TIMELINE

07 Mayıs 2020
Arjantin'deki Ukraynalılara Türkiye yardım eli uzattı!
Hayatı adeta durma noktasına getiren koronavirüsle mücadelede Türkiye’nin diğer ülkelere yaptığı yardımlar adeta göz doldurdu. Ukrayna, Arjantin’deki vatandaşlarını geri getirmek için 6 ülkeyle görüştü ancak hepsinden ret cevabı aldı. İmdatlarına Türkiye yetişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, “Ukrayna tarafı, Arjantin’den vatandaşlarını geri getirmek için uçaklarını gönderen 6 ülke ile görüşüp ilgili kolaylıkları sağlamalarını rica etti ama maalesef talebimiz reddedildi. Ukrayna vatandaşlarının, Türkiye’nin vatandaşları için THY ile Buenos Aires'ten düzenlediği özel tahliye seferine alınması konusunda Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçtik ve olumlu cevap aldık. Bunun için çok minnettarız” dedi.
07 Mayıs 2020
Hintli dayı yaptıklarıyla "yok artık" dedirtti!
Birbirinden ilginç yemekleriyle YouTube fenomenine dönüşen Hintli dayı yine yaptı yapacağını. Village Food Factory isimli bir YouTube kanalı olan Hintli dayı bu kez balık pişirme işine girişti. Hintli dayı yeni videosuyla sosyal medyaya damgasını vurmayı başardı. İşte Hintli dayının yeni marifeti.
07 Mayıs 2020
Bir Zamanlar Çukurova'nın Gülten'inin değişimi şoke etti
Bir Zamanlar Çukurova'nın Gülten'i meğer ne kadar güzelmiş! Selin Genç'in değişimi şaşkına çevirdi! Bir Zamanlar Çukurova, perşembe akşamlarının değişmez lider haline geldi. ATV ekranlarında her perşembe günü izleyicileriyle buluşan Bir Zamanlar Çukurova'nın kadrosunda Vahide Perçin, Kerem Alışık, Murat Ünalmış, Hilal Altınbilek, Uğur Güneş gibi isimleri barındırıyor ancak genç yıldızlar da dikkat çekiyor. Onlardan biri de Selin Genç oldu. Bir Zamanlar Çukurova'nın Gülten karakteri Selin Genç güzelliği ile adından söz ettiriyor. Dizinin sakin kızı, sosyal medyada fırtınalar estiriyor. 26 yaşındaki genç oyuncunun yıllar önceki fotoğrafları herkesi şaşırttı. Genç oyuncu yıllar içerisinde çok güzelleşmiş. İşte başta Bir Zamanlar Çukurova'nın Gülten'i Selin Genç olmak üzere ünlülerin yıllar içerisindeki değişimleri.
07 Mayıs 2020
Sakarya'da bir binada şüpheli yangın!
Adapazarı'nda sahur vakti bir apartmanın çatısında çıkan yangın endişe yarattı. 3 kişinin dumandan etkilendiği yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saat süren müdahalesi ile söndürüldü. Bina sakinleri son 1 yıl içerisinde 3'üncü kez benzer şekilde yangın çıktığını belirtti. Yangınla ilgili soruşturma başlattı.
07 Mayıs 2020
Aşure nasıl ortaya çıkmıştır?
Sosyal medya Yunus Emre dizisinde aşurenin hikayesini anlatan bu sahneyi konuşuyor. Sahnede Yunus Emre'nin şeyhi olan Tapduk Emre, aşurenin nasıl ortaya çıktığını ve hikmetlerini anlatıyor. İşte aşurenin anlam ve önemi...
07 Mayıs 2020
Milyonlar dikkat: Fiyatlarda değişim yaşandı! Benzin ve motorin fiyatları ne kadar? 20 ve 27 kuruş...
Özellikle bir aylık sürece baktığımızda benzin ve motorin fiyatlarında zam ve indirimler peş peşe geliyor. Global piyasalarda ise koronavirüsünün etkisi aktif bir şekilde görülüyor. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruya göre, bu geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre satış fiyatına 20 kuruş motorinin ise 27 kuruş zam yapıldı. Peki, benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu?
07 Mayıs 2020
Irak'ta Mustafa el-Kazimi meclisten güvenoyu aldı
Son dakika haberine göre, Irak’ta, Mustafa el-Kazimi’nin 22 kişilik kabinesinin sadece 15 bakanı meclisten güvenoyu aldı. Diğer 7 bakanlığın güvenoylaması için mecliste yeniden oturum düzenlenmesi bekleniyor.
07 Mayıs 2020
Bekçilik alımı 2020 e devlet üzerinden başvuru başladı mı?
Bekçilik alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartlar gündemde yer almaya devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi bünyesinde gerçekleşecek 2020 bekçi alımını takip eden adaylar, bekçilik alım tarihlerini sorguluyor.
07 Mayıs 2020
Altını olanlar altın alacaklar dikkat: Vadeli işlemler ve dolar yükselişte
Altın son durumu ne, rekor mu düşüş mü? Soruları vatandaşlar tarafından oldukça fazla şekilde aratılmaya devam ediyor. Bu anlamda çeyrek ve gram altın fiyatları, altın yatırımı yapanlar tarafından yakından takip ediliyor.
07 Mayıs 2020
Altun'dan Selçuk Bayraktar'ı hedef alanlara cevap
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Baykar Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ı haksız ithamlar ve gerçek dışı iddialarla hedef alanlara cevap verdi. Altun, "Savunma sanayii başta olmak üzere milli güvenliğimizi yakından ilgilendiren stratejik alanlarda öncü atılımlar yapan, baştan sona milli bir duruşla devletimize hizmet eden kişi ve kurumların sistematik bir şekilde yalan ve iftiralarla yıpratılmaya çalışılması kabul edilemez." dedi.