TIMELINE

11 Mayıs 2020
4 derece artacak
Son dakika haberi... "Bugün hava nasıl olacak?" sorusunun yanıtını arayan vatandaşlara Meteoroloji'den beklenen haber geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada "Sıcaklıkların ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor." denildi. Peki İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? Hangi illerimizde hava yağmurlu olacak? İşte Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmeye göre yurt genelinde hava durumu raporu.
11 Mayıs 2020
AVM'ye pompalı tüfekle saldırı
Son dakika haberine göre İzmir'in Bornova ilçesinde bulunan bir AVM'ye pompalı tüfekle ateş açan kişi kaçtı. Bölgede geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, şüphelinin kimliğinin belirlenmesi için çevredeki kameraları incelemeye aldı.
11 Mayıs 2020
O ülkede korkutan deprem
Son dakika haberine göre Japonya'nın doğusundaki İbaraki eyaletinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tsunami uyarısında bulunulmadı.
11 Mayıs 2020
İran donanması yanlışlıkla kendi gemisini vurdu
Son dakika haberine göre, İran donanmasının, Basra Körfezi'nde tatbikat sırasında ülkeye ait bir savaş gemisini yanlışlıkla vurması sonucunda yaklaşık 40 askerin hayatını kaybettiği ileri sürüldü.
11 Mayıs 2020
Bu her açıdan Başkan Erdoğan için zafer!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığının Afrika’da kurtardığı İtalyan vatandaşı Silvia Constanza Romano, İslamiyet’e geçişinin kendiliğinden, hiçbir zorlama olmadan gerçekleştiğini belirterek, "Onlar bana kendi gerekçelerini ve kültürlerini açıkladı. Benim din değiştirme sürecim de yavaş biçimde son aylarda oldu. Bu ne bir ilişkiyle ne de bir evlilikle oldu, sadece saygıdan." ifadelerini kullandı. Öte yandan İtalyan basınında da yapılan yorumlarda, Romano’nun kurtarılmasının son yıllarda bölgede etkisini arttıran Türkiye’nin yardımıyla olduğu vurgulandı.
11 Mayıs 2020
Şehit Eren Bülbül'ün annesine anlamlı ziyaret
PKK’lı teröristlerin yerini güvenlik güçlerine gösterirken şehit düşen Trabzon Maçkalı Eren Bülbül’ü tüm Türkiye #iyikivarsineren diye uğurlamıştı. Aradan geçen üç yılda Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, evladının özlemini duyuyor. Oğlu Eren’in çimenlerden çiçekler toplayışını hatırlıyor, dualarından hiç eksik etmiyor. Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan şehit annesini Anneler Günü nedeniyle ziyaret edip çiçekler sundu. İşte SABAH'tan Damla Kaya'nın özel haberinin detayları...
11 Mayıs 2020
O hakim YARSAV’ın HSYK adayı çıktı
DHKP-C sanığı olarak yargılandığı sırada örgüt talimatıyla açlık grevine başlayıp geçtiğimiz günlerde kaldırıldığı hastanede ölen İbrahim Gökçek için destek tweetleri attığı ortaya çıkan Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın 2014 yılında kapatılan YARSAV listesinden HSYK adayı olduğu ortaya çıktı. YARSAV Başkan Yardımcısı Oktay Aydın FETÖ’den 10 yıl ceza almıştı. İşte SABAH'tan Damla Kaya'nın özel haberinin detayları...
10 Mayıs 2020
Altun'dan darbe çığırtkanlarına sert tepki
Son dakika haberine göre İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Twitter hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Altun, "Demokrasiler siyasi tartışma, müzakere ve mücadelenin meşru bir zeminde yapıldığı sistemlerdir. İktidara, eleştiri kisvesi altında tehditler savurmak demokrasinin ruhuna ihanet eden bir siyasi tükenmişliğin göstergesidir." dedi.
10 Mayıs 2020
Gece yarısı kurşunlandı!
Son dakika haberine göre, Beşiktaş Etiler'de ünlülerin gittiği güzellik merkezi kurşunlandı. Polis ekipleri, olayın ardından kaçan saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.
10 Mayıs 2020
İngiltere'de Kovid-19 krizi: Ülke ikiye bölündü
Son dakika haberine göre, İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarının gevşetilmesi kararı, egzersiz için dışarı çıkma sayısının artırılması ile inşaat ve fabrika işçileri gibi evden çalışmaları mümkün olmayan kişilerin işbaşı yapmalarına izin verilmeyle sınırlı kaldı. Öte yandan İngiltere Başkanı Johnson'ın sosyal medya hesabından paylaştığı görselde, 23 Mart'tan itibaren kullanılan "Evde kalın, Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) koruyun, hayat kurtarın" şeklindeki sloganın "Tetikte kalın, virüsü kontrol edin, hayat kurtarın" olarak değiştirildiği görüldü.