TIMELINE

24 Mayıs 2020
DBP'li iki isim tutuklandı!
Son dakika haberleri... Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan, eski DBP eş genel başkanları Mehmet Arslan ve Gülcihan Şimşek'in de aralarında bulunduğu 12 şüpheli tutuklandı.
24 Mayıs 2020
Gel Dese Aşk'ın Murat'ı Erkan Petekkaya şoke etti!
Gel Dese Aşk dizisinde Murat karakterine hayat veren başarılı oyuncu Erkan Petekkaya'nın nereli olduğu merak konusu oldu! Erkan Petekkaya Gel Dese Aşk'ta; 40-45 yaşlarında, evli, iki çocuk babası Murat Düdenli'yi canlandırıyor. Karısı ile küçük kızının doğumundan sonra iyice birbirlerinden kopan, mutsuz bir evliliğin mecburi kölesi... Bahar ile tanışması ile hayatına adeta bahar geliyor. Onun yaşam dolu enerjisi ile duyduğu hisleri aşk sanıyor. Bu uğurda önce evliliği bir çıkmaza giriyor daha sonra da hayatı... Günlük hayatında neşeli hali ile dikkat çeken 49 yaşındaki Erkan Petekkaya'nın ve diğer ünlülerin memleketleri...
24 Mayıs 2020
Fiat Punto'nun son halini gören sahibinin ağzı açık kaldı!
Dünya çapında da yüksek bir kullanıcı sayısı bulunan Fiat Punto sahibi bir kadın arabasının görünümünden sıkıldı ve onu usta ellere teslim etti. Malumunuz Punto geçtiğimiz yıllarda piyasadan kaldırıldı ve artık üretilmiyor. Hal böyle olunca Punto'su değişen genç kadın aracının son halini görünce inanamadı.
24 Mayıs 2020
Nijerya'da çete üyesi 135 kişi öldürüldü
Nijerya'nın kuzeybatısında ordunun, çobanlar ve çiftçiler arasında çatışmaların yaşandığı bölge yönelik operasyonlarında 3 günde silahlı çete üyesi 135 kişi öldürüldü.
24 Mayıs 2020
Diyanet İşleri Başkanı'ndan bayram hutbesi!
Son dakika haberleri... Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, koronavirüs salgını nedeniyle camilerde kılınamayan Ramazan bayramı namazına ilişkin hutbe verdi. Erbaş, "Aziz müminler Ramazan'ı Şerif'i geride bıraktık, ancak biliyor ki rabbimize karşı sorumluluğumuz ömrümüzün sonuna kadar devam edecektir. Salgın hastalık nedeniyle camilerimizde ibadete ara vermiştik. İnşallah 29 Mayıs Cuma günü camilerimiz kademeli olarak cemaatle ibadete açılacaktır." dedi.
24 Mayıs 2020
Finansman bonolarında stopaj oranı artırıldı
Son dakika haberine göre, Finansman bonolarında gerçek kişiler için vergi tevkifat (stopaj) oranı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerini en aza indirmek için vatandaş, esnaf ve firmalara verilen desteğe ek kaynak sağlamak amacıyla yüzde 10'dan yüzde 15'e çıkarıldı.
24 Mayıs 2020
Evde bayram namazı nasıl kılınır?
Evde bayram namazı evde kılınır mı? Koronavirüs salgını nedeniyle Müslümanlar tarafından her bayram kılınan bayram namazı bu yıl camilerde değil evde idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, camilerde bayram namazı kılınamayacağını hatırlatarak, isteyenin evinde bayram namazı ya da nafile niyetiyle iki veya dört rekatlık kuşluk namazı kılabileceğini bildirdi. Peki, duha (kuşluk) namazı kaç rekattır?
24 Mayıs 2020
Polise hakaret eden kuryeyle ilgili flaş gelişme
Son dakika haberine göre, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bir benzin istasyonunda Özel Harekat Polislerine hakaret ederek, kaçan şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik güçlerince konunun incelenmesi için çalışma başlatılırken, şüphelinin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
24 Mayıs 2020
Bayram namazı saat kaçta kılınacak?
Bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu Ramazan Bayramı'nın ilk gününde yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yayımladığı görüntülü mesajında yarın idrak edilecek Ramazan Bayramı'nı kutlayarak Erbaş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, camilerde bayram namazı kılınamayacağını hatırlatarak, isteyenin evinde bayram namazı ya da nafile niyetiyle iki veya dört rekatlık kuşluk namazı kılabileceğini belirtti. Yaşadığı ildeki bayram namazı saatlerini öğrenmek isteyenler konu hakkında araştırmalarını sürdürüyor. İşte 2020 İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya namaz vakitleri
24 Mayıs 2020
Elazığ'da korkutan deprem
Son dakika haberine göre, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Elazığ Sivrice'de 3.7 büyüklüğünde, 6.7 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.