2020
3 trilyon dolarlık yeni destek paketi
Son dakika haberi... Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı 3 trilyon dolarlık yeni ekonomik destek paketini onayladı. 199'a karşı 208 oyla kabul edilen destek paketinin, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senatodan geçmesinin zor olduğu belirtiliyor.
16 Mayıs 2020
Hava sıcaklığı artacak mı? Meteoroloji açıkladı
Son dakika haberi... Son günlerde hava sıcaklıkları artarken ve çöl sıcakları ülkemize giriş yaparken, Meteoroloji'den hava sıcaklıklarına ilişkin bir açıklama daha geldi. Peki Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre hava sıcaklıkları artmaya devam edecek mi? İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte son rapora göre yurt genelinde hava durumu.
16 Mayıs 2020
Irak’ta DEAŞ saldırısı
Son dakika haberine göre Irak’ın Salahaddin vilayetine bağlı Düceyil ilçesinde terör örgütü DEAŞ mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü.
16 Mayıs 2020
Atama kararları Resmi Gazete'de
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yeditepe Üniversitesi Rektörlüğü ve Adli Tıp Kurumundaki atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
16 Mayıs 2020
Kalın'dan İsrail'in işgal ve ilhak planına tepki
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in işgal ve ilhak planına sert tepki gösterdi. "İsrail, hukuksuz eylemlerinden derhal vazgeçmeli ve dünya bu modern vandallığa dur demelidir" ifadelerini kullanan Kalın, "Türkiye ve vicdan sahibi herkes, Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir" dedi.
16 Mayıs 2020
Dışişleri'nden 'Doğu' Akdeniz tepkisi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları tarafından Doğu Akdeniz'e ilişkin yapılan açıklamaya sert tepki gösterdi. Aksoy, "AB dışişleri bakanlarının Doğu Akdeniz'deki sorunlara dair son açıklaması, kendini tekrar eden ve hiçbir amaca hizmet etmeyen kısır bir söylemin son örneğidir." değerlendirmesinde bulundu.
16 Mayıs 2020
"CHP'nin geleneğinde vekil alıp satmak var"
A Haber canlı yayınına bağlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'vekil verme' açıklamasını değerlendirdi. CHP'nin 1978'lerde Güneş Motel'de vekil satın alarak hükümet kurduğunu hatırlatan Yaşar Yıldırım, "CHP’nin geleneğinde milletvekili almak ve satmak vardı." dedi.
16 Mayıs 2020
Kayyum olarak atanan validen ilk icraat
İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık “Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Terör Örgütüne Üye Olmak, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama” suçları kapsamında gözaltına alınarak görevine son verilmişti. Belediye’ye kayyum olarak atanan Siirt Valisi Ali Fuat Atik ilk iş olarak belediye binasına devasa bir Türk bayrağı astırdı. O anlar vatandaşlar tarafından kayda alınarak sosyal medyada paylaşıldı.
16 Mayıs 2020
Arslanbek'ten Yunus Emre yorumu
Türk Dünyasının efsanevi bestekar ve yorumcusu, çağımızın Dede Korkut’u Arslanbek Sultanbekov’a, Bozdağ Film Yapım bünyesindeki Bozdağ Müzik Evi 12 parçadan oluşan bir albüm hazırlıyor. Dombranın ustası Arslanbek Sultanbekov Yunus Emre'nin ‘Yalan Dünya’sı için kamera karşısına geçti.
16 Mayıs 2020
AK Partili meclis üyesine silahlı saldırı!
Son dakika haberi... Batman'ın Kozluk ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan AK Parti Kozluk Belediye Meclis üyesi Hayrettin Mete, yaşamını yitirdi.