TIMELINE

30 Mayıs 2020
Siyahi Amerikalı George Floyd'un öldürülmesi ülkeyi karıştırdı! ABD 4 gündür yangın yeri
ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 4. gününde de devam ediyor. Atlanta'da bulunan CNN kanalının ana merkez binası önünde eylem yapan göstericiler polisle çatıştı ve binanın giriş bölümüne hasar verdi. Kentucky'nin Louisville kentinde devam eden gösterilerde polis bir basın mensubuna plastik mermi attı.
30 Mayıs 2020
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
Son dakika haberi... Hava durumunu araştıran vatandaşlara Meteoroloji'den beklenen haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında bazı illerimiz için sağanak yağış uyarısı yapıldı. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış var mı? Bugün hangi illerimizde yağmur görülecek? İşte Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre yurt genelinde hava durumu tahmini.
30 Mayıs 2020
Devlet başkanı karantinaya girdi!
Son dakika haberi... Uruguay Devlet Başkanı Luis Lacalle Pou'nun, hafta başında katıldığı toplantıdaki bir kişide yeni tip koronavirüse (Kovid-19) rastlanması üzerine karantinaya girdiği açıklandı.
30 Mayıs 2020
Sanayi sitesinde yangın: 5 iş yeri küle döndü
Son dakika haberine göre Çorum’da Küçük Sanayi Sitesi'nde bir marangoz atölyesinde çıkan yangın diğer iş yerlerine sıçradı. Yangın nedeniyle, ilk belirlemelere göre 5 iş yeri yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmaları sürüyor.
30 Mayıs 2020
İstanbul'u hiç böyle görmediniz!
Ünlü fotoğrafçı Ferdinando Scianna'nın arşivinden çıkan İstanbul'a bakın! Dünya tarihinin ve insanlığın beşiği olan İstanbul, yıllar içerisinde akıllara durgunluk veren bir hızla değişti. İnsanlar değişti, binalar, yollar ve nicesi... İtalyan fotoğrafçı Ferdinando Scianna' nın 1969 yılında İstanbul' da çektiği fotoğraflar bu inanılmaz değişimin kanıtı niteliğinde. Hadi gelin 1969 yılının İstanbul'unda bir tura çıkalım. Şimdilerde Yeşilçam filmlerinde gördüğünüz İstanbul'un gerçek yüzü sizi çok şaşırtacak.
30 Mayıs 2020
FETÖ'nün hainlikleri bitmiyor!
FETÖ firarisi Today's Zaman eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt, Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunmasını Batı’ya şikayet etti. Bozkurt, Twitter hesabından İngilizce olarak Batı’ya seslendi. İşte SABAH'tan Damla Kaya'nın haberinin detayları...
30 Mayıs 2020
CHP yandaşı TELE 1’de Fetih rahatsızlığı
CHP yandaşı TELE 1 kanalının Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ayasofya’da Fetih Suresi’nin okunmasından rahatsız oldu. Osman Gökçek ise sosyal medyadan Yanardağ’a “Sen bu ülkenin evladı olamazsın” diye tepki gösterdi.
29 Mayıs 2020
PKK operasyonunda HDP'li başkana gözaltı!
Batman'da PKK'ya yapılan operasyonda bir HDP'li daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP Batman İl Başkanı Ömer Kulpu'nun teröristbaşı Öcalan'ın posterinin de olduğu bazı dokümanları ve bilgisayarlarına el konuldu.
29 Mayıs 2020
“Hani israf vardı tasarruf yapacaktınız?”
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu; İSKİ Genel Müdürlüğü’nde bulunan araçlar hakkında açıklama yaptı. Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir genel müdürlüğünde son model 750 yeni araç olduğunu belirterek, “Hani israf vardı, tasarruf yapacaktınız. Bu sözünüz de her sözünüz gibi yalan çıktı” dedi.
29 Mayıs 2020
Emekli zamlı maaşı ne kadar olacak?
Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayına az bir zaman kala yılın ikinci yarısında alacağı zamlı maaşı öğrenmek için araştırma yapıyor. Bu yıl Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 6.5, memur emeklilerininki yüzde 5.5 artırılırken, Temmuz zammının da ipuçları gelmeye başladı. Gözler şimdi Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Peki, Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? SSK-Bağ-Kur emeklisi kaç TL maaş alacak? İşte merak edilenler...