İşte bombacı

Ankara bombacısının kimliği ortaya çıktı! Güvenlik kameraları esmer ve orta boylu teröristi, birçok açıdan yakaladı. Polis ise düğmeye bastı. Kimliğini tespit ettiği zanlıyı her yerde aramaya başladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2011 Güncelleme 23 Eylül 2011, 00:22
İşte bombacı

İÇİNDEKİLER

Ankara'da 3 kişinin ölümü, 34 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıda güvenlik kameraları bombacıyı tespit etti. Görgü tanıklarının ifadesini ve mobese kayıtlarını inceleyen Ankara polisi, bombalı aracı Kumrular Caddesi'ne getiren saldırganın kimliğini tespit etti. İsmi açıklanmayan saldırganın daha önceki bazı PKK operasyonlarında polis kaydına rastlandı.

ESKİŞEHİR'DEKİ EYLEMCİ
Zanlının, Temmuz 2011'de Eskişehir yolundan geçen askeri servis aracını hedef alan eylemi yapan kişiyle aynı kişi olduğu iddia edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişiyle ilgili arama kararı çıkardı, sınır kapıları da uyarıldı.

TNT KULLANILMIŞ
Patlamanın ardından 13 ayrı adrese de baskınlar düzenlenirken, saldırganla ilgili en önemli bilgilerin, aracı park etmek üzere teslim alan otoparkçıdan geldiği belirtildi. Öte yandan bombanın niteliği konusunda da somut bulgular elde edildi. Patlamada hayatını kaybeden Durdane Beyhan (60) için Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine katılan Ankara Valisi Alaattin Yüksel, "Bombanın, üzerinde çalışılmış, güçlendirilmiş bir TNT patlayıcı olduğu anlaşılmıştır" dedi.

'HER YER HEDEFTİR'
Bu arada Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), Ankara'daki bombalı saldırıyı üstlendi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir siteye e-posta gönderen örgüt, "Artık hiçbir hassasiyetimiz kalmamıştır. Her yer eylem sahası, her yer hedeftir" diye tehdit etti.

BENZETTİLER
Alarma geçen polis, Ankara bombacısına çok benzeyen Mehmet Şükrü G.'yi (sağda), Adana'da yakaladı. Orduevi yakınında gözaltına alınan G., masum olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı.