O aya çok az kaldı! Emekli zamlı maaşı ne kadar olacak? SSK-Bağ-Kur emeklisi kaç TL maaş alacak?

Milyonlarca emekli vatandaş Temmuz ayına az bir zaman kala yılın ikinci yarısında alacağı zamlı maaşı öğrenmek için araştırma yapıyor. Bu yıl Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşı yüzde 6.5, memur emeklilerininki yüzde 5.5 artırılırken, Temmuz zammının da ipuçları gelmeye başladı. Gözler şimdi Temmuz ayında yapılacak olan maaş zammına çevrildi. Peki, Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? SSK-Bağ-Kur emeklisi kaç TL maaş alacak? İşte merak edilenler...

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2020, 00:33 Güncelleme 30 Mayıs 2020, 00:33
O aya çok az kaldı! Emekli zamlı maaşı ne kadar olacak? SSK-Bağ-Kur emeklisi kaç TL maaş alacak?

İÇİNDEKİLER

Emekliler 2020 yılının ikinci yarısında alacağı zam miktarını merak etmeye başladı. Enflasyon tahminleri, hem SSK ve Bağ- Kur hem de memur emeklilerinin zam oranının aynı olacağını ortaya koyuyor. Tüm emeklilerin Temmuz zammı yüzde 4.41 olarak tahmin ediliyor. TAKVİM, son tahminlere göre emeklilerin yılın ikinci yarısından itibaren alacağı maaşları hesapladı. Peki, Temmuz ayı emekli maaş zammı ne kadar olacak? SSK-Bağ-Kur emeklisi kaç TL maaş alacak? İşte detaylar...

TEMMUZ AYI EMEKLİ MAAŞI ZAM TAHMİNİ NE KADAR?

Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam, memur emeklilerine ise yüzde 4 artış ve Ocak-Haziran enflasyonu yüzde 4'ü aşarsa fark yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın yaptığı beklenti anketinden de ilk 6 aylık enflasyon için yüzde 4.41 tahmini çıktı. Buna göre, SSK ve Bağ- Kur emeklileri yüzde 4.41 zam alacak. Memur emeklilerinin zam oranı da yüzde 0.41 enflasyon farkıyla yüzde 4.41'e çıkacak.

TAKVİM, bu orana göre yeni maaşları hesapladı. En düşük emekli maaşı; memurda 2 bin 778, esnafta bin 862, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 2 bin 204 liraya yükselecek.

HANGİ EMEKLİ NE KADAR MAAŞ ALACAK?