TIMELINE

10 Mayıs 2020
Saldırının asıl hedefi bağımsızlığımız!
Londra merkezler finans baronlarının dolar üzerinden Türkiye’ye saldırmasının perde arkası yavaş yavaş aralanıyor. Ekonomi üzerinden saldırıların ilki 2018’de, ikincisi ise 2019 yerel seçimler sırasında yapıldı. Şimdi de dünyayı kasıp kavuran yeni tip koronavirüsle mücadelede ayaklarımızın üzerinde durmak finans baronlarını harekete geçirdi. Özellikle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın göreve geldikten sonra faiz oranlarını yüzde 40’lardan yüzde 7’lere indirmesi düşmanları rahatsız etti.
10 Mayıs 2020
Gel Dese Aşk'ın Sitaresi Bakın Öykü Gürman bakın aslen nereli çıktı!
Sen Anlat Karadeniz dizisinde can verdiği Asiye karakteri ile hafızalara kazınan Öykü Gürman, Gel Dese Aşk dizisi ile ekranlara döndü. Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılık da yapan Gürman, şimdilerde atv ekranlarında sunduğu Evde Biz Bize programı ile kariyerine sunuculuğu da ekledi. Kardeşi Berk Gürman ile birlikte seslendirdiği "Evlerinin önü boyalı direk" şarkısı ile ilk olarak karşımıza çıkan Öykü Gürman'ın hayatı merak ediliyor. Öykü Gürman'ın hakkında en çok merak edilenlerden biri de nereli oldu. Öykü Gürman'ın nereli olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. İşte başta Öykü Gürman olmak üzere ünlülerin memleketleri...
10 Mayıs 2020
'Ne yapıyorsunuz gençler!' O anlar anbean böyle görüntülendi
Dünyanın dört bir yanından gelen ve kimsenin anlam veremediği o kareler, görenleri hayretlere düşürüyor. İnternette milyonlarca kez tıklanan bu görüntülere ilgi oldukça yoğun. Her bir karesi ayrı ayrı güldüren bu anlamsız fotoğraflara sosyal medyada yorum yağmuru yağıyor. İşte sizi çok güldürecek o görüntüler.
10 Mayıs 2020
Bakan Koca'dan Anneler Günü mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, anneler günü ile ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Yurt, anayurt olurken orada 'anne' var. Dil, anadil olurken... Bizi hayata ve birbirimize bağlayan annelerimize, kelimelerin tarif edemeyeceği bağlarla bağlıyız. Araya girecek küçük engeller, bağların en güçlüsünü kuran duygulardan güçlü değildir. Anneler Gününüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
10 Mayıs 2020
Yardım değil kliniğinin reklamını yaptı!
CHP’nin Uşak İl Başkanlığı’nda yardım skandalı patlak verdi. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba’nın, koronavirüs sürecinde ihtiyaç sahiplerine yardım için CHP’lilerden ve hayırseverlerden toplanan bağışları, kendi işyerinin reklamının ve kartvizitinin yer aldığı zarflarla dağıttığı ortaya çıktı.
10 Mayıs 2020
Dünya genelinde ölenlerin sayısı 280 bini geçti
Son dakika haberine göre, Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 280 bini geçti. Virüs bulaşan 1 milyon 431 bin 967 kişi iyileşirken, 2 milyon 385 bin 300 kişinin ise tedavisi sürüyor.
10 Mayıs 2020
Kolunun kırılma sebebini hala açıklayamadı
Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, polisin kumar baskınından kaçarken kolunu kırdığı ortaya çıkmıştı. Hüseyin Yıldırım’a "Kumar Oynamak ve Yer Temin Etmek" ve "Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma" suçları işlediği gerekçesiyle 4 bin 375 TL para cezası kesildi. Hüseyin Yıldırım’ın, kumar baskınından sonra kırılan koluyla kamuoyuna çıktı. Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım, “Kumar oynamadım, çay içtim” demiş ancak kolunu neden kırdığını açıklamamıştı. İşte Sabah'tan Kenan Kıran'ın özel haberinin detayları... .
10 Mayıs 2020
Emekli olmayana 2135 TL ödeme müjdesi!
Emekli olmayana 2135 TL ödeme fırsatı vatandaşlar tarafından yoğun şekilde araştırılmaya devam ediyor. Bu anlamda haberimizde detaylı bilgiler verdik. Sosyal güvenlik sistemi yaşlı ve muhtaç kişilere her türlü desteğin sağlanması için düzenlemeler içeriyor. Bunlardan biri de 65 yaş aylığı (2022 aylığı da deniyor). 65 yaş ve üstü vatandaşlardan bir kısmı kendine yetebilirken, büyük çoğunluğu ise maddi ve manevi her türlü desteğe ihtiyaç duyuyor. Yaklaşık 600 bin kişi bu yardımlar sayesinde temel ihtiyaçlarını kimseye muhtaç olmadan karşılamaya çalışıyor. Ama bu aylığı alabilmek için bazı koşulların oluşması gerekiyor.
10 Mayıs 2020
9 ay süreyle iş arayan vatandaşlara aylık 2300 TL veriliyor!
İŞKUR tarafından vatandaşlara güzel haberler gelmeye devam ediyor. İŞKUR iş ilanlarının yanı sıra başlattığı programlar ile öncü olmaya devam ediyor. İŞKUR TYP programları ile meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Geliştirilen programların başında ise Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) bünyesindeki "Toplum Yararına Programı" gelir. İşsizlikle mücadele etme ve istihdamı geliştirme yolunda önemli bir role sahip olan İŞKUR, "Toplum Yararına Program" ile işsiz vatandaşlara yeni bir kapı açmıştır. Bu program vatandaşların işsizliğe alışmasını önlemek, iş bulmayı kolaylaştırmak ve kişilerin geçici de olsa bir gelir elde etmesini sağlamak için geliştirilmiştir. İŞKUR TYP programı nedir? Şartları nelerdir? Maaşı ne kadardır?
10 Mayıs 2020
Bu tarihten önce SGK (SSK) girişi olanlara erken emeklilik hakkı
Erken emekli olabilmek için en önemli kriter 1999 tarihinden önce sigorta girişi olarak belirlendi. Elbette sadece 1999 öncesinde sigorta girişli olmak yetmiyor. Peki, bu tarihten önce sigortası başlayanların emekli olmaları için hangi koşullar gerekiyor? Bu şartlara uyan kişilere aylık ne kadar ödeme yapılacak? Hangi sigorta grubu kapsamındakiler bu durumdan yararlanabiliyor? 1999 öncesi sigortası başlayan herkes için erken emeklilik koşulları ile ilgili merak ettiğiniz bütün ayrıntıları inceleme zamanı…